1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
02-12-2017 14:18

Δεν είναι άτρωτος ο Ολυμπιακός

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

 

Τελικά ο Ολυμπιακός δεν είναι άτρωτος ή θέλει πολλή δουλειά για να γίνει άτρωτος, αφού η Ινεγκόλ φανέρωσε τις αδυναμίες του και έδειξε στον Μουνιόθ και τους παίκτες του, που πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους.

Πρώτα απ όλα δεν είναι δυνατόν να διακριθείς σε Ευρώπη και Ελλάδα με αναιμικό σερβίς, χαρακτηριστικό της ελληνικής ομάδας για τέσσερα σετ, με αποτέλεσμα να κάνουν πάρτι οι αντίπαλοι επιθετικοί.

Ακόμη και ο Γιώργος Πετρέας, που ήταν ως τώρα ο κορυφαίος σέρβερ, στο τέταρτο σετ γύρισε σε φλότινγκ σέρβις και οι υποδοχείς της Ινεγκόλ έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Μόνο στο χρυσό σετ ξύπνησε ο Μπέμπε που πέταξε εύστοχες ρουκέτες, αλλά και άστοχες να ήταν, θα φόβιζαν τους αντιπάλους που μπορούσαν να κάνουν λάθος και να βάλουν τα χέρια σε μια άστοχη εκτέλεση. Με κακό φλότνιγκ σέρβις ουδείς ανησυχούσε. Στο χρυσό σετ ρίσκαρε ο συνήθης ύποπτος Πετρέας και δικαιώθηκε.

Περνάμε στην υποδοχή, όπου ο Αλεξίεφ ήταν προβληματικός στο φλότινγκ σέρβις και πρέπει να βρεθεί τρόπος με βοήθειες να ξεπεράσει το θέμα του, που έκανε "μπαμ" από μακριά και κακώς δεν αντικαταστάθηκε με τον Χριστοφιδέλη στο τέταρτο σετ, όταν το σημάδευαν και το σκορ πήγε γρήγορα στο 0-4 και 1-6, χωρίς να πάρει ταιμ άουτ ο πάγκος του Ολυμπιακού.

Το τέταρτο σετ είναι παράδειγμα προς αποφυγή, αφού ο πάγκος δεν πήρε καν δεύτερο ταιμ άουτ σε ένα χαμένο σετ(παγκόσμιο ρεκόρ), ενώ ο Ντρζίζγκα έκανε κι αυτός παγκόσμιο ρεκόρ, αφού δεν έπαιξε ούτε έναν πρώτο χρόνο, ακόμη κι όταν έπαιρνε καλά τη μπάλα.

Ο Πολωνός αν και παγκόσμιος πρωταθλητής, έπαιξε μόλις έναν πρώτο χρόνο στο τέταρτο και στο χρυσό σετ (στο 11-11 με τον Πετρέα) και επέτρεψε στο αντίπαλο μπλοκ να στήνεται διπλό και τριπλό στις άκρες, δυσχεραίνοντας το έργο των ακραίων του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο πάγκος που θα ξυπνήσει τον πασαδόρο και θα του δώσει σαφείς εντολές. Ο πάγκος όφειλε να ζητήσει σερβίς με ρίσκο από τους παίκτες, που όσο έμπειροι κι αν είναι, θέλουν υποβολέα που δεν είχαν στο ματς με τον Ινεγκόλ. Ο πάγκος πρέπει να είναι πιο ενεργός στο παιχνίδι.
Η πρόκριση ήρθε και το καλό είναι ότι η τούρκικη ομάδα ανέδειξε τα προβλήματα του Ολυμπιακού. Μια ομάδα που δεν καν πρώτης γραμμής και η Τουρ με παρόμοιες επιδόσεις θα κάνει πάρτι και στα δυο ματς.

Η Ινεγκόλ έδειξε λοιπόν τον δρόμο και ο Ολυμπιακός πρέπει να την ευχαριστήσει, αρκεί βέβαια να δουλέψει σωστά γιατί υπάρχει το υλικό και η διάθεση να ανεβάσει στροφές και να παίξει καλύτερα με τέτοιο ρόστερ.

Πηγή: Φως των Σπορ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ