1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
29-07-2014 20:43

Πελεκούδας: «Ξαναμπαίνουμε στην Ελίτ»

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας, μίλησε στο ertopen. com και την εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, «Παιχνίδι είναι…» με τη Σεβαστή Βρακατσέλη και το Γιώργο Πετρίδη. Ο κεντρικός της Εθνικής και του Ολυμπιακού, έκανε τον απολογισμό της εντυπωσιακής πορεία της Γαλανόλευκης στο Ευρωπαϊκό Λιγκ και έθεσε για του χρόνου το στόχο της πρόκρισης στο World League και τις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.



Αρχικά δήλωσε απόλυτα υγιής μετά από τον τραυματισμό που είχε στο δεύτερο τελικό, απέναντι στο Μαυροβούνιο. Επίσης, αναφέρθηκε στη νέα του ομάδα, τον Ολυμπιακό και τους στόχους του δεν είναι άλλοι από το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, το League Cup και να κάνει με τους Ερυθρόλευκους μία καλή πορεία στο Champions League.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παναγιώτη Πελεκούδα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

«Φτάσαμε στον τελικό, όλοι θέλαμε να βγούμε πρώτοι. Γι αυτό παίζεις άλλωστε. Νομίζω ότι, τώρα που πέρασαν οι μέρες και το βλέπουμε λίγο πιο μακριά, κάναμε μία πολύ καλή πορεία...

Σιγά-σιγά πάμε να ξαναμπούμε στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ και βλέπουμε και για το Παγκόσμιο. Νομίζω το καταφέραμε φέτος. Αν παίρναμε και το χρυσό κόντρα στο Μαυροβούνιο θα είχαμε κάνει την ολική επαναφορά. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε και παίξαμε έναν τελικό. Μπορεί να βγήκαμε δεύτεροι αλλά κάναμε κάτι σημαντικό».

Τι ήταν αυτό που έλλειψε και δεν πήραμε την πρώτη θέση;

Δεν είναι ένα μόνο στοιχείο. Είναι αγωνιστικά κομμάτια. Παίξαμε πάρα πολύ καλά αλλά οι άλλοι έπαιξαν καλύτερα. Πάντα θα χάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Έπαιξε ρόλο ότι μάλλον δεν το θέλαμε τόσο πολύ και κάναμε νεκρά διαστήματα. Εγώ αυτό εντόπισα. Γενικά η παρουσία μας ήταν πολύ σημαντική και κάναμε μεγάλες νίκες. Εκεί στεκόμαστε. Το ένα παιχνίδι που δεν τα καταφέραμε δεν λέει και πάρα πολλά πράγματα.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι της εθνικής ομάδας βόλεϊ των ανδρών;

Δεν είμαι ο αρμόδιος να το αποφασίσω αυτό. Σαν αθλητές θέλουμε να συμμετάσχουμε σε κάποιο Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Ερωτάθλημα και να καταφέρουμε του χρόνου να πάρουμε το Εuroleague. Αυτός είναι ο στόχος

μας, να παίξουμε στο World League και να μπούμε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αυτό προσπαθούμε.

Σε σχέση με το χτύπημα στο δεύτερο παιχνίδι είσαι καλά;

Ναι. Ήμουν πάρα πολύ τυχερός και παράλληλα άτυχος. Τυχερός γιατί ο τραυματισμός μου ήταν πάρα πολύ μικρός σε σχέση με αυτά που μπορούσα να πάθω. Χτύπησα στο κεφάλι στο γόνατο και στον αστράγαλο σε μία φάση. Δεν πρέπει να συμβεί σε κάποιον άλλο αυτό. Ευτυχώς είμαι μια χαρά.

Σε προσωπικό επίπεδο, μέχρι που φτάνουν οι στόχοι σου με τη νέα σου ομάδα, τον Ολυμπιακό;

Όταν αγωνίζεσαι σε τόσο μεγάλη ομάδα δεν μπορείς να έχεις άλλους στόχους από τις κατακτήσεις τίτλων. Και αυτός είναι ο στόχος μου φέτος. Να πάρω Πρωτάθλημα, Κύπελλο, League Cup και μία καλή πορεία στο Champions League. Η ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Κάθε φορά που παίζει αυτή η ομάδα πρέπει να κερδίζει. Αυτός είναι ο στόχος και αυτό πρέπει να κάνουμε.

Τι είναι παιχνίδι για εσένα; Παιχνίδι είναι… να διασκεδάζεις κατά την διάρκεια του. Παίζουμε καθημερινά και στη προπόνηση μας και μαθαίνουμε από τον αθλητισμό.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που σου έχει δώσει ο αθλητισμός;

Για να κερδίσεις οτιδήποτε πρέπει να προσπαθήσεις πραγματικά πάρα πολύ. Έτσι πρέπει να προσπαθώ για τα πάντα. Το παιχνίδι που το κάνουμε κάθε μέρα και κάποιες φορές και δύο φορές τη μέρα γίνεται τρόπος ζωής και όλη σου η ζωή και την επηρεάζει θες δεν θες.

2 σχόλια

  • Comment Link sYROS CLUB Σάββατο, 02 Αυγούστου 2014 15:54 posted by sYROS CLUB

    αντε πάμε ολοι στον Α.Ο ΦΟΙΝΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

  • Comment Link katixerume Σάββατο, 02 Αυγούστου 2014 12:38 posted by katixerume

    Πρειπει να μαθενετε να μην ΠΟΥΛΑΤΕ τις προηγουμενες ομαδες σας, .......Αυτο δεν σας το εμαθε ο Αθλητισμος..

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.