1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer
Σφάλμα
 • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1198
02-10-2013 00:29

Γρυπάρης: «Η περιφέρεια δίπλα στον Φοίνικα»

Ο άνθρωπος χάρη στον οποίο, το 1ο Διεθνές τουρνουά βόλεϊ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε, ο αρμόδιος της Περιφέρειας για θέματα αθλητισμού και πολιτισμού, κ. Δημήτρης Γρυπάρης μίλησε στην εκπομπή Inside MatchBall και στους Γιάννη Μιχαλάκη και Αντώνη Αραβαντινό για το τουρνουά υποσχόμενος πως θα κάνει τα πάντα για να γίνει θεσμός.
Παράλληλα ευχαρίστησε τον προπονητή της ομάδας του Φοίνικα Σύρου, Δημήτρη Ανδρεόπουλο αλλά και τον Τάσο Νομικό, μέλος του Δ.Σ. της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε στη γενικότερη σημασία της διοργάνωσης λέγοντας πως το όλο εγχείρημα είναι Αθλητικός τουρισμός που μόνο καλό μπορεί να αποτελεί αυτό για τη Σύρο.

Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα στην φετινή σεζόν και έστειλε το μήνυμα πως η Περιφέρεια θα είναι δίπλα στο καμάρι της Σύρου, τον Φοίνικα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Δημήτρης Γρυπάρης στο InsideΚΑΡ web Radio, και στην εκπομπή Inside MatchBall:

Πόσο δύσκολο ήταν να υλοποιηθεί αυτό το μεγάλο γεγονός για το νησί αλλά και για το Ελληνικό βόλεϊ γενικότερα;

«Η ιδέα αυτή έχει συλληφθεί 1,5 χρόνο πριν, για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο διεθνές τουρνουά, αλλά καταφέραμε να το υλοποιήσουμε φέτος, δουλεύοντας το τελευταίο τρίμηνο».

Είπατε στην συνέντευξη τύπου, ότι θα προσπαθήσετε αυτό το τουρνουά να γίνει θεσμός. Αυτή η σκέψη πόσο εύκολο είναι να λάβει σάρκα και οστά;

«Καταρχάς χρειάζεται αυτό το τουρνουά να γίνεται κάθε χρόνο. Νομίζω ότι η Σύρος, δικαιούται να γίνεται αυτό το τουρνουά κάθε χρόνο, γιατί ας μην κρυβόμαστε, το νησί της Σύρου είναι ο εκπρόσωπος του ανδρικού βόλεϊ, στο Νότιο Αιγαίο. Έχει ομάδα στην Α1 Εθνική κατηγορία, έχει και υποχρεώσεις στην Ευρώπη, οπότε εμείς ως περιφέρεια φροντίσαμε να υλοποιήσουμε αυτή τη σκέψη που είχα κάνει εγώ ως υπεύθυνος αθλητισμού πριν από 1,5 χρόνο. Κάτι αντίστοιχο με το βόλεϊ, γίνεται και στο πόλο εδώ και μια δεκαετία αλλά σε επίπεδο Εθνικών ομάδων εκεί. Τώρα εδώ το κάναμε σε επίπεδο συλλόγων γιατί έχουμε την ομάδα του Φοίνικα η οποία αξίζει να συμμετέχει σε ένα τέτοιο τουρνουά, και αυτό το τουρνουά μας προσέφερε πλούσιο θέαμα, υψηλού επιπέδου βόλεϊ και νομίζω πως ο κόσμος το χάρηκε, το χαρήκαμε και εμείς, ως διοργανωτές και θα το ξαναβάλω ως υπεύθυνος στον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά και θα φροντίσουμε να το υλοποιήσουμε».

Πόσο σας βοήθησε η διοίκηση του Φοίνικα και ιδιαίτερα ο πρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Παλιόπορτας;

«Με τον κ. Παλιόπορτα έχουμε μια συνεργασία ως περιφέρεια, περισσότερο όμως με τους συνεργάτες του, γιατί το οικονομικό κομμάτι ήταν καθαρή υπόθεση της περιφέρειας. Και το οργανωτικό τολμώ να πω, εγώ έχω μια εμπειρία από αγώνες υγρού στίβου, αλλά για μένα δεν ήταν τίποτα και η διοργάνωση ενός τέτοιου τουρνουά. Όμως αυτός που θέλω να ευχαριστήσω περισσότερο είναι ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, προπονητής του Φοίνικα, ο οποίος όταν πρωτοήρθε στο νησί και τον ενημέρωσα ότι είχα αυτή τη σκέψη για αυτό το τουρνουά, μου είπε εγώ θα είμαι δίπλα σου, εσύ προχώρα με την εμπειρία που έχεις. Επίσης ο κ. Τάσος Νομικός, που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας του Φοίνικα. Και έτσι αποφασίσαμε να το υλοποιήσουμε βάζοντας το εγώ στο καλεντάρι της περιφέρειας, από κει και μετά ψάξαμε να βρούμε τις ομάδες, νομίζω ότι το επίπεδο των ομάδων ήταν υψηλό, θα ήταν ακόμη υψηλότερο αν ερχόταν η Σέρβικη ομάδα (Κλάντοβο), την οποία τελευταία στιγμή αντικατέστησε η Σμούχα. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μείνανε ευχαριστημένοι, και ένας δεύτερος λόγος που έγινε αυτό το τουρνουά για μας, είναι η διάδοση του Αθλητικού τουρισμού. Για μα αυτό που έγινε ήταν Αθλητικός τουρισμός. Το να έρθουν αυτές οι ομάδες στο νησί μας, άσχετα αν εμείς ξοδέψαμε κάποια χρήματα. Θέλω να πιστεύω πλέον πως αυτοί θα είναι οι πρεσβευτές του νησιού μας, τουλάχιστον στο χώρο του βόλεϊ, ότι πχ έγινε ένα τουρνουά στη Σύρο, περάσαμε καλά, είναι ωραίο νησί και αξίζει να πουν στους φίλους τους να έρθουν για διακοπές. Όλα αυτά νομίζω είναι μια αλυσίδα. Και θα δείτε ότι αν αυτό το συνεχίσουμε μετά από μερικά χρόνια δεν θα ψάχνουμε εμείς να βρούμε ομάδες, οι ομάδες θα έρχονται μόνες τους για να αγωνιστούν σε αυτό το συγκεκριμένο τουρνουά».

Πόσο επηρέασε την απόφαση του να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα, με δεδομένο ότι ο κόσμος της Σύρου είναι άμεσα συνδεδεμένος με το βόλεϊ και τον Φοίνικα, καθότι η ομάδα τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί;

«Επηρέασε θετικά τον κόσμο. Εμείς ως περιφέρεια ακούσαμε θετικά σχόλια για αυτή την ενέργειά μας, δεν ακούσαμε αρνητικά ακόμα και από τους φιλάθλους των άλλων αθλημάτων. Του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ κλπ. Όλοι είπαν ότι άξιζε τον κόπο να γίνει αυτό το τουρνουά. Και αυτό το τουρνουά πιστεύω ότι βοήθησε στην τελική προετοιμασία πριν τις επίσημες υποχρεώσεις την ομάδα του Φοίνικα, ώστε να είναι έτοιμη η ομάδα όπου αυτή τη Παρασκευή ξεκινάει τα επίσημα παιχνίδια».

Πως σας φάνηκαν οι αγώνες;

«Εγώ έμεινα αρκετά ευχαριστημένος από αυτό που είδα και είπα από την πρώτη στιγμή ότι άξιζε τον κόπο και αξίζει να συνεχίσουμε την υλοποίηση τέτοιων διοργανώσεων. Νομίζω ότι προσφέραμε στην ομάδα του Φοίνικα, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, και εμείς κάτι στην προετοιμασία τους αλλά πάνω από όλα θέλαμε και ο κόσμος  να απολαύσει αυτό το υπέροχο θέαμα, που είδαμε αυτές τις τρεις μέρες. Νομίζω ότι ήταν κάτι πολύ σημαντικό για το νησί μας, αν και νομίζω ότι το νησί μας είναι συνηθισμένο σε εκδηλώσεις αθλητικές. Γιατί δεν σας κρύβω ότι όταν ήμουν στο Δήμο της Ερμούπολης, τουλάχιστον κάναμε τον χρόνο 5 με 6 εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Σε διάφορα αθλήματα. Βοηθάμε πολύ στον αθλητισμό. Θέλω να ευχηθώ από την εκπομπή σας, η ομάδα του Φοίνικα να πάει πολύ καλά, να πετύχει τους στόχους της και εμείς ως περιφέρεια να ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους και κοντά τους».

 

Σχετικά άρθρα

 • Τρίποντο τετράδας για τον Φοίνικα Σύρου
  Με όπλο το σερβίς που απέφερε 12 άσσους ο Φοίνικας ΟΝΕΧ νίκησε με 3-1 σετ την Ελπίδα Αμπελοκήπων και πήρε πολύτιμο τρίποντο που του δίνει την ευκαιρία να διατηρήσει την 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Αντίθετα η Ελπίδα οριστικά θα πλασαριστεί στην 9η θέση και θα αγωνιστεί στα πλέι άουτ με μειονέκτημα έδρας απέναντι στην ομάδα που θα πάρει την 8η θέση και θα είναι ο ΟΦΗ ή ο Παμβοχαϊκός
 • Ορφανός, Μπουτσούγιεβιτς: «Στρέφουμε την προσοχή μας στο κύπελλο» (vid)
  Ο προπονητής του Φοίνικα ΟΝΕΧ Γιάννης Ορφανός και ο Σέρβος πασαδόρος του Φοίνικα ΟΝΕΧ Μαξίμ Μπουτσούγιεβιτς δήλωαν μετά τη νίκη του Φοίνικα ΟΝΕΧ επί του ΟΦΗ με 3-0:
 • Παβλίσεβιτς, Στοϊλοβιτς: «Σημασία έχει η νίκη και οι βαθμοί»
  Ο Σέρβος προπονητής του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ Ράτκο Παβλίσεβιτς και ο ακραίος της ομάδας, Φιλίπ Στοϊλοβιτς μιλησαν στη συνεντευξη Τύπου μετα το ματς με τον Παμβοχαϊκό:
 • Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ για το τρίποντο για την έκπληξη ο Παμβοχαϊκός
  Από τα παραδοσιακά ντέρμπι - ανεξάρτητα από την αγωνιστική και βαθμολογική κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες - είναι η αναμέτρηση μεταξύ του Φοίνικα ΟΝΕΧ και του Παμβοχαϊκού για τη 13η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Volley League 2019-20. (Δημήτρης Βικέλας, 15/2, 20.00, Livestreaming volleyleague.gr, Διαιτητές: Φραγκάκης, Μουλά Λ.).
 • Ντέρμπι Φοίνικα-Παναθηναϊκού στο δρόμο για το φάιναλ-4, στα μαλακά Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ
  Ηρακλής - Κηφισιά, Φοίνικας Σύρου - Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός - Ελπίδα Αμπελοκήπων και ΑΕΝ Πανοράματος - ΠΑΟΚ είναι τα ζευγάρια των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας ανδρών, όπως προέκυψαν από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ..

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.