1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-06-2013 19:36

Υπερήφανοι, αλλά αποκλεισμένοι...

ΤΟΥ  ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

 

 

Κατά το "υπερηφάνεια και προκατάληψη " της Τζέιν Ώστιν,

στο Βέλγιο παρακολουθήσαμε το "υπερηφάνεια και αποκλεισμός" της Εθνικής, που ναι μεν μας έκανε υπερήφανους, αλλά δεν προκρίθηκε και θα δούμε πάλι το Ευρωβόλεια από την τηλεόραση.

Καλά είναι επίσης τα "μπράβο" και τα "ζήτω", η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή, καθώς μένουμε για δεύτερη συνεχή φορά εκτός Ευρωβόλει και θυμίζουμε το γνωστό "η εγχείριση επέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε"

Κακά τα ψέματα, έμειναν οι εντυπώσεις από την εμφάνιση του Βελγίου, ξεχάσαμε όμως την τραγική εικόνα της Ορεστιάδας, όπου η Εθνική ήταν για λύπηση και με την εμφάνιση της , έκανε το Βέλγιο να φαντάζει με μικτή κόσμου.

Ο Τζούριτς στην Ορεστιάδα περνούσε την μπάλα μόνο με πλασέ και στο Βέλγιο την "τσαλάκωνε" , έβγαζε φωτιές.. Στη Θράκη με το ζόρι έδινε το χέρι στους συμπαίκτες του, ήταν ξέπνοος, στο Κορτράιτ, έβγαζε καπνούς από τα αυτιά.

Στο πρώτο ται μπρεικ μάλιστα όταν άκουσε τον Λεώνη να λέει "παίξτε με τον Φράγκο γιατί οι αντίπαλοι θα περιμένουν τον Δημήτρη", μόνο που δεν έπιασε από τον γιακά τον προπονητή του, προτίμησε να φύγει μακρυά, εμφανώς ενοχλημένος που δεν θα πάρει την μπάλα.

Κι όταν ο Φράγκος δέχθηκε μπλοκ, πήρε στη συνέχεια όλες τις φάσεις και έκανε με επιθέσεις-δυναμίτη το 11-12, το 11-13 και το 13-15. Ποιά είναι η πραγματική εικόνα της Εθνικής. Της Ορεστιάδας ή του Κορτράικ;

Έχουμε πολύ καλό ρόστερ , με τους νεαρούς Τζούριτς, Φιλίποφ, Φράγκο, Κοκκινάκη,Κουμεντάκη, Τζιουμάκα και τους  έμπειρους Παπαδημητρίου, Στεφάνου, Προύσαλη, Σμαραγδή, Πετρέα, Ανδρεάδη. Η Εθνική ήταν απροετοίμαστη αγωνιστικά και ψυχικά στο πρώτο μπαράζ.

Πρέπει αυτή η ομάδα να δίνει 30 παιχνίδια το χρόνο για να γίνει ΟΜΑΔΑ και δεν πρέπει να χαθεί το εφετινό καλοκαίρι, επειδή δεν προκριθήκαμε στο Ευρωβόλει., όπως είναι ο προγραμματισμός της Ομοσπονδίας. Κι αν προσεχθεί και δουλευτεί αυτό το ρόστερ θα φέρει μετάλλια και διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις.

Το 1 .2 εκατομμύριο της επιχορήγησης από τη στιγμή που δεν πληρώνονται σωματεία και διαιτητές, κι αφού γίνουν περικοπές στα λειτουργικά έξοδα, τα υπόλοιπα πρέπει να πηγαίνουν στις εθνικές ομάδες και στην ανάπτυξη.

Πρέπει επίσης να λυθεί και το πρόβλημα του Τζούριτς που παίζει όλο το χρόνο κεντρικός και σε μια εβδομάδα πρέπει να μεταμορφωθεί σε διαγώνιο. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, γιατί δεν γίνεται να πατήσεις ένα κουμπί και να αλλάξουν όλα. Ο Τζούριτς και το χειμώνα πρέπει να είναι διαγώνιος.

Μπράβο στους ομοσπονδιακούς που δεν έκαναν άνω-κάτω την Εθνική , όπως κακώς τους προτρέπαμε , κράτησαν σταθερό το σχήμα, έδειξαν εμπιστοσύνη στους παίκτες και δικαιώθηκαν.

Πρέπει όμως κι αυτοί να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά και να μη βρίσκονται προ εκπλήξεων, όπως έγινε στην Ορεστιάδα. Όπως μας έλεγαν ήξεραν ότι το Βέλγιο είναι καλύτερο, αλλά δεν περίμεναν τόσο κακή εμφάνιση.

Αλέκο και Σωτήρη κακώς τα πιστεύατε όλα αυτά. Η Ελλάδα είναι καλύτερη του Βελγίου, πρέπει να μάθετε κι εσείς τη δυναμική της ομάδας που προπονείτε , να βγάλετε τα θετικά στην επιφάνεια και να κρύψετε τις αδυναμίες, να βελτιώσετε τα τρωτά σημεία.

Μεγάλη υπόθεση η δημόσια τηλεόραση. Όλος ο κόσμος είδε την προσπάθεια της Εθνικής, όλος ο κόσμος συγκινήθηκε, όλος ο κόσμος στεναχωρήθηκε. Και πολύ καλή η μετάδοση του Νίκου Λιώλη.

 
ΠΗΓΗ:  ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

2 σχόλια

  • Comment Link Jkl Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 21:03 posted by Jkl

    ΕΟΠΕ και προπονητες ευθυνονται για τον αποκλεισμο.Οποιος ξερει βολλευ το καταλαβαινει.

  • Comment Link volleymen Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 18:34 posted by volleymen

    επίσης μια συμβουλή για σερβις ταχτικής δεν βλάπτει,πάντα παίρναμε πόντους στις περιστροφές που σέρβιρε ο Προύσαλης,που ο άνθρωπος έκανε αυτό που έπρεπε σέρβις στον τραγικο υποδοχεά στο φλοτ σερβις ντε ρο,όλοι οι άλλοι κόπάναγαν λες και είναι οι καλύτεροι σέρβερς.όταν κάνεις τσαμπ τύπου κοκκίνάκη ο οποίος είναι εξαιρετικός ακραίος ίσως ο καλύτερος της γενιάς του,το γυρίζεις σε φλοτ ταχτικής,όπως και ο σμαραγδής απο την στιγμή που δεν του έβγαινε καιτο γύρισε και δυσκόλεψε την υποδοχή τους, ο φράγκος κτλ για να να μπορει και ο τσούριτς μετά να πάει να ρισκάρει στο σέρβις που είναι ο καλυτέρος σέρβερ,αλλά όταν η μόνη οδηγία είναι σε κάθε σετ πάμε τώρα γέρα,πάμε τώρα πιο γερά,μην γίνει ότι έγινε στην ορεστιάδα...φάνηκε πάλι η εθνική απροετοίμαστη σε ταχτικά θέματα και άν φραγκος και τσούριτς με το ταλέντο και τα στοιχεία τους δεν έκανα την διαφορά δεν θα ερχότανε το 3-2

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ