1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-02-2019 23:53

Παραίτηση Ζωλασταθιάδη με πυρά κατά ΚΕΠ (vid)

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του Αίαντα Ευόμου Ηλίας Ζωλασταθιάδης μετά το τέλος του αγώνα με την Θέτιδα, ανακοίνωσε την παραίτησή του δηλώντας αγανακτισμένος από την κατάσταση του ελληνικού βόλεϊ αναφέροντας χαρακτηριστικά «δεν μπορώ άλλο να βρίσκομαι σε αυτόν τον χώρο και να ασχολούμαι με ανθρώπους με άγνοια και σοβαροφάνεια».

Ο Έλληνας τεχνικός είναι έξαλλος με τους υπεύθυνους των διοργανώσεων (ΚΕΠ/ΕΟΠΕ) για όλα όσα διαδραματίζονται στον χώρο του αθλήματος «από αυτούς που δεν είχαν καμία ισχύ, εξαρτιέται η ανθρώπινη ζωή» χαρακτηριστικά αναφέρει. Παράλληλα τονίζει το πρόβλημα στα κλειστά γυμναστήρια με τον κόσμο στις κερκίδες να καπνίζει και να βρίζει, χωρίς κανείς να μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό.

Ο Αίας Ευόσμου ζήτησε μεσοβδόμαδα την αναβολή του αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ στην Αθήνα (νίκη με 3-1 της Ένωσης), λόγω του θανάτου συγγενικού προσώπου του Ηλία Ζωλασταθιάδη και της γυναίκας του,πασαδόρου της ομάδας Βασιλικής Βλάχου, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέβηκε στο παιχνίδι με 8 αθλήτριες (η Τζούριτς έμεινε Θεσσαλονίκη με πυρετό) και τον Σάκη Τολούδη σε ρόλο πρώτου προπονητή.

Για το αίτημα της αναβολής εξέδωσε ανακοίνωση και η διοίκηση της ομάδας (ΕΔΩ).

Παράπονα όμως έχει ο Αίας και για το παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Θέτιδα. Συγκεκριμένα διαμαρτύρονται για επαφή στο μπλοκ που δεν δόθηκε στο 13-14 του τετάρτου σετ σε επίθεση της Σάνια Τζούριτς. Ο πόντος καταλογίστηκε στη Θέτιδα και αυτό οδήγησε στην έκρηξη του Ηλία Ζωλασταθιάδη και δέχθηκε την κόκκινη κάρτα από τον πρώτο διαιτητή Αβραμίδη και το σκορ έγινε 13-16. Νωρίτερα είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα και η Χαμαλίδου για διαμαρτυρία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πριν τον αγώνα δεν ξέραμε με ποιες θα παίξουμε. Έβαλα τα παιδιά να παίξουν και ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Δεν κάναμε προπόνηση δύο εβδομάδες και είμαστε χτυπημένοι από όλα τα επίπεδα ως σωματείο. Κάναμε όμως την προσπάθειά μας. Δεν ήθελαν κάποιοι όμως να την επιβραβεύσουν. Δεν υπάρχει θεσμικό όργανο που παίρνει ευθύνη για όλα αυτά που γίνονται. Είναι κάθε μέρα ότι ξημερώσει. Τα γεγονότα μας ξεπερνούν. Πάμε σε γήπεδα, μας απειλούν καπνίζουν, κανείς δεν μπορεί να επιβάλει τον αντικαπνιστικό νόμο και κανείς δεν παίρνει την ευθύνη. Τα γεγονότα είναι τραγικά και έχουν να κάνουν και με τον ανθρώπινο παράγοντα. Σε ανθρώπους που δεν είχαν καμία ισχύ, να εξαρτιέται η ανθρώπινη ζωή. Δεν ξέρω αν θέλω να συνεχίσω, δεν μπορώ άλλο να βρίσκομαι σε αυτόν τον χώρο και να ασχολούμαι με ανθρώπους με άγνοια και σοβαροφάνεια. Θα καταθέσω την παραίτησή μου στην διοίκηση γιατί δεν ξέρω πόση χαρά μπορείς να πάρεις πλέον από το άθλημα».

Δείτε στο 1:37:53 τη φάση που διαμαρτύρεται ο Αίας Ευόσμου και τις δηλώσεις του Ηλία Ζωλασταθιάδη στο 2:02:22.

 

 

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.