1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-05-2017 02:07

Τα κομάντο και οι...ατσαλάκωτοι

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ
Λένε ότι οι ομάδες είναι ο καθρέπτης των προπονητών και αυτό βρήκε εφαρμογή στους τελικούς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Από τη μια οι κομάντο του λάτιν Ελγκέτα και από την άλλη οι ατσαλάκωτοι παίκτες του τζέντλεμαν Μπόσκαν.

Όπως μας είπε παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού με δεκάδες τίτλους "φτάνει πια με τους Ολυμπιακάρες, δεν τους έχουμε ανάγκη. Θέλουμε καλούς παίκτες" αναφερόμενος στον Τσούπκοβιτς που μετά το τέλος του τελικούς πήγε προς τους οπαδούς και τραγουδούσε το γνωστό σύνθημα για τον Ολυμπιακό, τον Ερυθρό Αστέρα, τον ΠΑΟΚ και την Παρτιζάν" Έλεος πια με τον Ερυθρό Αστέρα, Ολυμπιακός είστε!

Ο Γκουλινέλι έβαλε βέτο για την απόκτηση του Κώστα Χριστοφιδέλη, προτιμώντας τον Ρουμελιωτάκη, επειδή ο παλαίμαχος καβαλιώτης δεν μπορούσε να κάνει διπλές προπονήσεις.

Έτσι ο Ολυμπιακός δεν είχε έναν έμπειρο παίκτη στο ρόστερ του, έναν αθλητή που θα χτυπούσε το χέρι στον πάγκο στα αποδυτήρια, για να ξυπνήσουν οι συμπαίκτες του και να γυαλίζει το μάτι τους. Κι ας μην έκανε πρωινή προπόνηση. Η πρόσληψη του Μπόλε Μπόσκαν έφερε μια ισορροπία , ο Σέρβος έκανε καλή διαχείριση του ρόστερ, αλλά απενεργοποίησε τον Ντίμα Φιλίποφ, δεν τον πίστεψε και έπαιζε μόνο με τον Κώστα Στιβαχτή.

Με αυτό το σχήμα πήγε... τρένο ως τους τελικούς με τον ΠΑΟΚ, αλλά εκεί ο Στιβαχτής που δεν είχε αγωνισθεί ποτέ βασικός σε ομάδα πρωταθλητισμού σε συνδυασμό με την κακή υποδοχή, ελέω Τσούπκποβιτς έφερε τον παιχνίδι με τη μπάλα ψηλά στον Αγκάμεζ. Ο Μπόσκαν άρχισε στα πλέι οφς να ψιλοεμπιστεύεται τον Φιλίποφ, τον πέταξε στον αγώνα στο 16-15 του δεύτερου σετ, του μοναδικού που κέρδισε ο Ολυμπιακός στον τέταρτο τελικό και οποία έκπληξη ξεκίνησε στο τρίτο σετ με τον Στιβαχτή!

Ο Μπόσκαν εξάλλου στήριξε τον Τσούπκοβιτς, δεν ήταν ένθερμος στην αντικατάσταση του τη μεταγραφική περίοδο, όπου ομολογουμένως δεν υπήρχαν πολλές επιλογές και τον εμπιστεύθηκε και στα πλεί οφς, παρότι δεν ήταν καλός ούτε επιθετικά. Δοκίμασε σχήματα με τον Σέρβο και τον Φράγκο ή τον Κοκκινάκη, ποτέ όμως σχήμα με Φράγκο, Κοκκινάκη στον πέμπτο τελικό, προκειμένου μαζί με τον Στεφάνου να μοιρασθούν δια τρία την υποδοχή. Με τον Τσούπκοβιτς στον αγώνα, οι άλλοι δυο υποδοχείς έπιαναν σχεδόν όλο το γήπεδο, με αποτέλεσμα να μη φτάνει τέλεια η μπάλα στα χέρια του πασαδόρου.



Δικαιώθηκε εν μέρει ο Κώστας Δεληκώστας που έλεγε ότι ο Μένιος Κοκκινάκης μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα ως λίμπερο και οι δυνατότητες του ως ακραίος έχουν ταβάνι.

Ο γέννημα θρέμμα παίκτης του Ολυμπιακού δεν διακρίθηκε στους τελικούς, αλλά δεν ξεκουράστηκε στιγμή, γιατί ο σχεδιασμός του Γκουλινένι τον ήθελε μόνιμο στην εξάδα για να καλύπτει τον Τσούπκοβιτς.

Στον Ολυμπιακό κάθε φορά που χάνεται το πρωτάθλημα, αρχίζει η επιχείρηση σκούπα, που μόνο καλό δεν έκανε όπως αποδείχθηκε στο παρελθόν. Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι βιαστικές κινήσεις.

Να μη παρθούν αποφάσεις εν θερμώ. Μετά από δυο -τρεις εβδομάδες θα είναι πιο καθαρό το μυαλό και η απόφαση "τους διώχνουμε όλους" δεν κάνει καλό γιατί πάνω απ όλα "που θα βρούμε άλλους;". Όλοι οι Έλληνες παίκτες πέρασαν από το Ρέντη, ο κύκλος έκλεισε.

Καλό θα είναι να μην οριστικοποιηθεί το ρόστερ Μάιο με Ιούνιο, όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές. Ποιός δεν θέλει να πάει στον Ολυμπιακό; Όλοι οι καλοί μπορούν να περιμένουν.

Και το σπουδαιότερο, φτιάχνοντας την ομάδα τόσο νωρίς ανοίγεις τα χαρτιά σου και στον αντίπαλο, που ξέρει που θα κινηθεί στην αγορά, ποιά είναι τα δυνατά και ποιά τα αδύναμα σημεία του Ολυμπιακού.

Καλές εξάλλου οι προθέσεις όλων, αλλά στο τμήμα πρέπει να προστεθεί ένας βαθύς γνώστης του βόλει, ένας παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού για παράδειγμα, που θα παίρνει την ευθύνη των αποφάσεων και δεν θα πατάει τις ...μπανανόφλουδες των μάνατζερ, που απλά θέλουν να πουλήσουν την πραμάτεια τους.

Η μπάλα χάθηκε και με τη διοργάνωση της απονομής. Θα δοθεί η κούπα στο Ρέντη για την τηλεόραση και τους χορηγούς και η απονομή των μεταλλίων στο Καραισκάκης ήταν το πλάνο, αλλά όποτε ασχολείσαι με φιέστα και όχι με τον αγώνα γίνεται "φιέστα-χέστα"

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού εξάλλου πρέπει να μάθουν και να χάνουν. Αυτοί που έσπασαν το δικό τους γήπεδο, δεν έχουν καμία θέση στις εξέδρες και η διοίκηση θα φροντίσει να μη τους επιτρέψει ξανά την είσοδο στο Ρέντη.

Προς γενική έκπληξη, δεν πετάχτηκε ούτε ένα κάθισμα από εκεί που καθόταν τα μέλη της θύρας-7. Βέβαια έριξαν δεκάδες μπουκάλια, κι αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει γιατί ζημιώνει οικονομικά το κλαμπ και το πρεστίζ του.

Και πάνω απ όλα δεν σέβεσαι τους αθλητές, κι ας είναι αντίπαλοι. Την ημέρα που η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ήταν στο ανάθεμα για τα έκτροπα του Βόλου, βρήκαν ... πάτημα στις ασχήμιες του Ρέντη.

Και βγήκε ο Ιβαν Σαββίδης να μιλήσει για το Ρέντη, όταν μετά τον τελικό του Βόλου έδωσε συγχαρητήρια στην αστυνομία, λες και ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν και δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του.

ΥΓ1 : Ο Ολυμπιακός με διαγώνιο τον Μπόμπι Γιορντάνοφ θα έπαιρνε το πρωτάθλημα

ΥΓ2: MVP του πρωταθλήματος ήταν για εμάς ο Θάνος Τερζής. Αυτός άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού, μαζί με το πάθος που μετέφερε στους παίκτες ο Χόρχε Ελγκέτα. Μοίρασε τέλεια το παιχνίδι και δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός έκανε τις νίκες του, με πασαδόρο τον Πέτκοβιτς.

ΥΓ3: Ο μοναδικός παίκτης που έχει συμβόλαιο και τον επόμενο χρόνο είναι ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης, αλλά θέση στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς κέρδισε και ο Άθος Κόστα.


ΠΗΓΗ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ