1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
30-03-2017 12:08

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού χτίστηκε στην απειλή της διάλυσης

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Γιενισέι (το όνομα του ομώνυμου ποταμού που διασχίζει το Κρασνογιάρσκ) δεν είναι μία απλή νίκη για τα δεδομένα του ελληνικού, ρωσικού και φυσικά ευρωπαϊκού γυναικείου βόλεϊ. Γράφει ο Κώστας Ασημακόπουλος.

Είναι ένας θρίαμβος για την ιστορία του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ σε συλλογικό επίπεδο και είναι τυχεροί όσοι την έζησαν. Είναι η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας επί ρωσικής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γυναικών και μάλιστα σε ημιτελική φάση.

Αν μάλιστα ο Ολυμπιακός ολοκληρώσει τον θρίαμβο του την Κυριακή στη Σιβηρία και προκριθεί στους τελικούς θα γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που αποκλείει ρωσική και η πρώτη ομάδα που θα προκριθεί στους διπλούς τελικούς μετά από τη διαδικασία των διπλών ημιτελικών που εδώ και επτά χρόνια εκτόπισαν το παραδοσιακό σύστημα των φάιναλ-4.

Φυσικά κανείς δεν ξεχνάει τις τεράστιες επιτυχίες του Παναθηναϊκού. Το 2000 (Κυπελλούχων στην Περούτζια) και το 2009 (Τσάλεντζ Καπ στο Γιέσι) όπου και τις δύο φορές έφτασε στον τελικό των φάιναλ-4 και ηττήθηκε από τις ομώνυμες ιταλικές ομάδες.

Ανατρέχοντας μάλιστα σε δημοσιεύματα του Τύπου της εποχής, όταν ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Νικολάκη επέστρεφε από την Περούτζια, ο Ολυμπιακός είχε υποβιβαστεί στην Α2 και μπροστά στην πίεση των συγκρίσεων η τότε διοίκηση του Ολυμπιακού έθεσε και επίσημα το θέμα της ενίσχυσης ή της διάλυσης του τμήματος το οποίο λίγο αργότερα πήρε το δρόμο του...

Διαβάστε τη συνέχειαΕΔΩ

19 σχόλια

  • Comment Link στσυρος παναγιωτου Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 17:51 posted by στσυρος παναγιωτου

    posted by βασιλη αμφιαλη εννοω για τα ευρωπαικα σας στο βολει ανδρων που δεν αντιμετωπισατε ουτε ιταλικη ουτε ρωσικη ομαδα ενω εμεις μια φορα κατεβηκατε ως φαβορι το 2006 και πεσαμε πανω στην πανυσχυρη πιατζετζα

  • Comment Link VF Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 17:24 posted by VF

    Βασίλη δεν χρειάζεται να ανοίγεις τα μάτια στους πικραμένους, αρκετά ασχοληθήκαμε με την μιζέρια τους...

    Ας τους αφήσουμε να βράζουνε στο ζουμί τους, οι επιτυχίες του Ολυμπιακού μας είναι η μεγαλύτερη τιμωρία τους, και το ξέρουν πολύ καλά και οι ίδιοι ότι η τιμωρία τους θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμα.

    Υπομονή βαζελάκια και λοιποί πικραμένοι, τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα, μετά θα συνηθίσετε.

  • Comment Link βασιλης αμφιαλη Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 17:10 posted by βασιλης αμφιαλη

    η καταγραφη της πραγματικοτητας δεν ειναι κοινωνικη καταντια. καταντια ειναι η ανυπαρξια σας σε καθε ομαδικο αθλημα που ειναι υπο τη σκεπη του ερασιτεχνη.

    εχουμε φτασει σε σημειο να σας λυπομαστε αντι να γελαμε

  • Comment Link βασιλης αμφιαλη Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 11:55 posted by βασιλης αμφιαλη

    η κατοχος του τροπαιου, μια τουρκικη, μια βελγικη και μια ρωσσικη. αυτες νικησε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ολες ομαδες απο καλυτερα πρωταθληματα απο το ελληνικο. με λιγη τυχη ισως να το παρουμε. οποιαδηποτε συγκριση βεβαια με την ανυπαρξια σας ειναι απαγορευτικη.

    καποια στοιχεια του ευρωπαικου γυναικειου βολλευ.

    καταταξη ανα εθνικη ομαδα
    http://www.cev.lu/Rankings/Women.aspx

    champions league γυναικων (1 ρωσσικη, 3 τουρκικες, 1 ελβετικη, 1 ιταλικη)
    http://www.cev.lu/Competition-Area/competition.aspx?ID=968&PID=1502

    cev γυναικων(1 ρωσσικη, 1 τουρκικη, 2 ιταλικες)
    http://www.cev.lu/Competition-Area/competition.aspx?ID=969&PID=1505

  • Comment Link ειναι βαρια του παο η φανελα Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 11:54 posted by ειναι βαρια του παο η φανελα

    Ετσι σας εχουν καταντησει να μετρατε κυπελλα χωρις το πως και το γιατι... κοινωνικη καταντια.

    Μετρατε σαν τιτλους και οσες φορες κλεβετε και λετε ψεματα στα παιδια σας ? η μονο αυτα που σας αγοραζει το αφεντικο σας ?

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ