1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-04-2013 00:15

Drugs and sex and volleyball...

Προφανώς και το drugs του τίτλου δεν είναι κυριολεκτικό. Απλώς τέτοιου είδους δηλώσεις θα μας ρίξουν στα ναρκωτικά με μαθηματική ακρίβεια. Πάμε στο sex και στο volleyball λοιπόν... Τώρα που «κρύωσε» το πράγμα και αφού το ζύγισα ξανά και ξανά, αποφάσισα να ασχοληθώ με την «καυτή»-εμετική δήλωση του προπονητή του Ολυμπιακού, Τέλη Σωτήρχου, μετά τον τελευταίο τελικό με την ΑΕΚ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για όσους τυχόν δεν ακούσατε τι είπε στον αδελφό Νίκο Παγιωτέλη στο μικρόφωνο της ΕΡΤ ή δεν διαβάσατε την αναπαραγωγή της είδησης, ο κόουτς είπε: «εγώ δουλεύω στο γήπεδο, δεν ασχολούμαι με γκόμενες»!

Kαταπιάνομαι με τη δήλωση αυτή για έναν και μόνο λόγο. Είναι μυθική η ικανότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων του βόλεϊ να γκρεμίζουν με μιας ότι με κόπο χτίζουν. Οι άνθρωποι είναι αυτοκαταστροφικοί. Θα αναρωτηθείτε γιατί καταστρέφεται ο Σωτήρχος με αυτή τη δήλωση. Δεν καταστρέφεται, αλλά δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα μέσα σε μια ατμόσφαιρα γενικής χαράς για την εικόνα που έβγαλε η ομάδα του και το βόλεϊ στο σύνολό του. Η γνωστή μιζέρια του χώρου ξαναχτύπησε. Αντί να πανηγυρίσει, να συγχαρεί τις παίκτριες του, ακόμα και να αποθεώσει εαυτόν (το άξιζε χθες), προτίμησε να εξωτερικεύσει ξινίλα. Typical Greek volleyball. Ταυτοχρόνως, βάζει έναν προβληματισμό (για να μην πω φαγούρα) στην ομάδα πέντε ημέρες πριν το Φάιναλ Φορ του κυπέλλου Ελλάδας που μπορεί (υπό προϋποθέσεις) να φέρει την απόλυτη επιτυχία του νταμπλ. Υπήρχε κανένας ιδιαίτερος λόγος;

Ο ίδιος ο ποιητής μετά τη δήλωση και εκτός αέρα είπε στους συναδέλφους ότι έδωσε αυτή την απάντηση για αυτούς που τον κατέκριναν όλη τη χρονιά. Δεν τους είπε όμως πικάντικες λεπτομέρειες.

Σ’ αυτή τη ζωή έχεις δυο επιλογές:
1) Κάνεις υπομονή στην κριτική και απαντάς με τις πράξεις σου, παραμένοντας κύριος και την ώρα του θριάμβου. Ή....
2) Περιμένεις να πετύχεις και εξωτερικεύεις όλο το κομπλεξιλίκι σου την ώρα που έχεις αποδείξει ότι αξίζεις.

Η συνέχεια του άρθρου: ΕΔΩ

 

 

6 σχόλια

  • Comment Link panthers Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 23:13 posted by panthers

    «Η λέξη επικριτές περικλείει τους πάντες. Και δημοσιογράφους. Τους άσχετους, που δεν έχουν ιδέα από αθλητισμό και βόλεϊ, αλλά κάνουν κριτική, πάντα εκ του ασφαλούς. Αυτούς, που έκαναν σόου στην εξέδρα. Δεν μπορείς να φανταστείς τι έχω ακούσει».

    Tέλης Σωτήρχος Ελευθεροτυπία

  • Comment Link Ντροπή Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 20:54 posted by Ντροπή

    Κύριε Περπερίδη,

    Επιτρέψτε μου το δικαίωμα να διαφωνώ και να εξακολουθώ να επιμένω σε αυτά που σας καταλόγισα.

    Ισχυρίζεστε ότι " Δεν έβγαλα στη φόρα προσωπικά κανενός. Αντιθέτως, δεν αναφέρθηκα σε αυτά. Εκτός κι αν δεν διαβάσατε το κείμενο"

    Ορίστε η άποψη σας μήπως εσείς δεν τη διαβάσατε καλά:

    "Στον γυναικείο (ενίοτε και στον ανδρικό) αθλητισμό όντως «παίζει» σεξ. Πολύ σεξ. Και το σεξ παίζει το ρόλο του στη διαμόρφωση ισορροπιών και καταστάσεων. Ο ανδρικός πληθυσμός θέλγεται από τις κυρίες. Δεν είναι κακό αυτό όμως. Είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Αντιθέτως, είναι γυναικουλίστικο να επικαλείσαι την όποια ερωτική συνεύρεση για να εξηγήσεις την αρνητική κριτική, ή ακόμα και την άδικη κριτική. Δεν διαφωνώ ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις στις οποίες «ζευγαράκια» σε ομάδες έχουν «φάει» προπονητές/προπονήτριες ή παίκτες/παίκτριες. Αν όμως αγαπητέ κύριε Σωτήρχο (που ουδέποτε έχουμε συναντηθεί και ουδεμία σχέση έχω με τις παίκτριές σας) είχατε βάσιμες υποψίες ότι το σεξ πήγε να τινάξει στον αέρα την προσπάθειά σας ή ήταν η αφορμή για να αδικηθείτε, θα έπρεπε άμεσα να απευθυνθείτε στον πρόεδρο του ερασιτέχνη και να λύσετε το θέμα μια και καλή. Σίγουρα πάντως το μικρόφωνο της δημόσιας τηλεόρασης δεν είναι το κατάλληλο μέσον για να εξωτερικεύσετε το θυμό σας ή την πίκρα σας. Βγάλατε κόμπλεξ."

    Μάλλον δικό σας είναι το αυθαίρετο συμπέρασμα. Αν με τη δική σας λογική το "''απαντησα στους επικριτές μου κι αυτοί που έπρεπε να πάρουν το μήνυμα το πήραν'' του κ. Σωτήρχου, σχετίζεται με συνουσίες κλπ αυτό πρέπει να συμβαίνει μόνο με εσας. Και σαν να μην φτάνει αυτό πετάτε κι ένα "***Εάν εννοούσε κάτι άλλο ο ποιητής, εδώ είμαστε να φιλοξενήσουμε την ερμηνεία του «χρησμού»...". Και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

    Το "Απλούστατα διότι ουδεμία επαφή έχω με οποιονδήποτε από το γυναικείο βόλεϊ (προπονητή, μάνατζερ, παίκτρια ή ο,τιδήποτε άλλο)" σας τιμά. Μακάρι να μπορούσαν να το επικαλεστούν και άλλοι συνάδελφοι σας.

    Επειδή πολλά λέγονται για τον κ. Σωτήρχο, ότι και να γίνει στο τέλος, είτε μείνει, είτε τον διώξουν, η ιστορία θα γράφει αιώνια το όνομα του ως τον προπονητή που έφερε το πρώτο πρωτάθλημα (ή νταμπλ) στο βόλλευ γυναικών του Ολυμπιακού.

  • Comment Link Γιωργος Σερ Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 16:42 posted by Γιωργος Σερ

    Τότε γιατι ασχολείστε τόσο με τις δηλώσεις του σωτηρχου ; Ενδιαφερθηκατε για το γυναικείο βολλευ μονο για πεντε μέρος και μιλάτε με απαξιωτικά λόγια και για τον Παπαδημητριου αλλά πολυ περισσότερο για τον Σωτηρχο.

  • Comment Link ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 13:12 posted by ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ

    Κύριε/α (δεν το διευκρινίζετε , ζητώ συγγνώμη)''ντροπή'',

    Το σχόλιο σας έχει ορισμένες αυθαιρεσίες. Δεν έβγαλα στη φόρα προσωπικά κανενός. Αντιθέτως, δεν αναφέρθηκα σε αυτά. Εκτός κι αν δεν διαβάσατε το κείμενο. Κι αυτή ακριβώς είναι και η διαφωνία μου με τη δήλωση του προπονητή του Ολυμπιακού.

    Αποθέωσα κατ' επανάληψη (και σε αυτό το άρθρο) το κοουτσάρισμά του και (κατά συνέπεια) τη μεγάλη συμβολή του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

    Τρίτον: Ζήτησα από συναδέλφους μου που ήταν στο γήπεδο να ζητήσουν διευκρινίσεις, το οποίον και έκαναν. Η απάντηση προς όλους (καθώς και στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra) ήταν: ''απαντησα στους επικριτές μου κι αυτοί που έπρεπε να πάρουν το μήνυμα το πήραν''.

    Kατά τα λοιπά , σεβαστή κάθε άποψη, όπως και η δική σας.

    Να ξεκαθαρίσω απλώς ότι το κείμενο μπορεί να σας αηδιάζει, να σας εκνευρίζει (ή ο,τιδήποτε άλλο), αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξυπηρετεί οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Απλούστατα διότι ουδεμία επαφή έχω με οποιονδήποτε από το γυναικείο βόλεϊ (προπονητή, μάνατζερ, παίκτρια ή ο,τιδήποτε άλλο). Νομίζω όμως ότι (όπως κι εσείς) μπορώ σα θεατής να γράφω την άποψή μου , η οποια και μπορεί να είναι αντικείμενο οποιασδήποτε κριτικής!

    Σας ευχαριστώ πολύ. Κρατώ από το σχόλιο σας ό,τι μπορεί να μου φανεί χρήσιμο στο μέλλον. Δεν διεκδικώ κάποιο αλάθητο. Ίσως ενέχει και το στοιχείο της υπερβολής. Ίσως τον αδικώ τον Σωτήρχο, αλλά εγώ ήθελα να ακούσω για βόλεϊ (γι αυτό έκατσα να δω τον αγώνα) και όχι για γκομενιλίκια. Έχω βαρεθεί ειλικρινά.

    Καλησπέρα σας...

  • Comment Link Θνς Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 12:29 posted by Θνς

    Ξαφνικά η αλήθεια σοκάρει και χαρακτηρίζεται και εμετική... Ναι δυστυχώς παίζει πάρα πολύ και το γκομενιλίκι και τα εφοροπαίδια στο βόλλευ τελείως απροκάλυπτα σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Ο ΚΥΡΙΟΣ Τέλης Σωτήρχος είναι παράδειγμα προς μίμηση και αν ασχοληθεί κανείς να δει την πορεία του στο ελληνικό βολλευ έχει παλέψει μόνο με ορθόδοξα μέσα και έχει κάθε λόγο να κάνει οποιαδήποτε δήλωση πιστεύει ο ίδιος ότι πρέπει να κάνει. Του αξίζουν συγχαρητήρια όχι μόνο για τις πολλές επιτυχίες του αλλά και για το ήθος του. Λυπάμαι πραγματικά που αντί να τα κατακρίνονται τα φαινόμενα ( ... σε ομάδες έχουν «φάει» προπονητές/προπονήτριες ή παίκτες/παίκτριες.) δέχονται τα πυρά όσοι δεν τα αποσιωπούν.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ