Εκτυπώστε τη σελίδα
01-12-2012 15:39

Για όλα φταίει ο ... Προσαλίκας

Το… καταστροφικό έργο του Στέλιου Προσαλίκα συνεχίζεται ακόμη και τώρα, αφού μετά την απώλεια της έδρας της σπουδαίας Βαλκανικής Ένωσης , χάσαμε και τις ελληνικές θέσεις στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.
Toυ: Στέφανου Λεμονίδη-Φως των Σπορ
 
Δεν εκλέχθηκε ο Στέφανος Βασιλειάδης στην επιτροπή διαιτησίας, ο Δημήτρης Τυχάλας στην επιτροπή Τύπου, ο Φάνης Τσιόκρης εξέπεσε από τη θέση του Α αντιπροέδρου και μπήκε στη λίστα της διαθεσιμότητας(επίτιμος), ενώ δεν θέσαμε καν υποψηφιότητα στην επιτροπή μπιτς βόλει, όπου κάποτε λύναμε και δέναμε.
Α, μια στιγμή, κάτι βλέπω στο βάθος. Αχιλλέας Μαυρομάτης απλό μέλος στην οικονομική  επιτροπή, εκεί όπου ήταν γενικός γραμματέας  στη δικαστική. Μάλιστα τώρα μπορούμε να πανηγυρίσουμε και να δώσουμε ένα …αποστομώσουμε τον Προσαλίκα που δεν έσβησε εντελώς την Ελλάδα από τον παγκόσμιο χάρτη.
Ας σοβαρευτούμε όμως, κι ας δώσουμε την πραγματική διάσταση της είδησης. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι τα δάκρυα που έχυνε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης , όταν πήραν(δεν τη δώσαμε) οι  Τούρκοι την έδρα, δεν ήταν για το ελληνικό βόλει, αλλά για την πάρτη του.
Τον ενδιαφέρει  η προσωπική διάκριση του, δείγμα θεσιθήρα και γι αυτό ήταν ο μόνος  που διασώθηκε από το …ελληνικό βατερλό στην παγκόσμια ομοσπονδία.
Αποδείχθηκε όμως κάτι άλλο σπουδαίο. Το ελληνικό βόλει είχε υπόσταση στον παγκόσμιο χώρο, χάρη στον αείμνηστο Μιχάλη Μαστρανδρέα, που δεν ενδιαφερόταν μόνο για την πάρτη του, αλλά πλαισίωνε τις επιτροπές της CEV και της FIVB(Τύπου, δικαστική, προπονητική, μπιτς βόλει, διαιτησίας) με Έλληνες.
Όταν τον έβγαλαν από το κάδρο «ντόπιοι και ξένοι λύκοι» , άρχισε να φθίνει η εκπροσώπηση μας στα κέντρα αποφάσεων και φθάσαμε στην φτωχή εκπροσώπηση μας, με ένα μέλος σε κάποια επιτροπή.
Κατά τα άλλα η ΕΟΠΕ κάνει  δαπάνες (οδοιπορικά, φιλοξενίες, επιτροπές και συμβούλια) για να πάνε στα Γιάννενα να ανακοινώσουν ότι δεν έχουν λεφτά για το βόλει.
 Όπως λέει και ένας φίλος «γιατί να μην ξοδεύουν για αυτές τις δραστηριότητες;» αφού για τίποτε άλλο δεν πληρώνουν (διαιτησίες, οδοιπορικά κλπ) . Οπότε τα όποια λεφτά της Πολιτείας για το άθλημα τους φτάνουν και τους παραφτάνουν για να συνεδριάζουν ...
Για το ελληνικό βατερλό, δεν διαβάσαμε το παραμικρό στο mavromatis.gr, όπως και για την ανάδειξη του Γιώργου Κογκαλίδη στη θέση του προέδρου της ΕΣΠΕΔΑ. Τσιμουδιά κι εδώ γιατί ανήκει στην αντιπολίτευση και στο 30% που είπε «όχι» στην Αγριά.
Κουιζ: Ποιος έλληνας παράγοντας  έμεινε τρία τέταρτα  σε συνεδρίαση στο εξωτερικό  και έφυγε,  γιατί έπρεπε να επιστρέψει για προσωπικές δουλειές στην Ελλάδα;
 
 

1 σχόλιο

  • Comment Link Ο Μελισσιώτης Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2012 20:19 posted by Ο Μελισσιώτης

    Εδώ ποτέ δεν ανέφερε μια κουβέντα ότι η πιο σημαντική θέση σήμερα Έλληνα στο Διεθνές βόλεϊ είναι του Ανδρέα Ζαγκλή μόνιμου νομικού συμβούλου της FIVB καθαρή τοποθέτηση και διαμεσολάβηση του Προσαλίκα.
    Ξεσήκωσε τον κόσμο με την ανύπαρκτη Βαλκανική Ένωση και όλα εκείνα τα αστεία και μόνο όταν χρειάσθηκε ο Ηρακλής να πέσει στα μαλακά η τιμωρία για τους χουλιγκανισμούς των οπαδών του θυμήθηκαν την ύπαρξη του Ζαγκλή και αμέσως μετά όλα ξεχάστηκαν στο βωμό της δημιουργίας των εντυπώσεων, ας είναι σημεία των καιρών, και των επαγγελματιών παραγόντων του τύπου Μαυρομάτη κ.ά.
    Απλά τυγχάνει να ξέρω τον νεαρό αυτό Έλληνα δικηγόρο, που είναι από τους καλύτερους στο Διεθνές αθλητικό δίκαιο που είχε ποτέ η χώρα μας και θα έπρεπε κάποτε να ειπωθούν και μπράβο σας που θίγεται αυτό το θέμα.