1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-06-2013 15:00

Το χρυσό έφερε πόνο

Έχουν περάσει αρκετές ώρες από την λήξη του αγώνα στο Κορτράικ και παρότι ξημερώνει κανείς δεν μπορεί να κοιμηθεί απ΄ όσους έζησαν αυτόν τον συγκλονιστικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με το Βέλγιο. Νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα. Έξι σετ και χαμένη πρόκριση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν είχαμε δει. Ένα ακόμα θρίλερ με κακό φινάλε και δεύτερη συνεχή διοργάνωση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών χωρίς την ελληνική ομάδα.

Το χειρότερο; Από σήμερα αρχίζουν οι... διακοπές των διεθνών καθώς μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 δεν υπάρχουν επίσημες διοργανώσεις για το εθνικό συγκρότημα.

Το «χρυσό» σετ δεν έφερε την ευτυχία για τον Αλέκο Λεώνη και τους παίκτες του, όμως, η εμφάνιση που έκαναν απόψε δικαίωσε τις προσπάθειες τους και απέδειξε για άλλη μία φορά πως η ελληνική ομάδα ξεκίνησε αργά την προετοιμασία της για τους δύο αγώνες μπαράζ με το Βέλγιο.

Παράλληλα αν και αγωνίστηκε χωρίς την παρουσία του Κώστα Χριστοφιδέλη έδειξε συνοχή και αντοχή και μάλιστα σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του ευρωπαϊκού βόλεϊ, απέναντι σε μία ομάδα που αναμένεται να κάνει εκπλήξεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Δανίας και της Πολωνίας.

Η εκπληκτική εμφάνιση και η νίκη με 3-2 σετ στην κανονική διάρκεια του αγώνα, δικαίωσε την τακτική που είχε ζητήσει ο Λεώνης από τους παίκτες του. Σταθερή υποδοχή, λίγα λάθη και κοντά στο σκορ μέχρι τον 20ο πόντο. Έτσι κι έγινε. Η ψυχολογία αποφορτίστηκε και η ελληνική ομάδα πήρε μία άκρως τιμητική νίκη, αλλά όχι και την πρόκριση που ήταν και το μεγάλο ζητούμενο.

Διαβάστε όλο το άρθρο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ