1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
30-08-2015 20:33

Βαλκανιονίκες οι Κοτσιλιάνος και Ζουπάνης

Μπλοκ, θέαμα και στο τέλος νικητές ήταν οι Έλληνες! Αυτή ήταν η... περίληψη του θεαματικού τελικού του κυρίως ταμπλό των Ανδρών στο 3ο Βαλκανικό τουρνουά Beach Volley, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο Avant Garde Sports Club, στην Θεσσαλονίκη, με τους Κοτσιλιάνο/Ζουπάνη να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στην δεύτερη θέση στους Μπάιτεμουρ/Σεκέρτσι.
Με φάσεις διαρκείας και πάνω από όλα πάθος για τη νίκη, οι Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνης αν και δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι, κατάφεραν να βρουν ρυθμό και με πολύ καλό σερβίς να ξαναμπούν στην διεκδίκηση του σετ κόντρα στους Κοράι Μπάιτεμουρ και Σελτσούκ Σεκέρτσι. Τόσο οι Έλληνες όσο και οι Τούρκοι είχαν σετ μπολ, όμως τελευταίο και... φαρμακερό ήταν το μπλοκ του «Κότσι» κάνοντας το 29-27. Στο δεύτερο σετ όμως η υπεροχή της Εθνικής μας ομάδας ήταν καθολική και με καλό σερβίς, μπλοκ και αποτελεσματικότητα στην επίθεση έγινε το γρήγορα το 21-12 και το 2-0 στα σετ. Η κορυφή του τουρνουά βάφτηκε «μπλε»!

Ο «χρυσός» Βαλκανιονίκης, Γιώργος Κοτσιλιάνος, μιλώντας στο volleyball.gr αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Βαλκανικό τουρνουά, εξήγησε: «Ήταν ένα αρκετά καλό τουρνουά για εμάς, με δυνατά παιχνίδια στο μεγαλύτερο μέρος του παίξαμε όπως έπρεπε και όπως θέλουμε να αγωνίζεται η ομάδα μας. Σίγουρα υπήρχε πολύ μεγάλη κούραση, λόγω των ταξιδιών, των συνεχόμενων τουρνουά και των πολλών αγωνιστικών υποχρεώσεων, που είχαμε τον τελευταίο καιρό. Παρόλα αυτά με αρκετή συγκέντρωση, υπομονή και επιμονή ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο τελικός όπως είχαμε πει ήταν τελείως διαφορετικό παιχνίδι από την προηγούμενη μεταξύ μας αναμέτρηση. Παρότι στην αρχή είχαμε κάποια προβλήματα μέχρι να βρούμε ρυθμό ,στη συνέχεια όμως καταφέραμε να πιέσουμε με το σερβίς, δουλέψαμε καλά στην αλλαγή και επιβάλλαμε τον ρυθμό μας. Ποιοτικά στο δεύτερο σετ ήταν ξεκάθαρη η υπεροχή μας».

Σχετικά με το αν το Βαλκανικό τουρνουά ήταν ένα καλό κρας τεστ ενόψει του προ-Ολυμπιακού τουρνουά Continental Cup την επόμενη εβδομάδα, ο «Κότσι» τόνισε: «Σίγουρα αυτά τα παιχνίδια μας βοηθούν για την επόμενη εβδομάδα. Νομίζω όμως ότι βρισκόμαστε σε ένα αρκετά καλό επίπεδο. Είμαστε έτοιμοι για αυτό το τουρνουά. Βασικό είναι να ξεκουραστούμε τις επόμενες ημέρες και να δουλέψουμε ώστε να διορθώσουμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες, για να μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση, η οποία θεωρώ πως είναι καθαρά στο χέρι μας. Γνωρίζουμε όλες τις αντιπάλους μας, έχουμε παίξει σχεδόν με όλους. Η πιο δυνατή ομάδα είναι η Ελβετία, παρόλα αυτά δεν είναι απίθανο να την κερδίσουμε. Εμείς θα παλέψουμε για να βγούμε στις δύο πρώτε θέσεις, και πιστεύω ότι μπορούμε ακόμη και πρώτοι. Οι ελπίδες μας για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες μέσω των Continental Cup είναι πολλές, αν και χρειαζόμαστε στήριξη και σκληρή δουλειά, όλο τον χειμώνα».

volleyball.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.