1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-04-2020 18:03

Κορονοϊος: Στους 69 ανέβηκαν οι θάνατοι στην Ελλάδα. Παράταση των μέτρων κυκλοφορίας μέχρι 27/4

Στους 69 έφτασαν πλέον οι νεκροi στη χώρα από τον κορονοϊό μέσα σε μια μέρα απο τους 59 που ειχαν ανακοινωθεί την Παρασκευή, ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα  στη χώρα είναι 60, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1.673.

Από αυτά τα-343 είναι σχετιζόμενα με το εξωτερικό, τα 592 σχετίζονται με γνωστό κρούσμα του πλοίου. 92 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς, με 66 έτη μέσο όρο ηλικίας. Οι 20 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 70% έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι από 70 ετών και 10 ασθενείς εξήλθαν από τη ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε ακομα:«Μία πανδημια εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Οι θάνατοι αντιπροσωπεύουν την εικόνα της επιδημίας περίπου 2-3 εβδομάδες πριν. Αντιπροσωπεύουν ότι από αυτούς που μπαίνουν στις ΜΕΘ, σημαντικό ποσοστό δεν τα καταφέρνουν.Κάποιες πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι χωρις συμπτώματα μεταδίδουν άθελά τους. Το αμερικανικό CDC ανακοίνωσε εθελοντική χρήση καλύμματος του προσώπου.

Από κασκόλ ή μπλούζα. Σε δημόσιους χώρους. Το έκανε για να δώσει λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα ή λίγο πριν εμφανίσουν συμπτώματα"."Μπορώ να έχω τον ιό χωρίς να έχω σύμπτωμα, να φερόμαστε σαν να τον έχουμε. 40-90% των σωματιδίων παγιδεύονται στο μαντήλι, βγάζω το μαντήλι και ενδέχεται η μετάδοση και μέσω αυτού. Αν το βγάλω απρόσεκτα και δεν τηρήσω τους κανόνες υγιεινής.

Οι υγιείς που τη φορούν, μπορεί να μη τη χρησιμοποιήσουν σωστά και να μολυνθούν. Ένα τέτοια κάλυμμα δεν σημαίνει να μην τηρούμε αποστάσεις. Σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα, σε κλειστούς θα το εξετάσουμε".-Σχετικά με την κατά βούληση χρήση φαρμάκων για τον ιό είπε ότι απαιτείται "πολλή προσοχή γιατί υπάρχει κίνδυνος, ιδίως αν δεν υπάρχει ιατρική παρακολούθηση".

-Παράταση των μέτρων κυκλοφορίας έως τις 27 Απριλίου, στις 6 το πρωί, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνίας, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.