1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-07-2013 19:01

Η Κάτα, η Δήμητρα και η Ρούξι...

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Αντάλλαξαν παίκτριες , Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Αντάλλαξαν παίκτριες , Ολυμπιακός και ΑΕΚ κι ας δούμε ποιός κέρδισε από αυτό το αλισβερίσι, αν και όλα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο, γι αυτό και στις ασκήσεις επί χάρτου μπορούμε να κάνουμε μόνο εικασίες.

Η ΑΕΚ λοιπόν πήρε τη Δήμητρα Γιακουμή, την κορυφαία παίκτρια του φετινού πρωταθλήματος, που με δικές της ενέργειες έδωσε τον τίτλο στον Ολυμπιακό, στον τρίτο και τελευταίο τελικό των πλει οφς.

Ο Ολυμπιακός πήρε την Καταλιν Κις, την κορυφαία παίκτρια του περσινού πρωταθλήματος και την καλύτερη διαγώνια , μετά την αποχώρηση της Ντουμιτρέσκου, ενισχυμένος σε μια θέση που πονούσε,  μετά την μετακόμιση της Κόλεβα.

Ποια θα είναι η πολυτιμότερη από τις δυο θα φανεί στο γήπεδο, αλλά σίγουρα η Δήμητρα Γιακουμή έκανε τεράστιο λάθος που αποχώρησε , αν και αρχηγός του Ολυμπιακού, γιατί στον Πειραιά είχε μέλλον και ως προπονήτρια.

Στην ΑΕΚ δεν θα τη νιώσουν ποτέ δικιά τους παίκτρια, ενώ στον Ολυμπιακό είχε οικοδομήσει μια σχέση τριών χρόνων, που της έδινε και το δικαίωμα να παραμείνει και όταν θα κρεμούσε τα αθλητικά παπούτσια.

Ο ένας λόγος που έφυγε ήταν το οικονομικό, γιατί δεν περίμενε τη μείωση των αποδοχών της, μετά απο μια χρονιά όπου έκανε το νταμπλ και ήταν ο κορυφαία στα πλει οφς του πρωταθλήματος. Πίστεψε ότι δεν την ήθελαν, της μείωναν την προσωπικότητα και έβαλε , με το δικό της μυαλό, πάνω απ όλα την αξιοπρέπεια της.

Ο Τέλης Σωτήρχος δεν είχε σίγουρα τις καλύτερες σχέσεις με τη Γιακουμή, αλλά δεν νομίζουμε ότι τον χαρακτηρίζουν αυτοκτονικές τάσεις, για να ανοίξει την πόρτα της εξόδου στην παίκτρια που του έδωσε το πρωτάθλημα.

Το απέδειξαν εξάλλου και οι μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού, αφού ήθελε βασικές τις Γιακουμή, Γιώτα , με αναπληρωματική την Λαμπρούση και με την αποχώρηση της πρώτης στράφηκε σε ξένη, στη δοκιμασμένη λύση της Τρατς.

Ο Σωτήρχος, μετά και την απόκτηση της Κις, έχει πλέον κατά 10/12, παίκτριες δικής του επιλογής(πλην Κοσμά, Χριστοδούλου) και έχει το κεφάλι του ήσυχο, αφού δεν θα έχει στο ρόστερ, τις Γιακουμή, Καβαθά, τις οποίες βρήκε στον Ολυμπιακό.

Στον Ολυμπιακό θα μείνει και η Ράντι Τένεβα που έχει συμφωνήσει εδώ και πολύ καιρό και η τριπλέτα των ακραίων (συν Κοσμά, Κωνσταντίνου) θα παραμείνει ίδια, με τρεις ισάξιες παίκτριες, ενώ δεν επαναληφθεί το φαινόμενο των δυο προηγούμενων χρόνων, να μένει στον πάγκο η διαγώνια, χάρη στην απόκτηση της Κις.

Πολύς ντόρος έγινε με την επιστροφή της Ρούξι Ντουμιτρέσκου, αλλά κι εδώ θα περιμένουμε τους αγώνες για να κρίνουμε αν ήταν δικαιολογημένος. Η Ντουμιτρέσκου ήταν η κορυφαία του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά πριν από τρία χρόνια.

Έμεινε εκτός δράσης μεγάλο χρονικό διάστημα , αλλά άλλαξε και το επίπεδο του πρωταθλήματος, προς το χειρότερο. Η παλιά καλή Ντουμιτρέσκου, θα έπαιρνε αυτή την εποχή μόνη της τους τίτλους. Για την τωρινή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα.

Όσον αφορά την ενθουσιώδη   δήλωση Μαυριτσάκη "θα έχουμε στην ομάδα τρεις προπονητές, με την παρουσία των Ντουμιτρέσκου, Σάκουλα" , τη θεωρούμε άστοχη. Όταν οι παίκτριες αισθάνονται προπονήτριες και έχουν λόγο για τα πάντα, μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Αυτό βέβαια το επιτρέπει ο προπονητής και όχι ο πρόεδρος.

Τα Βριλήσσια χτίζουν μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό, με προπονητή τον Μανώλη Ρουμελιώτη, τεχνικό σύμβουλο τον Γιώργο Σαμαρά και χορηγό το Nargile. Η παρουσία της Γκλιγκόριβιτς δίνει αίγλη και ποιότητα στην ομάδα, αλλά ας περιμένουμε και τις επόμενες κινήσεις για να κρίνουμε καλύτερα.

 

ΠΗΓΗ:  ΦΩΣ  ΤΩΝ ΣΠΟΡ

7 σχόλια

  • Comment Link Volley Fan Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 15:37 posted by Volley Fan

    ola kokkina καλυτερες οι λεχτονεν,σεκολο,γκλιγκοροβιτς??? Σε τελικους και ημιτελικο κυπελλου οταν θυμοταν να βγαλει υποδοχη η σεκολο η γκλιγκοροβιτς δν μπορουσε να μοιρασει σωστα, ενω οταν επαιζε η γλιγκοροβιτς δεν εβγαζε υποδοχη η σεκολο... Φερναντες και τοτσκο (οχι ομως η τομασεβιτς) ηταν κορυφαιες...Για να μην κανουμε αναφορα στην πολυ καλη ενορχηστρωση απο χατζηνικου...Alkhs εχεις απολυτο δικιο(ειδικα για μλαντενοβιτς)..

  • Comment Link ola kokkina Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 22:18 posted by ola kokkina

    alkhs ξύνεις πληγές...πριν 4 χρόνια ο Ολυμπιακός με το καλύτερο τρίδυμο ξένων (Σέκολο,Γκλιγκόροβιτς,Λέχονεν)και δεν μπορούσε να πάρει ούτε σετ στους τελικούς.

  • Comment Link alkhs Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 20:06 posted by alkhs

    φίλε vrilissiotis@yahoo πιστεύω ότι η αεκ έχασε την kiss αλλά πήρε για εμένα μια καλύτερη την Μλαντένοβιτς στο κέντρο περιμένω να δω αν κάνει ακόμα μια μεταγραφή και θα έχω ολοκληρωμένη απόψει τώρα τα στοιχήματα της αεκ είναι 2 η ιβάνοβα και η Λαδένη τώρα για την κρουκ πιστεύω ότι άνετα θα μπει στο κλίμα και θα κάνει και την διαφορά όσο για τον οσφπ επειδή έχει και αυτός κατά 95% ολοκληρωμένο ρόστερ κατατάλα όντος έχει εμπειρία και 2 βαρόμετρα όπως λες τώρα για εσάς δεν ξέρω τις κινήσεις της οποίες θα κάνετε αλλά για εμένα φέτος θα πρέπει να έχετε καλύτερες διαγώνιες

  • Comment Link vrilissiotis@yahoo.gr Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 18:19 posted by [email protected]

    alkhs εγώ πιστεύω πως η ΑΕΚ θα είναι όπως ήταν φέτος αλλά προ τραυματισμών ίσως λίγο πιο αδύναμη στο κέντρο.Ο Ολυμπιακός ίδιος σε όλες τις θέσεις αλλά με πολύ καλύτερη διαγώνια.Τα Βριλήσσια τελείως διαφορετική ομάδα.Πλεόνεκτημα του ΟΣΦΠ είναι ότι έχει δύο αθλήτριες βαρόμετρα Τένεβα και Κις όπου μπορούν σε ντέρμπι να πάρουν 17 πόντους και άνω.Τα Βριλήσσια υπερτερούν στην πάσα και για την ΑΕΚ θα παίξει μεγάλο ρόλο αν η Κρουκ μπορεί να κάνει την διαφορά.H Πασσιά σε επίπεδο ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό δεν μπορεί να σταθεί

  • Comment Link alkhs Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 17:07 posted by alkhs

    ωραία είναι να λέμε τι θα γίνει αλλά ο αθλητισμός είναι απρόβλεπτος μπορεί να φέρεις την Brakočević και στο γήπεδο να σου βγει mendez η το αντίθετο μπορεί στο κρισιμότερο ματς να μην είναι η ομάδα σε καλή μέρα και αλλά τέτοια από εκεί και πέρα προσωπική μου γνώμη η αεκ και τα βριλήσσια θα είναι καλύτερες ομάδες από φέτος ο οσφπ θα είναι στα ίδια επίπεδα ενώ ο ηρακλής θα είναι ένα επίπεδο πιο κάτω ενώ μεγάλο ερωτηματικό θα είναι ο παο
    ΥΓ1 για την πασσια έχει κανένας καμία άποψη? προσωπικά δεν την ξέρω

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ