Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1198
Εκτυπώστε τη σελίδα
01-10-2013 19:32

Πελεκούδας: «Με κέρδισε ο Φοίνικας»

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας, ένας εκ των νέων αποκτημάτων του Φοίνικα Σύρου μίλησε στο Inside KAΡ web Radio, και στους Γιάννη Μιχαλάκη και Αντώνη Αραβαντινό, για το παρελθόν του, το παρόν του αλλά και το μέλλον του…
Παράλληλα σχολιάζει το τουρνουά της Σύρου, το οποίο όπως αναφέρει στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ αναφέρεται και στην Εθνική λέγοντας τι πρέπει να γίνει για αλλάξει επίπεδο η ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Παναγιώτης Πελεκούδας, στην εκπομπή Inside MatchBall, στους Γιάννη Μιχαλάκη και Αντώνη Αραβαντινό:

Ένα σχόλιο για τη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Βόλεϊ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:

«Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη διοργάνωση, είμαστε χαρούμενοι που ξεκίνησε στη Σύρο και ελπίζουμε να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Όσο αναφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ήταν ένα ανταγωνιστικό τουρνουά, που ήταν χρήσιμο για τα πρωταθλήματα που ξεκινούν για όλες τις ομάδες που συμμετείχαν».

Τι κουβεντιάσατε στα αποδυτήρια μετά το τέλος του τουρνουά;  

«Δεν συζητήσαμε κάτι συγκεκριμένο στα αποδυτήρια, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι είχαμε μια απόδοση καλή για κάποια διαστήματα και για κάποια μικρά διαστήματα δεν ήμασταν καλοί και αυτό είναι που πρέπει να διορθώσουμε».

Τα νεκρά αυτά διαστήματα έχουν να κάνουν με την πορεία της προετοιμασίας; Που βρίσκεται η ομάδα σε αυτό το κομμάτι;

«Έχουν να κάνουν και με τη κούραση, επίσης είμαστε μόνο 40 ημέρες μαζί, πρέπει να δουλέψουμε και άλλο, ώστε να δεθούμε και άλλο».

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να επιστρέψετε στην Ελλάδα, μετά από το πέρασμα σας από την Ιταλία (Ραβέννα);

«Επέστρεψα στην Ελλάδα σε ένα σύλλογο, που έχει δείξει πως έχει φερεγγυότητα και στόχους. Οι στόχοι της ομάδας συμβαδίζουν με τους προσωπικούς μου στόχους. Και έτσι γύρισα στην Ελλάδα. Το να μείνεις στο εξωτερικό και ειδικά στην Ιταλία, είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί είναι πραγματικά το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, και προτίμησα από το να πάω σε ένα πιο υποβαθμισμένο πρωτάθλημα, προτίμησα να γυρίσω στην Ελλάδα, με ένα προπονητή που ξέρω, σε μια ομάδα που ξέρω για να δουλέψω, και αν μπορώ του χρόνου, το μεθεπόμενο χρόνο η αργότερα στην καριέρα μου να φύγω στο εξωτερικό».

Έπαιξε ρόλο η παρουσία του Δημήτρη Ανδρεόπουλου;

«Σίγουρα. Είχαμε δουλέψει δυο χρόνια μαζί, ήταν άψογη η συνεργασία μας, δεν χρειάζεται να τον κρίνω σαν προπονητή η οτιδήποτε, η παρουσία μου στην ομάδα του τα λέει όλα. Πιστεύω πως είχα σημαντικό ρόλο για το ότι γύρισα στην Ελλάδα, και ο τρόπος που με προσέγγισε, αυτά που άκουσα. Ήξερε πώς να μου μιλήσει».

Πως ήταν η εμπειρία στην Ιταλία;

«Είναι πραγματικά το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Είναι πάρα πολύ οργανωμένο, έχω εικόνες στο μυαλό μου τρομερής οργάνωσης, και πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι και στο εξωαγωνιστικό τομέα ήταν πάρα πού οργανωμένη η κατάσταση. Κάθε αγώνας ήταν μια γιορτή, δεν υπήρχε άγχος, δεν υπήρχε τίποτα, ο στόχος ήταν να διασκεδάσεις τον κόσμο, αυτός είναι ο σκοπός του πρωταθλήματος. Αυτό κάνουν οι ομάδες».  

Μιλήσατε με τον Ραφαήλ Κουμεντάκη, ο οποίος φέτος θα παίζει στην Ραβέννα την πρώην ομάδας σας;

«Ήξερα ότι θα του γινόταν η πρόταση από πριν φύγω από την Ιταλία, ήξερα ότι ο προπονητής που θα ερχόταν στην ομάδα, ήθελε να μιλήσει με τον Ραφαήλ. Εγώ τον είχα ενημερώσει, μετά μόλις γύρισα εγώ στην Ελλάδα, έγινε αυτή η κουβέντα (Ραβέννα-Ραφαήλ), μιλήσαμε με τον Ραφαήλ, με ρώτησε για κάποιες ανησυχίες που είχε, τον διαβεβαίωσα ότι όλα ήταν πολύ καλά,  τον ενημέρωσα για τον προπονητή, τον οποίο ήξερα, πιστεύω ότι έκανε πάρα πολύ καλά που πήγε εκεί».

Άρα εμπιστεύτηκε την άποψή σας και πήρε αυτή την απόφαση; Υπήρχε περίπτωση να μην έφευγε αν δεν σας ρωτούσε;

«Θα έφευγε σίγουρα, ίσως να πήγαινε σε άλλη ομάδα της Ιταλίας, διότι είχε και άλλη πρόταση από ομάδα εκεί, αλλά νομίζω ότι άσχετα από την δική μου άποψη, θα ήταν ότι καλύτερο για αυτόν να δουλέψει με τον συγκεκριμένο προπονητή που θα έχει στην Ραβέννα φέτος».

Ξέρετε από ποια άλλη ομάδα της Ιταλίας είχε προτάσεις;

«Δεν ξέρω ακριβώς, σίγουρα είχε από μια μεγάλη ομάδα, οι οποίοι θα τον έδιναν δανεικό σε κάποια άλλη. Το αποτέλεσμα θα ήταν να παίξει στη Ραβέννα ενδεχομένως απλά με άλλους όρους σε σχέση με τώρα».

Που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Φοίνικας σε επίπεδο ετοιμότητας;

«Είμαστε στο σημείο να μπορούμε να παίξουμε την άλλη βδομάδα, ξεκινώντας τη σεζόν για να διεκδικήσουμε τους στόχους τους οποίους έχουμε. Πιστεύω ότι αυτή τη βδομάδα ότι θα τελειοποιήσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, με βάση τις δυνατότητες μας αυτή τη στιγμή, φυσικά με στόχο το αποτέλεσμα, και ας μην είμαστε ακόμα στο καλύτερο επίπεδο. Πρέπει να βελτιώσουμε και την ποιότητα του παιχνιδιού μας, αν και νομίζω ότι είμαστε κοντά σε αυτό. Σε 5 μέρες θα πρέπει να είμαστε στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας».

Είχατε προτάσεις από άλλες Ελληνικές ομάδες;

«Μόλις έγινε γνωστό ότι δεν υπογράφω σε άλλη ομάδα του εξωτερικού, και ότι σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ελλάδα, είχα 4-5 προτάσεις από διάφορες ομάδες. Η πρώτη πρόταση ήρθε από την Παναχαϊκή, την ομάδα που με ανέδειξε, ο Παμβοχαικός, ο ΠΑΟΚ».

Ένα σχόλιο για την Εθνική; Τι χρειάζεται για να μπει η Εθνική ξανά στον δρόμο των επιτυχιών;

«Αυτό που θέλουμε είναι σημασία. Οι συνθήκες είναι καλές, η διάρκεια των προπονήσεων πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Αν πχ αυτό το καλοκαίρι είχαμε 20 ημέρες παραπάνω προετοιμασία θα ήμασταν πολύ πιο έτοιμοι ώστε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω, σε αυτά τα παιχνίδια. Γιατί η ομάδα αυτή, στηρίχτηκε σε έναν παίκτη που έπαιζε κεντρικός σε όλο το πρωτάθλημα Ιταλίας (σσ Τζούριτς), ο οποίος έπαιξε διαγώνιος ξαφνικά, μέσα σε μια εβδομάδα, στα ματς της Εθνικής. Αυτή η αλλαγή δεν γίνεται, από κανέναν παίκτη στον κόσμο. Το παιδί το έκανε με μεγάλη αποτελεσματικότητα, αλλά αυτό έπρεπε να το κάνει 20 ημέρες πριν και όλοι μαζί να είχαμε ξαναβρεί τον ρυθμό μας σαν ομάδα αλλά 20 ημέρες νωρίτερα».

Η Εθνική ομάδα πιστεύετε πως χωρούσε στο Ευρωβόλει που μόλις πέρασε;

«Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι με αυτά τα μικρά χρονικά περιθώρια, χωρίς να τηρούμε αυτά που μας ζητάνε οι προπονητές μας από την Ομοσπονδία, δηλαδή να κάνουμε αυτές τις μικρές προετοιμασίες, παρά το γεγονός πως μας ζητάνε να κάνουμε μεγάλες, δεν μας αξίζει να βρισκόμαστε εκεί πέρα. Εάν μπορέσουμε να αυξήσουμε τον χρόνο προετοιμασίας και τηρηθούν αυτά που μας λένε οι προπονητές μας, πιστεύω ότι μας αξίζει να είμαστε αν όχι στους πρώτους 8, τουλάχιστον στη διοργάνωση. Είναι κρίμα, γιατί έχουμε τα προσόντα, έχουμε πάρα πολλούς αθλητές που παίζουν στο εξωτερικό, και δεν μπορούμε να βρισκόμαστε εκεί πέρα».

Ο Τζούριτς που πλέον θα αγωνίζεται στην Τουρκία ως διαγώνιος, θα είναι ένα στοιχείο που βοηθήσει την Εθνική ως προς την ομοιογένεια και την εν γένει βελτίωση της;

«Αυτό θα βοηθήσει και τον ίδιο πρώτα από όλα αλλά και την Εθνική σίγουρα. Γιατί θα είναι έτοιμος ώστε να δεχθεί το βάρος της καινούργιας του θέσης. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή κίνηση το να αγωνιστεί σαν διαγώνιος στη νέα του ομάδα. Όλο αυτό θα μας βοηθήσει πάρα πολύ και στην Εθνική ομάδα».

Επόμενος στόχος για την Εθνική ομάδα;

«Είναι να κοιτάξουμε κάποιες ομάδες, από τις οποίες τώρα χάνουμε, να ξεκινήσουμε να τις κερδίζουμε, και βήμα-βήμα να φτάσουμε στο σημείο αν έχουμε τη διάρκεια να βρισκόμαστε σταθερά στις μεγάλες διοργανώσεις. Υστερούμε σε οργανωτικά κομμάτια πιστεύω, όχι σε υλικό και ταλέντο. Στο καθαρά αγωνιστικό υστερούμε λόγω προετοιμασίας. Ωστόσο δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν, λόγω της οικονομικής κατάστασης, διότι θα πρέπει κάποιος υπάλληλος της Ομοσπονδίας αν μην πληρωθεί για να κάνουμε εμείς μεγαλύτερη προετοιμασία. Το σεβόμαστε και το καταλαβαίνουμε, αλλά συζητάμε οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε παραπάνω για μας».

Ένα σχόλιο για το επερχόμενο πρωτάθλημα;

«Σίγουρα θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, περισσότερο και από το περσινό, γιατί πολλές ομάδες έχουν δυναμώσει. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές ομάδες, δεν μπορείς να καθορίσεις την πορεία αυτού του πρωταθλήματος από τώρα, πριν καν ξεκινήσει. Είναι πολύ όμορφο αυτό».

Ποιες ομάδες ξεχωρίζουν κατά τη γνώμη σας;

«Τα φιλικά δεν μετράνε. Βλέπω όμως ότι υπάρχουν πολλές ομάδες ανταγωνιστικές, οι οποίες παίζουν καλά, όπως η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, εμείς, ο ΠΑΟΚ, ο Παμβοχαικός. Είναι πολύ δυνατές ομάδες. Υπάρχουν και δυνατές έδρες. Η Αλεξανδρούπολη, η Παναχαϊκή, θα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα».  

Ο στόχος του Φοίνικα;

«Το να οριοθετήσουμε τους στόχους μας δεν νομίζω να γίνεται γιατί ποτέ δεν μπορείς να βάλεις ένα όριο στο τι θες να πετύχεις σαν ομάδα και σαν αθλητής. Ο στόχος είναι να παίζουμε καλό βόλεϊ και να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε».

Ένα σχόλιο για την Ευρωπαϊκή συμμετοχή του Φοίνικα;

«Δεν ήμασταν πολύ τυχεροί στην κλήρωση, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, είναι δυο παιχνίδια, δεν μπορούμε να ξέρουμε σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε εμείς, σε τι κατάσταση θα είναι αυτοί. Εγώ δεν απογοητεύομαι από μια κλήρωση, σε περίπτωση που προκριθείς θα έχεις κάνει ένα θετικό βήμα. Εδώ στο νησί θα γίνει μια γιορτή, ο κόσμος εδώ είναι πολύ ζεστός με το άθλημα, το έχω ζήσει εγώ αυτό, στο κύπελλο, παρά το γεγονός ότι το κύπελλο ήρθε σε μας στον Ηρακλή τότε, ο κόσμος πανηγύριζε για το καλό βόλεϊ, παρότι ο Φοίνικας δεν πήρε τον τίτλο. Αυτό θέλουμε να τους προσφέρουμε φέτος στον αγώνα τον Ευρωπαϊκό».

Ένα σχόλιο για τον κόσμο του Φοίνικα που πλέον τον ζείτε από κοντά ως παίκτης;

«Είναι οι πιο αγνοί φίλαθλοι που έχω γνωρίσει. Δεν υπάρχει έχθρα και μίσος. Εγώ νιώθω την ίδια αγάπη του κόσμου ακόμα και όταν έπαιζα αντίπαλος εδώ με τον Ηρακλή. Είναι εξαιρετικός κόσμος και είναι φίλαθλοι, όχι οπαδοί. Πιστεύω ότι μια τέτοια ομάδα με μια τέτοια οργάνωση και τέτοια διοίκηση, που έχει περάσει αυτή τη νοοτροπία στον κόσμο, οπουδήποτε και να βρισκόταν σε οποιαδήποτε πόλη, θα στηριζόταν. Γιατί εδώ όλοι είναι μια οικογένεια».

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

1 σχόλιο

  • Comment Link Volleyball fan Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 06:57 posted by Volleyball fan

    Δηλαδη δεν υπαρχουν εκει αυτονομιτες, σουπεραδες και διαφοροι που υποτιθεται αγαπουν την ομαδα τους; Καλα, τοτε ποιοι την ειχαν πεσει στο Δρικο και στους ανθρωπους. Του Ηρακλη περυσι; Ποιοι εβριζαν εν χορο με εμετικα συνθηματα τον Προυσαλη; Προφανως και δε θα εχουν αληταραδες σαν αυτους των μεγαλων ομαδων, αλλωστε για το Φοινικα Συρου μιλαμε. Ομως μηπως τα παραλεμε; Δεν ειναι δα και παναγιες, ελεος. Οπαδοι των ομαδων της Αθηνας ειναι οι περισσοτεροι αν οχι ολοι. Τελος πιστευω οτι η επιστροφη σε ενα ανυποληπτο και χαμηλου επιπεδου πρωταθλημα σαν το ελληνικο ειναι μεγα λαθος για εναν καλο αθλητη στην καλυτερη ηλικια σαν τον Πελεκουδα.