1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-08-2013 19:41

Τα συν και πλην Ολυμπιακού - ΑΕΚ

Του Στέφανου Λεμονίδη:

Η απόκτηση της ισπανίδας Φερνάντες ενισχύει αφάνταστα την ΑΕΚ, που έχει πλέον το καλύτερο "κέντρο", μαζί με τη Γιακουμή , κι ένα από τα καλύτερα δίδυμα κεντρικών στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Κι αν ο Ολυμπιακός δεν αποκτήσει σπουδαία κεντρική , η ΑΕΚ θα κάνει πάρτι από το κέντρο, αν βέβαια της βγει η υποδοχή, που είναι προβληματική, κι αν κάνουμε μια σύγκριση των δυο ομάδων θα έχουμε ετερόκλητες διαπιστώσεις.

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί στην πάσα, αφού η Χριστοδούλου είναι ένα "κλικ" καλύτερη της Παπαφωτίου, αλλά και στη λίμπερο, όπου η Κονόμη είναι ανώτερη της Ρόγκα και το απέδειξε στα πλει οφς όπου έπαιζε και τραυματίας.

Στις διαγώνιες έχουμε μία η άλλη, καθώς οι αριστερόχειρες Κις, Μπλαντένοβιτς είναι ισάξιες, η Ουγγαρέζα είναι γνωστή σε όλους , ενώ η παίκτρια της ΑΕΚ προέρχεται από κακό πρωτάθλημα, χωρίς αυτό να σημαίνει πολλά.

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί στις ακραίες με τις Τένεβα, Κοσμά, Κωνσταντίνου, έναντι των Κρουκ, Λαδένη, Ιβάνοβα, Τοτσίδου, χωρίς να γνωρίζουμε πότε και πως θα επανέλθει η τελευταία μετά το χειρουργείο.

Εκτός βέβαια κι αν η Πολωνέζα της ΑΕΚ, που δεν την γνωρίζουμε, "σπάει" τις μπάλες και παίρνει 25 πόντους σε κάθε παιχνίδι, αν και θα χρειασθεί να καλύψει κι την Ιβάνοβα στην υποδοχή.

Η ΑΕΚ μετά το περσινό πάθημα, με τους απανωτού τραυματισμούς, θωρακίσθηκε στις ακραίες, αλλά ουδείς γνωρίζει πως θα τελειώσουν τη χρονιά οι επιρρεπείς σε τραυματισμούς 31 χρονες Γιακουμή, Φερνάντες.

Η ξένη κεντρική του Ολυμπιακού θα γείρει επομένως τη ζυγαριά, γι αυτό και ψάχνουν στον Πειραιά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γής, αλλά αν είχαν πάρει τη Φερναντές θα ήταν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Η Ισπανίδα εκτός από ...παικτούρα, έχει πάθος και πριν από 4 χρόνια πήρε μόνη της το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό των Σέκολο, Γκλιγκόροβιτς, Λεχτόνες. Αν και τραυματίας κατέθετε τη ψυχή της στο γήπεδο και ανέβαζε κατακόρυφα όλη την ομάδα.

Λειτουργούσε σαν η μάνα του λόχου και η ΑΕΚ θα έχει πλέον δυο αρχηγούς(μαζί με Γιακουμή), αν αυτό βέβαια δεν προκαλέσει πρόβλημα. Η έμπειρη ΑΕΚ λοιπόν, κόντρα στον νεανικό Ολυμπιακό, που πρέπει να αναζητήσει την ηγέτη, στο πρόσωπο της νεοφερμένης Κις.

Ενδιαφέρον θα έχει και η κόντρα Νικολάκη-Οικονόμου, που δεν συναντήθηκαν ποτέ σε επίπεδο πρωταθλητισμού, ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει και ρεβάνς, αφού έχασε δυο πρωταθλήματα από τις Μπλαντένοβιτς, Φερναντές, όταν έπαιζαν στον Παναθηναικό.

Η ΑΕΚ πάντως με την απόκτηση της Ισπανίδας, που πρέπει να στοίχισε 40.000 ευρώ, ανέβασε πολύ τον προϋπολογισμό της και πρέπει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της για να μη προκύψει πρόβλημα. Η Φένια ως πρώην παίκτρια, θα ξέρει καλύτερα από εμάς, ότι αυτό είναι βασικό για μια ομάδα πρωταθλητισμού.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, που δανείζει διεθνή εν ενεργεία παίκτρια, την Εύα Χαντάβα, που υπερεκτίμησε τις δυνατότητες της και έψαχνε ομάδα στο εξωτερικό.

Αν είχε διαφορετικά αντίληψη θα έμενε στον Ολυμπιακό, που θα έκανε άλλο προγραμματισμό, ενώ δεν πρέπει να αγνοήσουμε τα Βριλήσσια, που μπορούν και τον πρωταθλητισμό, αν αποκτήσουν σπουδαία ξένη διαγώνια.

Η Γκλιγκόροβιτς είναι ικανή να οδηγήσει την ομάδα σε τροχιά τίτλου, ο Μανώλης Ρουμελιώτης είναι διπλωμάτης και καλός προπονητής, αλλά ο προϋπολογισμός ήδη έχει ξεφύγει και κάποιος πρέπει να τον μαζέψει, ή να τον ανεβάσει...

 

ΠΗΓΗ  ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

8 σχόλια

  • Comment Link har Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013 13:43 posted by har

    Αν κρίνουμε με βάση τα δεδομένα της,το συμβόλαιο της,και τις απαιτήσεις που έχουμε έκανε κακό πρωτάθλημα.Αν κρίνουμε με βάση το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και το επίπεδο των διαγωνίων των 11 υπολοίπων ομάδων έκανε καλό πρωτάθλημα. ΑΤΤΙΛΑΣ η σύγκριση είναι ποιοτική και όχι ποσοτική δηλαδή αν η ΑΕΚ πάρει με τρίτη πασαδόρου κατώτερη της Τέζα πάλι ο Ολυμπιακός θα υπερτερεί στις πάσες.

  • Comment Link Γ.Σ. Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 20:11 posted by Γ.Σ.

    Δεν διαφωνω har απλα μια ερωτηση
    Ειπες εκανε κακό πρωταθλημα η μλαντενοβιτς αν και δεν την παρακολουθω ,να συμφωνησω.
    Να σε ρωτησω κατι μονο.Προσωπικα για σένα το πρωταθλημα που εκανε η Κιςς το θεωρεις κακο η καλο?τή δικια σου γνωμη.

  • Comment Link ΑΤΤΙΛΑΣ Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 19:36 posted by ΑΤΤΙΛΑΣ

    Ο δημοσιογράφος αναφέρει ως ανώτερες τρεις ακραίες του ΟΣΦΠ έναντι τεσσάρων της ΑΕΚ. Καλά στην απλή αριθμητική μπερδεύτηκε; Είναι ποτέ δυνατόν οι τρεις να είναι ανώτερες από τις τέσσερις; Πέραν αυτού: Για την απορία που διατυπώνει για το πότε θα επανέλθει η Σία Τοτσίδου μετά τον τραυματισμό της, ελπίζουμε να τη θεωρεί ρητορικό ερώτημα. Γιατί πράγματι αν θέλει να κάνει ρεπορτάζ και όχι να διατυπώνει αμφιβολίες ή ερωτήματα ας απευθυνθεί στον διακεκριμένο ορθοπεδικό Λάκη Νικολάου που τη χειρούργησε. Εκεί θα του λυθούν οι όποιες απορίες. Κατά τα υπόλοιπα η πίκρα του για την απώλεια της Marias Isabel (Marisas) Fernandez Conde από την ομάδα της καρδιάς του δυο θάλασσες μιλάμε γεμίζει...

  • Comment Link Volley Fan Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 19:19 posted by Volley Fan

    Μπορει οντως η μλαντενοβιτς να μην πηγε καλα με την ομαδα της (νομιζω πεσαν κατηγορια) αλλα μια μετρια (ακομα και κακη) παιχτρια τουρκικου πρωταθληματος ειναι κλασεις ανωτερη απο τις καλυτερες ελληνιδες. Εδω η κις ειχε αθλια ποσοστα σε ελληνικο πρωταθλημα.. Μπορει οταν η μλαντενοβιτς επαιζε παο να ειχε χαμηλοτερα ποσοστα απο την κις, ομως μλαντενοβιτς πηγε τουρκια και σιγουρα αναπτυχθηκε σε σχεση με την κις που παρεμεινε εδω. Οσο για την μολναρ συμφωνω.. Εκανε λαθος επιλογη γιατι εχει πολυ παραπανω ταλεντο απο το να παιξει μονο τσαμπιον'ς λιγκ.. Φετος πιστευω που θα παιξει και πρωταθλημα και τσαμπιον'ς λιγκ θα εξιλεωθει

  • Comment Link har Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 14:46 posted by har

    Λοζανσιτς -ζουκοβα-ντουγκαντιτς καλές και δοκιμασμένες λύσεις για το κέντρο.ΓΣ ότι και να παρακαλά ο καθένας δεν έχει καμία σημασία.Οι τραυματισμοί δεν γίνονται εξαιτίας του κακού ματιού.Μπιτς η Κάτα έπαιζε για να κρατήσει σε καλή κατάσταση την φυσική της κατάσταση αν έπαιζε για κάποιο σοβαρότερο σκοπό δεν θα έπαιζε στο αλλού αλλα σε τουρνουά της fivb. Vollefan η Μλαντενοβιτς μπορεί να έπαιζε σε πανίσχυρο πρωταθλημα αλλά έκανε κακό πρωτάθλημα όπως και η Μόλναρ.Με την ίδια απόδοση θα έκαναν την διάφορα στην Ελλάδα αλλά αυτο δεν αναιρεί πως έκαναν κακό πρωτάθλημα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ