1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-06-2014 16:11

«Οι ερασιτέχνες συναντούν τους επαγγελματίες» (video)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνέντευξη Τύπου της ΕΣΑΠ, ενόψει του Beach Volleyleague 2014. Η διοργάνωση ξεκινάει το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Yabanaki, θα συνεχιστεί στην Αλεξανδρούπολη και θα κορυφωθεί με τον τελικό στα Χανιά για τους επαγγελματίες αθλητές. Οι ερασιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στους αθλητές της Α1, ενώ θα διεξαχθεί για πρώτη φορά τελικός ερασιτεχνών στο Anima Club.

«Επιτυχημένες διοργανώσεις που θα αγαπήσουν όλοι»


Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Τύπου τόνισε:

«Είναι η δεύτερη χρονιά που τολμούμε να μπούμε σε ένα χώρο που παραδοσιακά είναι μία συνέχεια του βολεϊ σάλας. Εδώ και πέντε χρόνια επεξεργαζόμαστε το πλάνο του μπιτς βόλεϊ. Το τολμήσαμε το 2013 κα μετά τη μεγάλη οργανωτική επιτυχία συνεχίζουμε. Η εφετινή χρόνια είναι μία συνέχεια της περσινής και θα είναι ακόμα καλύτερη. Η πρώτη χρονιά ήταν δοκιμαστική. Θέλαμε να δούμε τις δυνάμεις μας. Ευτυχώς έχω την τύχη να συνεργάζομαι με τους καλύτερους του χώρου και γενικότερα με ανθρώπους που αγάπησαν και αγαπάνε το μπιτς, ώστε να πάρει το άθλημα την θέση που του αξίζει. Σίγουρα δεν είμαστε ειδήμονες αλλά στόχος μας είναι κάθε χρόνο να διοργανώνουμε καλύτερο τουρνουά. Θέλουμε να βοηθήσουμε ώστε το καλοκαίρι να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις. Έχουμε προγραμματίσει 3 τουρνουά και ένα 4ο, που θα είναι το τελείωμα των τριών τουρνουά. Το 1ο θα γίνει στο yabanaki, το 2ο στην Αλεξανδρούπολη και το 3ο στα Χανιά. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα, 4 τουρνουά είναι αρκετά για φέτος και του χρόνου θεωρούμε ότι θα κάνουμε καλύτερα και μεγαλύτερα τουρνουά. Η Αλεξανδρούπολη έχει το βόλεϊ στην ζωή της, στην Αθήνα πρέπει να γίνεται πάντα κάτι μεγάλο. Τα Χανιά είναι μία περιοχή που έχει παράδοση με το μπιτς, υπάρχει η υποδομή και οι άνθρωποι αγαπάνε το άθλημα. Το 4ο τουρνουά θα γίνει στο Anima στην Ανάβυσσο, με τους πρωταθλητές των ερασιτεχνών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω καταρχήν την Nova που είναι πάντα κοντά μας, στο κομμάτι της σάλας είναι ένα από τα δύο πόδια που μας στηρίζουν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Τριανταφυλλίδη,τον κ. Μπελιγράτη, κ. Παρασκευόπουλο, τα μέλη της ΕΣΑΠ που δουλεύουν συνεχώς για να βγει αυτή η διοργάνωση. Μετά την περσινή επιτυχία είναι δεδομένη και η φετινή, ελπίζω να μην έχουμε ατυχίες με τον καιρό και από κει και πέρα, όλοι μας θα βοηθήσουμε να κάνουμε άρτιες διοργανώσεις που θα αγαπήσουν όλοι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι αθλητές το καλοκαίρι να γυμνάζονται, να ασχολούνται με το μπιτς, ώστε να είναι έτοιμοι τον Αύγουστο να προπονηθούν με τις ομάδες τους».

«Eνώνουμε δυο κόσμους»

Ο υπεύθυνος του αγωνιστικού σχεδιασμού Μιχάλης Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στη διοργάνωση, στα τρία τουρνουά, στους χορηγούς, στους αθλητές και στους μελλοντικούς στόχου:

«Ο δικός μου ρόλος είναι κυρίως στο αγωνιστικό και το τεχνοκρατικό κομμάτι. Θα σας δώσω πληροφορίες για τους δύο κόσμους που ενώνουμε. Μετά την επιτυχία της πρώτης χρονιάς, η ΕΣΑΠ κάνει το επόμενο βήμα. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά δεν γίνεται εύκολα και στον υπόλοιπο κόσμο. Την πρώτη μέρα γίνονται αγώνες ερασιτεχνών που υπάρχει μια πολύ δημοφιλής. Η Volleyleague τολμά και φέρνει τον ερασιτέχνη αθλητή να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τον τίτλο του πρωταθλητή. Σήμερα ανακοινώνουμε το τουρνουά. Οι 54 θέσεις των ερασιτεχνών στο Yabanaki είναι όλες καλυμμένες. Με μεγάλη μου λύπη λέω ότι δεν μπορούμε να βάλουμε άλλους. Την Κυριακή θα έχουμε τις 8 ομάδες του νότου, οι οποίοι θα αγωνιστούν μαζί με τους πρωταθλητές του Σαββάτου. Το ίδιος μοντέλο στην Αλεξανδρούπολη. Η πρωταθλήτρια θα έρθει την Κυριακή. Οι δύο πρώτοι θα προκριθούν στο φαιναλ 6, 2 ομάδες από το τουρνουά στο Yabanaki, 2 ομάδες στην Αλεξανδρούπολη στο Mayo Club, 2 ομάδες στα Χανιά (1 των Χανίων και μία προμόσιοναλ). Αναμένουμε 54 ομάδες στο Yabanaki για τα ερασιτεχνικά. Στο ερασιτεχνικό έχουμε ανδρών, γυναικών και μικτό τουρνουά. Στο επαγγελματικό έχουμε μόνο ανδρών.
Μην υποτιμάμε το αγωνιστικό κομμάτι, μπορεί να μην υπάρχουν πολύ προβεβλημένοι αθλητές, όπως είναι ο Κώστας Χριστοφιδέλης αλλά πιστέψτε με ότι αν αυτοί οι αθλητές που θα πάρουν μέρος, έπαιζαν με τον Κώστα, θα τον νικούσαν. Τα μεγάλα ονόματα δεν ρισκάρουν εύκολα το όνομά τους. Δεν τσαλακώνονται στην άμμο. Είναι λίγα τα ονόματα όπως ο Πρωτοψάλτης και ο Κοκκινάκης. Αν δεν υπήρχε το Continental θα είχαμε και τους Κοτσιλιάνο – Ζουπάνι. Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε ένα σταρ system στο μπιτς βόλεϊ.
Από το τουρνουά θα υπάρχει όφελος των διοργανωτών από όλες τις πλευρές. Δεν έχουμε χρηματικά έπαθλα στους επαγγελματίες. Ο ερασιτέχνης θα έχει όλες τις ανέσεις που θα παρέχονται και στον επαγγελματία. Ο επαγγελματίας θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μεγάλο τίτλο. Η ευχή μου είναι τέτοια διοργάνωση να υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει το μπιτς το νούμερο ένα άθλημα».

Μπελιγράτης «Καινοτομία της Λίγκας»

Ο Παύλος Μπελιγράτης εκ μέρους του Anima Club που θα φιλοξενήσει τη τελική φάση των Ερασιτεχνών δήλωσε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ανήκω στην Λίγκα, είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ. Η ΕΣΑΠ στηρίζει αυτά τα τουρνουά και δίνει την δυνατότητα στους ερασιτέχνες να βρίσκονται δίπλα σε επαγγελματίες. Ξεκινήσαμε πριν χρόνια σε ένα γηπεδάκι στο Σχοινιά και πλέον κάθε παραλία έχει γήπεδο μπιτς. Είναι η πρώτη φορά που θα βγει πρωταθλητής ερασιτεχνών. Είμαστε 4 χρόνια με τον Μιχάλη, είναι τιμή μου να δουλεύω μαζί του. Θέλω να κάνω και μία αναφορά για το έργο του Τριανταφυλλίδη με τα 7 βιβλία ηλεκτρονικής μορφής που αφορούν στο μπιτ βόλεϊ. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις μικρά παιδιά να μαθαίνουν τα μυστικά του μπιτς βόλεϊ, από πολύ νωρίς».

 




BEACH VOLLEYLEAGUE 2014
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
(Οι τελικοί θα μεταδοθούν από τη NOVA)

1ο τουρνουά Βάρκιζα - Yabanaki
7 Ιουνίου 2014: Ταμπλό ερασιτεχνών
8 Ιουνίου 2014: Τελικοί Επαγγελματιών - Ανάδειξη πρωταθλητή Νότου
2ο τουρνουά Αλεξανδρούπολη - Mayo
14 Ιουνίου 2014: Ταμπλό ερασιτεχνών
15 Ιουνίου 2014: Τελικοί Επαγγελματιών - Ανάδειξη πρωταθλητή Bορρά
3ο τουρνουά Χανιά - Άγιοι Απόστολοι
21 Ιουνίου 2014: Ταμπλό ερασιτεχνών
22 Ιουνίου 2014: Τελικοί Επαγγελματιών - Ανάδειξη πρωταθλητών 2014
3ο τουρνουά Χανιά - Άγιοι Απόστολοι
28-29 Ιουνίου 2014: Τελικοί ερασιτεχνών - Ανάδειξη πρωταθλητών 2014

 




Οι χορηγοί και υποστηρικτές του Beach Volleyleague

* Επίσημοι Χορηγοί και Υποστηρικτές Διοργάνωσης Beach Volleyleague 2014:

* Επίσημος χορηγός της διοργάνωσης είναι ο όμιλος Forthnet και τα κανάλια Novasports, από τα οποία και θα μεταδοθεί ζωντανά η τελική φάση της διοργάνωσης καθώς και στιγμιότυπα από τα πρωταθλήματα βορρά και νότου.

* Επίσημος υποστηρικτής της διοργάνωσης είναι η εταιρία ΒΙΚΟΣ, ενώ επίσημος προμηθευτής μπάλας είναι η εταιρία GALA και ρουχισμού η εταιρία ROYAL καθώς και την εταιρεία Promopark S.A (www.axion4event.gr) για παροχή εξοπλισμού για events και promotion).

*Χορηγός επικοινωνίας είναι ο όμιλος SportDay (SportDay, NovaΣΠΟΡ FM 94,6, Sport-fm.gr).

* Τοπικοί υποστηρικτές είναι οι εγκαταστάσεις Yabanaki (Βάρκιζα), Mayo Beach Bar (παραλία Αγίας Παρασκευής, Αλεξανδρουπολη) Αnima Club (Σαρωνίδα) και ο Α. Σ. Beach Volley Ν. Κυδωνίας (παραλία Αγίων Αποστόλων, Χανιά).

* ΟΠΑΠ ΑΕ: Μεγάλος χορηγός Volleyleague

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.