1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
30-03-2017 00:11

Ποιος Ελγκέτα;

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ
Χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου ήταν η απόλυση του Γιάννη Καλμαζίδη, που προσλήφθηκε πέρυσι με μισή καρδιά, λόγω της πίεσης του κόσμου και της άστοχης επιλογής του Νίκι Ζελιάσκοφ.



Ο Καλμαζίδης αποτέλεσε παρελθόν για τον ΠΑΟΚ πρόπερσι, μετά την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος, λόγω κακής σχέσης με στελέχη της διοίκησης, ενώ ο Θανάσης Κατσαρής ήθελε να λυθεί η συνεργασία τους, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό την κανονική περίοδο.

Οι συνεχείς ήττες και περισσότερο η κακή επικοινωνία της πρώτης απόλυσης του, που έφερε την αντίδραση των οπαδών, ανάγκασαν τον Κατσαρή να βάλει νερό στο κρασί του και η κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος έφερε ειρήνη μεταξύ των δυο πλευρών.

Οι λανθασμένες όμως επιλογές ξένων, του Πέτκοβιτς και του Ντάντε, έφεραν στην επιφάνεια τις προβληματικές σχέσεις διοίκησης- Καλμαζίδη, και η απώλεια του Κυπέλλου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η πρώτη ήττα στο Ρέντη από τον Ολυμπιακό δικαιολογήθηκε λόγω απουσίας των Γκόμεζ, Ντάντε, η δεύτερη στον τελικό του Λιγκ Καπ, λόγω της διεξαγωγής του τελικού στο Ρέντη και την απουσία του Στάροβιτς. Η τρίτη στην Πυλαία, κουκουλώθηκε από τις κραυγές των Τσαλόπουλου, Παισιάδη, για ένα σωστό κατά τα άλλα σφύριγμα του διαιτητή Γεωργιάδη.

Στον ημιτελικό κυπέλλου όμως, μπροστά σε οπαδούς του ΠΑΟΚ φάνηκε η γύμνια της ομάδας και η ήττα ήταν δυσκολοχώνευτη, καθώς αποκαλύφθηκε η αλήθεια, ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος του "δικεφάλου".

Ο Καλμαζίδης είναι πολύ καλός προπονητής και κώουτς, έχει όμως κατά πως φαίνεται, πρόβλημα με το στήσιμο της ομάδας και τις επιλογές ξένων παικτών. Στον Ολυμπιακό πήρε δυο πρωταθλήματα με τις ομάδες που έστησε ο Κρίστιανσον και ο Γκουλινέλι. Την τρίτη χρονιά έκανε τις επιλογές του και απολύθηκε πριν από τα πλέι οφς, με διάδοχο τον Τέλη Σωτήρχο και την ομάδα να τερματίζει πέμπτη, στη χειρότερη θέση της ιστορίας της.

Στον ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα την πρώτη χρονιά , με την αλλαγή του Μουρ που πήγε ο ίδιος από τον Παναθηναϊκό, με τον Χιμένεθ ( προστέθηκε και ο Ραγκέλ), ενώ την επόμενη χρονιά παρέλαβε την ομάδα του Ζελιάσκοφ , έκανε προσθήκη τον Γιαμπλόνσκι και αντικατέστησε τον Βούλγαρο Γκεοργκίεφ με τον Αμερικανό Λη.

Την εφετινή περίοδο ο αστικός μύθος λέει ότι την ομάδα την έστησε αρχικά ο συνεργάτης του Παναγιώτης Κουντουρίδης(αυτός έφερε τον Πέτκοβιτς), αλλά αποχώρησε οικειοθελώς και την επιλογή του Ντάντε, αλλά και του Στάροβιτς, την έκανε ο Καλμαζίδης, απορρίπτοντας τον hot Γιορντάνοφ.

Στον ΠΑΟΚ όπως γράψαμε και στο παρελθόν, έγινε reunion , με την επιστροφή των Σαφράνοβιτς, Γκόμεζ, που ήταν όμως κατά δυο χρόνια μεγαλύτεροι και έβγαλαν τραυματισμούς, αλλά και την επιλογή του 37χρονου ταλαιπωρημένου Ντάντε.

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ όμως έκανε το τεράστιο λάθος , με την απόλυση του Καλμαζίδη και την αντικατάσταση του με τον Ελγκέτα, που σαφώς είναι υποδεέστερος του Έλληνα προπονητή. Ο Καλμαζίδης έπρεπε να μείνει ως το τέλος, αφού και τα δυο τελευταία χρόνια στέφθηκε πρωταθλητής, χωρίς πλεονέκτημα έδρας και γνωρίζει πολύ καλά τους παίκτες του. Με αυτή την κίνηση η διοίκηση του ΠΑΟΚ πέταξε λευκή πετσέτα.

Ο Ελγκέτα εξάλλου ήταν τεράστιος παίκτης, αλλά ως προπονητής δεν έχει να επιδείξει κάτι σπουδαίο και οι πειραματισμοί μπορούν να βγουν σε κακό για τον ΠΑΟΚ, που ενδέχεται να αποκλεισθεί από τον Φοίνικα Σύρου στους ημιτελικούς.

Και λέμε από τον Φοίνικα, γιατί η ομάδα της Σύρου είναι φαβορί στους προημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Μαρούλης παίζει με ένα πόδι, όπως φάνηκε στο τελευταίο ματς της Ερμούπολης και δεν υπάρχει άξιος αντικαταστάτης του.

Όσον αφορά τον Ελγκέτα, μας έκανε αλγεινή εντύπωση η συμπεριφορά του στον ημιτελικό του φαιναλ φορ της Καλαμάτας, όταν είχε προσληφθεί από την ΑΕΚ, αλλά την ομάδα κωουτσάριζε ο Άκης Φλαούνας που είχε κατακτήσει και το Λιγκ Καπ.

Ξαφνικά ο Ελγκέτα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έκανε προθέρμανση στους παίκτες, για να δείξει στον κόσμο της ΑΕΚ την παρουσία του, μετά όμως κάθισε δίπλα στον πάγκο, αλλά όταν φάνηκε ότι η Κηφισιά θα προκριθεί στον τελικό, μετακινήθηκε στην εξέδρα...
ΠΗΓΗ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ