1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-01-2018 23:24

Κληρώσεις ντροπή, αλά... μάστερ σεφ

Μπορεί οι διοικήσεις και τα πρόσωπα να αλλάζουν, από καιρό εις καιρό, στο ελληνικό βόλεϊ, αλλά τα τρύπια και αποτυχημένα στεγανά των διοργανώσεων μένουν τα ίδια, αποπνέοντας μούχλα και ένα βόλεϊ άλλων εποχών.

Mετά την κλήρωση του κυπέλλου ανδρών που έγινε στην ΕΟΠΕ, ήρθε και η ΕΣΑΠ και έβαλε το καπάκι στον τέντζερη. Οι δύο κεφαλές του ελληνικού βόλεϊ, θα πρέπει να μας αποκαλύψουν το φωστήρα που ...ανακάλυψε τις κληρώσεις των κυπέλλων, όπου προβλέπουν τα ζευγάρια των επόμενων φάσεων.

Προσέξτε την τραγελαφική κατάσταση του Λιγκ Καπ, όπου ο Ηρακλής Χαλκίδας και ο Φοίνικας Σύρου έβγαλαν μέχρι και μαχαίρια για το ποιος θα προκριθεί στο φάιναλ-4.

Έφτασαν μέχρι το ΑΣΕΑΔ, αναβλήθηκε και το φάιναλ-4, απείλησαν θεούς και δαίμονες, ξόδεψαν ένα σκασμό λεφτά σε δικηγόρους και στο τέλος εντός του Δ.Σ. συμφώνησαν σε μπαράζ, που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη. Ο τραγέλαφος όμως έχει και ουρά... Μέσα στην ευφορία τους που βρήκαν λύση, έκαναν πάλι μετέωρο βήμα, κοινώς γκάφα. Αποφάσισαν εκείνη την ώρα και εντός της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ, να κάνουν κλήρωση της ημιτελικής φάσης!

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Όποιος προκριθεί από τον αγώνα μπαράζ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό και φυσικά θα διοργανώσει και το φάιναλ-4 σαν καλό παιδί που είναι. Με άλλα λόγια και δαρμένος και πληρώνει. Έχουν ελάχιστες πιθανότητες να πάνε στον τελικό και θα επωμισθούν και τα έξοδα της διοργάνωσης. Αρα τι έκαναν; Μία τρύπα στο νερό.

Δεν σχολιάζουμε βέβαια το γεγονός ότι οι κληρώσεις γίνονται πλέον στην ΕΣΑΠ, χωρίς δημοσιότητα, εντός των συνεδριάσεων του ΔΣ, γιατί μας απλά μας ξεπερνάει με ταχύτητα φωτός. Για να είμαστε ειλικρινείς, δε μπορούμε καν να το κρίνουμε ως γεγονός, γιατί όμοια πρακτική δεν έχει υπάρξει πουθενά, όχι μόνο στο παγκόσμιο βόλεϊ, αλλά και σε όλα τα σπορ. Από μόνο του αποτελεί μία παγκόσμια πατέντα.

Τα ίδια και η ΕΟΠΕ. Εκανε κλήρωση στο κύπελλο με το στιλ «όλα σε ένα». Έβγαλε όχι μόνο για τα ζευγάρια της Γ΄φάσης, αλλά και των προημιτελικών και των ημιτελικών. Μην ρωτάτε το γιατί. Δεν υπάρχει απάντηση και λογική σε τίποτα από αυτά που κάνουν. Ολα στο πόδι. Φυσικά χάθηκε κάθε νόημα του κυπέλλου, της έκπληξης και της αγωνίας. Άφηστε δε, που η διαδικασία της κλήρωσης, έγινε με τον πατροπαράδοτο τρόπο και με τον Χρήστο Σύλλα να θυμίζει κάτι από «μάστερ σεφ» και τη λογική ετών "άντε να τελειώνουμε" που υιοθετήθηκε από τη διοίκηση Μαυρομάτη και συνεχίζεται , παρότι απετυχε παταγωδώς. Στα μπολ της γιαγιάς που έφτιαχνε τα κέικ, πέταξε τα μπαλάκια και έκανε κάτι σαν κλήρωση. Είχε απόλυτη επιτυχία αφού στο τέλος... ροδοκοκκίνισαν και φούσκωσαν κιόλας.

Γνήσιοι συνεχιστές του πρωτοπόρου πρώην πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη. Αυτός πρώτος το 2012 παρουσίασε την... συνταγή της διπλής κλήρωσης στο κύπελλο και από τότε δεν έχει βρεθεί κάποιος να πετάξει μία πατσαβούρα ή έστω να τους πει πως δεν μιλάμε πλέον για κύπελλο, αλλά για κάτι άλλο. Απροσδιόριστο μέχρι στιγμής.

Ας μας κάνει την χάρη κάποτε ο κύριος Παντελής Ταρνατόρος της ΕΣΑΠ και ο κύριος Γιώργος Καραμπέτσος της ΕΟΠΕ, να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα των ανθρώπων που τα σκέφτονται όλα αυτά, για να τους απονεμηθεί κάποτε και ένα βραβείο και να τους γράψει η ιστορία. Πράγματι θέλει πολύ μυαλό για να τα σκεφτείς, αντί να κάθεσαι βέβαια και να κάνεις τις κληρώσεις την στιγμή που πρέπει, όταν πρέπει και όπως πρέπει.

Η κλήρωση για όλες τις φάσεις των κυπέλλων και των Λιγκ Καπ έχει τη χάρη της και το πρεστίζ της. Είναι μέρος του παιχνιδιού και προσδίδει αγωνία και αίγλη στην διοργάνωση, αλλά στις εποχές της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ είναι αναγκαίο κακό δημοσιοϋπαλληλίστικου κώδικα. Καλούμε για άλλη μία φορά την ΕΟΠΕ και την ΕΣΑΠ, να σοβαρευτούν και να αντιληφθούν πως το άθλημα δεν αναπτύσσεται μόνο με την αύξηση των προϋπολογισμών, αλλά με την αύξηση των ιδεών και πρωτοποριακών αποφάσεων.

Κι επειδή αυτά που έπραξαν έως τώρα δεν τα γράφει καμία προκήρυξη και είναι όλα αυθαίρετα, τους καλούμε να κάνουν τις κληρώσεις, μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων κάθε φάσης. Ποτέ δεν είναι αργά. Λίγο θέληση θέλει, ελάχιστη ειλικρίνεια, αρκετό θάρρος και πολύ δουλειά.

Το πρόβλημα λοιπόν της λανθασμένης προκήρυξης, αλλά και της ανυπόστατης απόφασης, λόγω αβλεψίας του νομικού συμβούλου της ΕΣΑΠ (πήγε την απόφαση στο ΑΣΕΑΔ χωρίς υπογραφές) το έλυσαν με προκήρυξη μπαράζ, που δεν προβλέπεται πουθενά. Ο νικητής εξάλλου δεν θα έχει ισχυρό κίνητρο, αφού με την αιφνίδια κλήρωση, θα παίξει στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

Κι επειδή ο Ολυμπιακός θα προκριθεί στα τελικά του Τσάλεντζ Καπ , οι ημερομηνίες των τελικών του Λιγκ Καπ αναμένεται να μετατεθούν για πολλοστή φορά.

ΥΓ: Η πλάκα θα είναι μετά την ανόητη κλήρωση, που φέρνει τον διοργανωτή κόντρα στο απόλυτο φαβορί, τον Ολυμπιακό, να μη πάρουν τη διοργάνωση του φαιναλ-4...

V.N.

 

Διαβάστε την απάντηση του νομικού συμβούλου της ΕΣΑΠ Χρήστου Ηλιάδη: ΕΔΩ

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ