Εκτυπώστε τη σελίδα
07-10-2021 14:20

Σωτήρης Δρίκος: Εθνική βόλεϊ - Ο κόσμος στα μέτρα μας (pics)

Η ιστορική αναδρομή της Εθνικής ομάδας βόλεϊ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της  από τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή Σωτήρη Δρίκο.

Η απόπειρα καταγραφής και αποτίμησης της Ευρωπαϊκής παρουσίας της Εθνικής ομάδας Ανδρών, προέκυψε από μια συνειδητή επιλογή και ανάγκη: τη στοιχειοθέτηση και ανάδειξη των χαρακτηριστικών της αγωνιστικής της εικόνας, ως την ελάχιστη υποχρέωση ενός ανθρώπου που εργάστηκε και υπηρέτησε από θέση ευθύνης το Εθνικό μας συγκρότημα. Η παρούσα αναφορά δεν περιέχει και δεν υποκρύπτει την παραμικρή διάθεση μεμψιμοιρίας και απόδοσης ευθυνών, αυτή άλλωστε, ανήκει στη διακριτική ευχέρεια και θεσμική ευθύνη άλλων.

Είναι όμως σημαντικό να αξιολογηθεί, πως η δεύτερη συνεχής παρουσία στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (που προέκυψε από την αύξηση των ομάδων που συμμετέχουν), δεν αποτέλεσε μόνο μια χαμένη ευκαιρία, αλλά έφερε και τη χειρότερη θέση τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη για την ομάδα μας (22η)
Για αυτό είναι χρήσιμη σε αυτές τις συνθήκες η σκιαγράφηση και η περιγραφή των σταθερών εκείνων που θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού βόλεϊ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο  www.fosonline.gr