1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
17-07-2022 01:30

«Έχασε» την μάχη ο Βαγγέλης Κουτουλέας- Βαρύ πένθος στο βόλεϊ

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε εδώ και λίγη ώρα το ελληνικό βόλεϊ, καθώς έγινε γνωστό ότι έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο, ο Βαγγελης Κουτουλέας. Η είδηση του θανάτου του εμβληματικού Καλαματιανού που έγινε γνωστή μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, σκόρπισε τη θλίψη σε ολους τους φίλους του αθλήματος και όχι μόνο, αλλα ιδιαιτερα στην γενέτειρα του τη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, ο 56 χρονος πρώην παίκτης του Μεσσηνιακού, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας πριν τρεις μέρες καθώς δεν μπορούσε να αντέξει τους πόνους που τον βασάνιζαν και έπαιρνε βαριά φαρμκευτική αγωγή. Πάλεψε με όλη την ψυχή του να τα καταφέρει αλλά ο χάρος δεν ήθελε να τον αφήσει με τίποτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες είχε προηγηθεί ανάρτηση για τον Βαγγέλη Κουτουλέα στα κοινωνικά δίκτυα, στην οποία γινόταν αναφορά του σοβαρού πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, και την τρομερή μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 18.00 στο κεντρικό νεκροταφείο Καλαμάτας.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Κουτουλέας

Ο Βαγγέλης Κουτουλέας γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1966 στην Καλαμάτα και πέθανε στις 16 Ιουλίου 2022 σε νοσοκομείο της γενέτηρας του. Άφησε πίσω του δύο υπέροχες κόρες.

Ξεκίνησε το βόλεϊ το 1982 στον Μεσσηνιακό όπου έμεινε μέχρι το 1989, χρονιά κατά την οποία πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Αγωνίζονταν στη θέση του κεντρικού αλλά μπορούσε να ανταποκριθεί άνετα και σε άλλες θέσεις όπως ακραίου και διαγωνίου.

Στον Παναθηναϊκό έμεινε μέχρι το 1995. Τη σεζόν 1994-95 στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό.

Ακολούθησε η συνεργασία του με τον Κτησιφώντα Παιανίας. Αγωνίστηκε επίσης στον Πανελλήνιο, στον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας όπου έκλεισε την καριέρα του ως αθλητής.

Σαν προπονητής δούλεψε στον Ιωνικό, στη Γ.Ε.Μεσσηνίας και στον Π.Α.Ο.Κ., πριν ξενιτευτεί στην Αγγλία και στην IBB Πολόνια με την οποία κέρδισε ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Αγγλίας έχοντας αθλητές μεγάλες φυσιογνωμίες όπως ο Βραζιλιάνος Τζίμπα.

Εκτός από τη σάλα έγραψε ιστορία και στο μπιτς βόλεϊ. Με συμπαίκτη τον Πάνο Δημητρακάκο στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας μ[ιτο 1998. Κατέχει και το σπάνιο ρεκόρ των έντεκα παρουσιών σε τελικούς με διαφορετικούς συμπαίκτες.

Είχε πάνω απο 100 συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά (FIVB, CEV, κλπ.), με πολλές καλές παρουσίες.

Προπονητικά η συνεργασία του με την κυπριακή ομοσπονδία ήταν η απαρχή για την αναγέννηση του κυπριακού μπιτς βόλεϊ με την ανάδειξη πολλών ταλέντων. Δίδαξε το μπιτς βόλεϊ σε φημισμένο αγγλικό κολλέγιο και πρόσφερε τις υπηρεσίες του για την δημιουργία προολυμπιακών ομάδων μπιτς βόλεϊ της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα τουρνουά μπιτς βόλεϊ μεταξύ αυτών και στο τουρνουά Masters που γίνεται στην Ξάνθη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.