Εκτυπώστε τη σελίδα
25-06-2017 18:04

Πολύ κακό για το τίποτα;

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Πολύς θόρυβος έγινε για "στημένα παιχνίδια" στο βόλεϊ και όπως στο ποδόσφαιρο, έτσι και τώρα κάποιοι προτρέχουν και χρησιμοποιούν βαριές εκφράσεις για ιστορικούς συλλόγους.

Για την ιστορία να πούμε ότι υπήρξε ανώνυμη καταγγελία για περίεργα παιχνίδια της Λαμίας, του Φοίνικα Σύρου, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, της Κύζικου και της Παναχαϊκής.

Η υπόθεση βρίσκεται στο προανακριτικό στάδιο και πολύ πιθανό να μπει στο αρχείο, αν δεν υπάρξουν αποδεικτικά στοιχεία που να ενοχοποιούν κάποιον από τους παραπάνω συλλόγους.

Παρ όλα αυτά ελαφρά τη καρδία υπήρξαν δημοσιεύματα με τίτλο "εγκληματική οργάνωση", όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια με αντίστοιχη περίπτωση στο ποδόσφαιρο.

ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ , Φοίνικας Σύρου αντέδρασαν και επιφυλάχθηκαν για μηνύσεις και αγωγές , αφού αν δεν αποδειχθεί το παραμικρό θα στοιχειοθετηθεί συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο Φοίνικας μάλιστα το προχωράει και αποδίδει ευθύνες στην ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ, επειδή διέρρευσε το έγγραφο της διεύθυνσης οικονομικής αστυνομίας, που διαβαθμίσθηκε ως "εμπιστευτικό".

Ουδείς γνωρίζει που θα βγάλει η έρευνα, όντως υπήρξαν περίεργα αποτελέσματα, αλλά αν δεν αποδειχθεί κάτι με στοιχεία, τότε απλά θα έχουμε κηλίδωση των συλλόγων που προαναφέραμε.

Μπορεί βέβαια να βρεθούν στοιχεία για ένα-δυο από τους "κατηγορούμενους" και τότε να έχουμε ακόμη και υποβιβασμό, αν και η Λαμία δεν κινδυνεύει με ποινή, καθώς δεν υπάρχει πλέον στο χάρτη. Θα υπάρξουν όμως ποινικές ευθύνες για τους αθλητές που έπαιζαν από 1 Σεπτεμβρίου 2015 έως 29 Απριλίου 2017.

 

ΠΗΓΗ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ