1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-10-2018 14:23

volleynews.gr: «Επρεπε να ρωτήσει τον διάολο για το "μέσα - έξω"»

Είναι η πρώτη φορά στα αθλητικά χρονικά της χώρας και ειδικά μετά από αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού που έχουμε κοικό αίτημα επανάληψης αγώνα.


Οι κανονισμοί σε κανένα ομαδικό άθλημα δεν το προβλέπουν διότι πολύ απλά ο νομοθέτης δε θα μπορούσε να προνοήσει τις εξελίξεις ειδικά στο χώρο του ελληνικού βόλεϊ.

Απίστευτο άθλημα το ελληνικό βόλεϊ. Σκίζουν τα πτυχία τους οι δικαστές, οι λογιστές, μέχρι και οι προπονητές. Κι εμείς πλέον που νομίζουμε πως τα έχουμε δει όλα, κάθε μέρα όλο και κάτι νέο προκύπτει. Από τι στιγμή όμως που ζούμε στην εποχή του VAR, της αλλαγής των αποφάσεων των διαιτητών μέσα στον αγώνα, όλα είναι πιθανά.

Κι όμως όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν υπήρχε η πρόβλεψη καθιέρωσης του «τσάλεντζ ρέφερι» στους τηλεοπτικούς αγώνες ή εάν είχε γίνει μία επένδυση από την διοργανώτρια (δηλαδή τις ίδιες τις ομάδες) για την προμήθεια ενός ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος.

Διαβάστε προηγούμενο άθρο μας στις 6 Μαΐου με τίτλο με τίτλο «Ο εφιάλτης που δεν θέλουμε να ζήσουμε». Είναι προβληματισμοί για τα «μέσα – έξω» και για το τι πρέπει να κάνουν άμεσα οι διοργανώτριες στην Ελλάδα για να αποφεύγουμε τα δράματα. Με το «καλημέρα» δυστυχώς δικαιωθήκαμε...


Μέσα από το χαμό των αντιδράσεων και των ανακοινώσεων που ακολούθησαν του χθεσινού ντέρμπι τέσσερα πράγματα ξεχωρίζω:

Πρώτον, την δημόσια πρόταση της διοίκησης του Ολυμπιακού να ξαναγίνει ο αγώνας, δεύτερον την παρουσία δύο αμούστακων παιδιών του Παναθηναϊκού που τα έβαλαν με την ακριβότερη ομάδα του πρωταθλήματος, τρίτον η προπονητική αστοχία του Μουνιόθ και τέταρτον τα διαδοχικά λάθη του κορυφαίου δυδίμου της ελληνικής διαιτησίας.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού έρχεται να δικαιώσει αυτό που λένε στα νομικά το «περί δικαίου αίσθημα» και να ρίξει τους τόνους. Είναι μία γενναία τοποθέτηση που εάν την δούμε να γίνει πράξη σε συνεργασία με τον Παναθηναϊκό, την διοργανώτρια αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες πολύ απλά θα αλλάξει πολλά στο ελληνικό αθλητισμό. Aκόμα και για αυτούς που λένε πως ήταν «επικοινωνιακό τρικ» (αφού δεν προβλέπεται απο πουθενά επανάληψη αγώνα), είναι μία γενναία και θαραλέα δημόσια τοποθέτηση που αναγνωρίζει και καταδικάζει την αδικία και υπό ιδανικές συνθήκες θα μπορούσε να ανοίξει νέους δρόμους.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα η εμφάνιση του Παναθηναϊκού κέρδισε τις εντυπώσεις των φιλάθλων ακόμα και των αντιπάλων του.

Οι δύο μαθητές που σήμερα το πρωί βρίσκονται στα θρανία και κάνουν μάθημα, ο Αλέξανδρος Ράπτης και ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος είχαν να σηκώσουν και το μεγαλύτερο φορτίο απέναντι σε ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί τίτλου.

Οι δύο αμούστακοι άντεξαν τρεις ώρες αγώνα και αδιάκοπου σφυροκοπήματος στην υποδοχή. Πήραν κρίσιμες επιθέσεις, πίεσαν στο σερβίς. Το πιο συγκλονιστικό ήταν η τοποθέτηση του Ανδρεόπουλου τζούνιορ μετά το τέλος του αγώνα. Με ψυχραιμία και ωριμότητα και χωρίς να χρησιμοποιήσει άλλοθι το λάθος του Γεροθόδωρου είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Μην στεκόμαστε στο λάθος του διαιτητή αλλά στην πολύ καλή εμφάνισης μας». Το παλικάρι δεν ακολούθησε το κλίμα. Μίλησε αθλητικά, βολεϊκά και καθαρά. Χίλια μπράβο του.

Όπως χίλια μπράβο αξίζουν και στον Αλέξανδρο Ράπτη που από την Α2 και την Ολυμπιάδα Πατρών έγινε πρωταγωνιστής στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν χάρις το αθλητικό προφίλ του και την προσωπικότητα του.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στον Δημήτρη Ανδρεόπουλο που σε δύσκολες στιγμές για την οικογένεια του ετοίμασε την ομάδα ψυχολογικά και αγωνιστικά για να αντιμετωπίσει καθαρά και βολεϊκά το μεγάλο αντίπαλο του. Δεν είχε όπλα και εναλλακτικές στον πάγκο. Επαιξε κλεφτοπόλεμο στο σερβίς, κράτησε την υποδοχή και έπαιξε το χαρτί του Γιορντάνοφ σε όλες τις χαλασμένες μπάλες. Όπως και στο ματς που έχασε με την ΑΕΚ στο Λιγκ Καπ έτσι και χθες με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός έβγαλε υγεία κι αν είχε μία μικρή επιθετική βοήθεια ή μία τρίτη λύση ακραίου θα είχε απειλήσει ακόμα περισσότερο. Παραφωνία η επιμονή του σερβίς πάνω στον Στεφάνου και τα λίγα μπλοκ κυρίως στις κόντρα επιθέσεις.

Ο Ολυμπιακός ήταν και παραμένει μαζί με τον ΠΑΟΚ τα δύο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο αλλά το ότι και οι δύο έχασαν βαθμούς από Παναθηναϊκό και Κομοτηνή αποδεικνύει πως το εφετινό πρωτάθλημα θα είναι απρόβλεπτο σε όλα του και όλα τα ματς είναι «φωτιά» για όλους. Κι αν ο ΠΑΟΚ που αιφνιδιάστηκε από τη μαχητική και νεοφώτιστη Κομοτηνή, ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα άλλοθι καθώς κανείς αγώνας με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν ποτέ εύκολος. Αυτό το γνωρίζουν όλοι στην ομάδα του Πειραιά, εκτός από τον Μουνιόθ που φαίνεται πως έχει άλλη αντίληψη των πραγμάτων.

Ξεκίνησε χωρίς Τερβαπόρτι που ήταν άρρωστος το τελευταίο διήμερο αλλά ανακάτεψε τόσο πολύ όλη την ομάδα που χάθηκε η μπάλα και ο ρυθμός της θυμίζοντας τα περσινά του λάθη. Εάν μάλιστα έκλεινες τα αφτιά σου και είχες μόνο εικόνα στα όσα συμβαίνουν θα νόμιζες πως ο Ολυμπιακός παίζει φιλικό. Το σερβίς του δεν είχε συγκεκριμένη στόχευση και οι δύο ακραίοι του Παναθηναϊκού μαζί με τον Ζήση μοιράστηκαν πάνω από 25 υποδοχές, όπερ σημαίνει δεν επιβαρύνθηκε κάποιος από τους τρεις και για αυτό συντηρήθηκαν με δυνάμεις σε έναν αγώνα τριών ωρών.

Ο Μπέμε παροπλίστηκε μετά το 2ο σετ και οι Πετρέας, Ανδρεάδης που ήταν οι μόνοι που πάλευαν τροφοδοτήθηκαν ελάχιστα σε πρώτους χρόνους. Παραφωνία και ο χειρισμός του Σμιτ που έμεινε και εκτός για μεγάλο διάστημα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε νεύρο, δεν είχε ηγέτη και δεν γύρισε το σκορ όταν ο Παναθηναϊκός έχτιζε μεγάλες διαφορές. Και όλα αυτά ενώ προσπαθεί να σπάσει το ρεκόρ των 32 νικών του Ηρακλή. Επαιξε κορώνα, γράμματα και πήρε ένα καλό μάθημα για το πρωτάθλημα που θα είναι σκληρό και απρόβλεπτο.

Πάμε στον Νώντα Γεροθόδωρο, στο Αλέξανδρο Μυλωνάκη και στους επόπτες. Μιλάμε για τους δύο κορυφαίους ρέφερι και όχι άδικα. Αλλα όπως και οι περισσότερες ομάδες στην αρχή της σεζόν, έτσι και οι δύο διαιτητές ήταν ντεφορμέ και απροπόνητοι. Ο Γεροθόδωρος μάλιστα ήταν άρτι αφιχθής από την Ιαπωνία. Σφύριζε αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος γυναικών. Κουρκούτιανε ο άνθρωπος στην Ιαπωνία ένα μήνα. Εκεί όλα γίνονται με βίντεο. Τα λάθη διορθώνονται με διαιτητικά βίντεο κλπ. Και που κοιμάσαι βλέπεις βίντεο το όνειρο σου. Στους αγώνες του Μουντιάλ σφύριζε μία που άρχιζε το ματς και μία που τελείωνε. Όλα τα άλλα γίνονται αυτόματα. Εδώ είμαστε ακόμα με το μανιατό. Άσε που το τερέν στην Κυψέλη θυμίζει σταυρόλεξο. Γραμμές μπάσκετ, γραμμές χάντμπολ, φούτσαλ, βόλεϊ, τρόλεϊ, τριχρωμίες, σταυδρόμια, κουτιά, παραλληλόγραμα, κουτάκια. Το φιδάκι λείπει. Μία φάση θα σου φύγει. Δεν γλιτώνεις.

Και άντε, έκανε το λάθος. Από την εμπειρία σου και τις αντιδράσεις όλων βλέπεις πως κάτι σου «βρωμάει». Μόνο ο Μουνιόθ δεν του έδειχνε «μέσα». Κάνε κράτει ρε Νώντα. Κατέβα από τη σκάλα. Βοήθα κι εσύ λίγο Αλέξανδρε. Εν ανάγκη εκμεταλευτείτε την τηλεοπτική μετάδοση. Θα μου πείτε δεν προβλέπονται αυτά. Μόνο σε ημιτελικούς και τελικούς υπάρχει το διαιτητικό βίντεο όπου οι τηλεοπτικοί σταθμοί χρεώνονται έξτρα κόστος στην παραγωγή. Μαζί σας σε όλα, αλλά εάν χρειαστεί να σώσεις την παρτίδα και να μην σου ζητάει όλη η Ελλάδα επανάληψη του αγώνα φρόντισε να ρωτήσεις και τον διάολο εάν ήταν «μέσα ή έξω».

Κ.ΑΣ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ