Εκτυπώστε τη σελίδα
11-10-2021 17:43

Πολυνοπούλου: «Χάρη στην Ηλιοπούλου πήρα το βραβείο της MVP»

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στη Volleyleague γυναικών, επικρατώντας με 3-0 του ΑΟ Θήρας και η Ιωάννα Πολυνοπούλου αναδείχθηκε MVP της 1ης αγωνιστικής. Η διεθνής κεντρική του Δικεφάλου ήταν η πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης με 19 πόντους (12/24 επιθέσεις, 2 άσσους, 5 μπλοκ) και αναδείχθηκε πολυτιμότερη αθλήτρια για πρώτη φορά στην καριέρα της.

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που ήρθε αυτή η προσωπική διάκριση και συνδυάστηκε με μια μεγάλη νίκη της ομάδας μου. Πραγματικά είμαι ευτυχισμένη που κάναμε μια τόσο καλή εμφάνιση μετά από τόσο καιρό που είχαμε να παίξουμε», είπε η 26χρονη κεντρική του Δικέφαλου και συμπλήρωσε αναφορικά με το ματς κόντρα στην Σαντορίνη:

«Αν με ρωτούσε κάποιος πριν την έναρξη του αγώνα δεν πίστευα ότι θα κυλούσε μ’ αυτόν τον τρόπο. Αν κάποιος δει το τελικό 3-0 και δεν έχει δει τον αγώνα μπορεί να πιστέψει ότι ήρθε η εύκολα αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η Σαντορίνη είναι μια πολύ καλή ομάδα, ωστόσο στα κρίσιμα σημεία διαχειριστήκαμε πολύ σωστά τον αγώνα και έτσι φτάσαμε στη νίκη».

Για μία κεντρική οι 19 πόντοι και οι 24 επιθέσεις (ειδικά σε έναν αγώνα τριών σετ) δεν είναι μια συνηθισμένη εικόνα, με την ίδια να απονέμει τα εύσημα στην πασαδόρο της Ελισάβετ Ηλιοπούλου.

«Στην αρχή δεν ξεκίνησα πολύ καλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι με την Έλλη έχουμε πολύ καλή επαφή, με εμπιστεύτηκε και χάρις σ’ αυτήν αναδείχθηκε MVP».

Με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί στο πρώτο ντέρμπι αν και έπαιζε χωρίς τις δύο ξένες του και τις αδελφές Λι να ετοιμάζονται για το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη η 26χρονη κεντρική δεν έκρυψε τις υψηλές φιλοδοξίες της ομάδας.

«Η ομάδα έχει δουλέψει καλά και με την προσθήκη των δύο κοριτσιών σίγουρα θα γίνουμε ακόμη καλύτερες. Αν και η πρεμιέρα κρύβει πάντα δυσκολίες, ξεκινήσαμε δυναμικά και σίγουρα πιστεύουμε όλοι στις δυνατότητες μας».

Η ίδια πάντως έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «το φετινό πρωτάθλημα όπως παραδέχονται όλοι είναι το πιο ανταγωνιστικό. Δεν υπάρχει μία ομάδα που ξεχωρίζει, αλλά πολλές καλές ομάδες και χρειάζεται σε κάθε παιχνίδι να δίνει το 100% για να παίρνει τη νίκη», ενώ για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα τόνισε: «μετά από την περσινή χρονιά όπου όσο παίξαμε οι κερκίδες ήταν άδειες ήταν όντως πολύ όμορφο να έχουμε κόσμο στις κερκίδες και μακάρι παιχνίδι με παιχνίδι να βλέπουμε περισσότερο κόσμο».

Τέλος η πρώτη MVP της φετινής χρονιάς αφιέρωσε την προσωπική της διάκριση: «στην ομάδα, τις συμπαίκτριες μου και το προπονητικό τιμ γιατί χωρίς αυτούς δεν θα τα είχα καταφέρει».