Εκτυπώστε τη σελίδα
11-05-2016 11:27

Ο ΣΥΔΠΕ Αθήνας τίμησε τους κορυφαίους στα 50 χρόνια του (foto)

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου η εκδήλωση για τα 50 χρόνια ίδρυσης ο Σύνδεσμος Διαιτητών Πετοσφαίρισης Αθήνας & Ανατολικής Αττικής.

Διαιτητές παλιοί και νέοι όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδος βρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στο Πολεμικό Μουσείο βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης μαζί με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Στουραΐτη, ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ Σταύρος Μαυρικίδης καθώς και ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Λιώλης είχε τον ρόλο του παρουσιαστή, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αλέξανδρο Μυλωνάκη να ανοίγει την εκδήλωση με έναν σύντομο χαιρετισμό, ευχαριστώντας όλους τους φορείς που βρέθηκαν στα πεντηκοστά γενέθλια του συνδέσμου, τονίζοντας πως ο ΣΥΔΠΕΑΑΑ ήταν ο πρώτος φορέας του βόλεϊ, καθώς ιδρύθηκε το 1966 ενώ η ΕΟΠΕ το 1970.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης ο οποίος χαρακτήρισε κορυφαίους του Έλληνες διαιτητές διεθνώς, τους ευχαρίστησε καθώς και αυτοί συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν σημαντικά στην επιβίωση του αθλήματος μας.

Ο Σταύρος Μαυρικίδης πρόεδρος της ΟΔΒΕ ανέφερε: «Μόνο κοιτάζοντας το παρελθόν μπορείς να σχεδιάσεις το μέλλον. Αξίζουν συγχαρητήρια για αυτή την εκδήλωση γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να ξαναδιαβάσουμε την ιστορία μας. Κατάφερε με πολύ δουλειά να έχει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στο παγκόσμιο στερέωμα αξιόλογους διαιτητές, από αυτούς που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα τους στις σελίδες του βόλεϊ. Θέλω να κάνω μία ευχή. Με τα ίδια υλικά που φτάσανε οι παλαιοί τον σύνδεσμο μέχρι εδώ, να συνεχίσουν και να πάνε τον σύνδεσμο ακόμα πιο μπροστά».

Ο Παντελής Ταρνατόρος τόνισε: «Πραγματικά τέτοιου είδους εκδηλώσεις τιμούν το ελληνικό βόλεϊ, γιατί όπως λένε το βόλεϊ είναι μία αλυσίδα. Το κομμάτι της διαιτησίας είναι ίσως από τους μεγαλύτερους κρίκους γιατί κρατάτε τις ισορροπίες. Η διαιτησία στο βόλεϊ έχει πετύχει να αναγνωρίζεται από όλες τις ομάδες».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθηναν και ο πρόεδρος της ΕΣΠΑΑΑ Κώστας Αλλαγιάννης και ο γραμματέας του ΠΑΣΑΠ Βασίλης Μηνούδης.

Ξύπνησαν αναμνήσεις

Πρώτος βραβεύτηκε ο πρώην διαιτητής και ιδρυτικό μέλος Θανάσης Μπελιγράτης, με τον νύν πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αχιλλέα Μαυρομάτη να κάνει την βράβευση. Ο Μπελιγράτης θύμηθηκε την ίδρυση του συνδέσμου, ενώ σχολίασε πως μπορούσε κάποιος το 1966 να γίνει διαιτητής «Πήγαινες τότε στο ΣΕΓΑΣ, έλεγες θέλω να γίνω διαιτητής, σου έδιναν ένα βιβλιαράκι με τους κανονισμούς και πήγαινες να δώσεις εξετάσεις. Χωρίς μαθήματα, ούτε τίποτα. Ε, ένας από αυτούς ήμουν και γω» θυμήθηκε ο Μπελιγράτης, ξυπνόντας αναμνήσεις στους παλιότερους.

Επίσης βραβεύτηκαν τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη:

Βαζακόπουλος Σταμάτης

Πλατσής Ιάσωνας

Κεχράς Αναστάσιος

Απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα με τα ονόματα όσων υπέγραψαν το πρώτο καταστατικό του Συνδέσμου κατά την ιδρυτική Γ.Σ. της 20 ης Μαρτίου 1966.

Στον πρ. διαιτητή Αμπελά Κωνσταντίνο και στους πρ. διεθνείς διαιτητές Μιχαηλίδη Μιχάλη και Δημόπουλο Φίλιππα ως εκ των πρωτεργατών στην εδραίωση του Συνδέσμου.

Στους διατελέσαντες Προέδρους του Συνδέσμου:

Μπελιγράτη Αθανάσιο

Πλατσή Ιάσωνα

Καλπακτσόγλου Θέμη

Καραμπέτσο Γιώργο

Κούλη Γιώργο

Γεωργουλέα Γιώργο

Μυλωνάκη Αλέξανδρο

Απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα με τα ονόματα όλων των Προέδρων του Συνδέσμου της περιόδου 1966-2016.

Στους πρώην διεθνείς διαιτητές του Συνδέσμου που συμμετείχαν σε Ολυμπιακούςαγώνες:Σ

Μαργαρίτη Κώστα (Βαρκελώνη 1992, Ατλάντα 1996)

Καλπακτσόγλου Θέμη (Σίδνεϊ 2000)

Καραμπέτσο Γιώργο (Αθήνα 2004, Λονδίνο 2012)

Και για το beach volley:

Βασιλειάδη Στέφανο (Αθήνα 2004)

Κατσαβούνη Φανή (Αθήνα 2004)

Μουλά Ειρήνη (Αθήνα 2004)

Στον κ. Βουδούρη Θεόδωρο, για την πολυετή (14 χρόνια) προσφορά και συνεργασία του ως Προέδρου της Ε.Ο.Δ. και της Κ.Ε.Δ./Ε.Ο.ΠΕ.

Στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Αθηναίων) κ. Τεντόμα Χρήστο, για την πολυετή παραχώρηση της αίθουσας των μηνιαίων επιμορφωτικών συγκεντρώσεων του Συνδέσμου.

Στον ΣΥ.Δ.ΠΕ. Βορείου Ελλάδας-Θεσσαλονίκης και στον ΣΥ.Δ.ΠΕ. Δ.Α.Π. για την παρουσία τους στην εκδήλωση «50 χρόνια ιστορίας» του Συνδέσμου μας.

Στο δημοσιογράφο Νίκο Λιώλη για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης εορτασμού του 50 χρόνων του Συνδέσμου.

Επίσης, ο ΣΥ.Δ.ΠΕ. Αθήνας & Ανατ. Αττικής τίμησε σημαντικές επιτυχίες των Εθνικών μας

Την Εθνική Ομάδα Ανδρών 1987 για την 3 η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Την Εθνική Ομάδα Γυναικών 1991 για την 8 η θέση το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Την Εθνική Ομάδα Παίδων 1997 για τη 2 η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Την Εθνική Ομάδα Γυναικών beach volley (Έφη Σφυρή-Βάσω Καραντάσιου) για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Σίδνεϊ 2000 και στην Αθήνα 2004.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από όλους τους φορείς του αθλήματος:

Ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Αχιλλέας Μαυρομάτης

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Γιάννης Στουραΐτης

Ο Πρόεδρος της ΟΔΒΕ κ. Μαυρικίδης Σταύρος και ο Γ.Γ. της ΟΔΒΕ κ. Λάμπρος Κίτσιος

Ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ κ. Παντελής Ταρνατώρος

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΑΑΑ κ. Κώστας Αλαγιάννης και ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΠΑΑΑ κ.Αηδονίδης

Ο Διευθυντής του ΠΑΣΑΠ κ. Βασίλης Μηνούδης

Ο Γ.Γ. του ΣΕΠΠΕ κ. Γιώργος Σαμαράς

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΟΠΕ κ. Στέφανος Βασιλειάδης και τα μέλη της ΚΕΔ κ.κ. Μιχελινάκης

Σταμάτης, Ιορδανίδης Σάββας και Βασίλης Ράπτης.

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΥ.Δ.ΠΕ. Βορείου Ελλάδας-Θεσσαλονίκης κ. Άρης Παπαδόπουλος

Ο Πρόεδρος του ΣΥ.Δ.ΠΕ. Δυτικής Αττικής και Πειραιά κ. Γιώργος Βλάχος και μέλη του Δ.Σ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεγάλος αριθμός από νυν και πρώην διαιτητές και διεθνείς διαιτητές, από προπονητές, παίκτες/παίκτριες κα παράγοντες.

 

 

1 σχόλιο

  • Comment Link Volley_ref Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016 13:03 posted by Volley_ref

    Άντε και στα 100 χρόνια με χαρές και επιτυχίες!