Εκτυπώστε τη σελίδα
31-07-2013 15:41

Ρέστα... των Κορασίδων κόντρα στη Σερβία

Νακόν Ρατσασίμα. Aποστολή ΑΠΕ - ΠΣΑΤ Παναγιώτης Κουμάνταρος: «Ανασκουμπώνονται» εκ νέου από αύριο, μετά το σημερινό ρεπό, οι 20 ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης, το οποίο εισέρχεται στην τελική φάση του με τη διεξαγωγή των νοκ άουτ αγώνων και των πλέι οφ κατάταξης για τις θέσεις 17-20.
Στη μία από τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις της αυριανής ημέρας θα δηλώσει παρούσα και η Εθνική ομάδα, η οποία θα αντιμετωπίσει τη Σερβία στις 14:00 ώρα Ελλάδας, στοχεύοντας στην είσοδό της στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Το «γαλανόλευκο» συγκρότημα μπορεί να μην είναι το φαβορί, καθώς αντιμετωπίζει μια από τις σχολές του παγκόσμιου βόλεϊ κι ένα συγκρότημα που συνήθως είναι στη διεκδίκηση των μεταλλίων, όμως οι «μπαρουτοκαπνισμένες» πια διεθνείς, με τις εμπειρίες που αποκόμισαν στην πρώτη φάση απέναντι σε πολύ μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος, βίωσαν πως «ουδείς άτρωτος».
Απαλλαγμένες, πλέον, από το «πρέπει» της πρόκρισης στη φάση των «16», με δύο καλές προπονήσεις στα πόδια τους (σήμερα και αύριο το πρωί) και καλά «διαβασμένες» ως προς το τι περιμένουν και πώς θα το αντιμετωπίσουν, τα κορίτσια του Δημήτρη Φλώρου θα μπουν στο γήπεδο για να δώσουν τον αγώνα τους ως ισάξιος αντίπαλος.
Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, άλλωστε, από τη στιγμή κατά την οποία αυτή η ομάδα έχει κερδίσει με πόνο, με κόπο και με πολύ ιδρώτα την είσοδό της στην ελίτ του παγκόσμιου βόλεϊ. Η δήλωση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα, Δημήτρη Φλώρου, είναι μάλιστα χαρακτηριστική της προσέγγισης τόσο του αυριανού παιχνιδιού όσο κι εκείνων που θα ακολουθήσουν.

«Δεν είναι ο φτωχός συγγενής»

«Έχουμε μια ομάδα που δεν είναι ο φτωχός συγγενής της διοργάνωσης, αλλά μπορεί να παίξει κάθε ματς επί ίσοις όροις» εκτιμά ο Μακεδόνας τεχνικός, ο οποίος θεωρεί πως «η Σερβία δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη κι αυτό ίσως είναι μπούμερανγκ, σε αντίθεση με μας που έπρεπε να περιμένουμε τον τελευταίο πόντο στον τελευταίο αγώνα για να ξέρουμε ποια θέση καταλάβαμε».

Όσον αφορά στις υπόλοιπες συναντήσεις, το ντέρμπι της ημέρας θα διεξαχθεί ανάμεσα στη Βραζιλία και την Ιταλία, με μία από τις δύο σπουδαίες ομάδες να αποχαιρετά πρόωρα το στόχο της διάκρισης. Αντίθετα, πολύ εύκολο έργο αναμένεται να έχουν η Ιαπωνία που παίζει με την αδύναμη Αίγυπτο, οι ΗΠΑ με την Ταϊπέι και η Κίνα με τη διοργανώτρια Ταϊλάνδη.

Aποτελέσματα και πρόγραμμα του 13ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κορασίδων

Η 12αδα της Εθνικής Κορασίδων στο Παγκόσμιο της Ταϊλάνδης