Εκτυπώστε τη σελίδα
07-09-2016 17:44

Τα 5 στάδια του...θανάτου

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ
Φτου κι από την αρχή, αφού οι εκλογές της ΕΟΠΕ ανέδειξαν νικητή τον πρώην διεθνή διαιτητή Γιώργο Καραμπέτσο, αλλά το αναχρονιστικό σύστημα που απαιτούσε το 50% συν ένα δεν επέτρεψε την εκλογή κανενός.

Στις εκλογές το νέο κέρδισε το παλιό, με νικητές τους Καραμπέτσο, Μελλισουργό σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης που αποδοκιμάσθηκε, με εξαίρεση τον Γιάννη Στουραϊτη που πλήρωσε όμως ακριβά τη συνύπαρξη του με τον Κωστή Ψαρουδάκη. Ο φίλος Γιάννης είναι ενήλικας και έκανε τις επιλογές του, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Κατακρίθηκε από μερικούς η σύμπραξη Μαυρομάτη-Μελισουργού, χάρη της οποίας διασώθηκε ο πρώην πρόεδρος, αφού χωρίς την πριμοδότηση θα έμενε εκτός νυμφώνος, ενώ ο δεύτερος ναι μεν είχε τις ψήφους του Μαυρομάτη, αλλά και διείσδυση στα άλλα ψηφοδέλτια.

Την εποχή που συγκυβερνούν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι παρανοϊκό να μιλάμε για προδοσίες και τα τοιαύτα, ιδιαίτερα από την τέταρτη σε δύναμη παράταξη, τη μεγάλη ηττημένη των εκλογών. Οι συμπράξεις είναι επιθυμητές και καλό θα είναι να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον, για να έχουμε νικητή στις επόμενες εκλογές.

Αν δεν υπήρχε η σύμπραξη, οι τρεις παρατάξεις πλην του Καραμπέτσου που κάλπαζε θα ήταν στα ίδια, γύρω στις 80 ψήφους, ενώ είναι λάθος να λέμε ότι αν η διοίκηση της ΕΟΠΕ κατέβαινε ενωμένη θα είχε 160 ψήφους. Γιατί απλούστατα αρκετοί ψήφισαν Μαυρομάτη γιατί δεν είχε τον Ψαρουδάκη και άλλοι τον Στουραϊτη, γιατί δεν είχε τον Μαυρομάτη.

Kάποιοι από τους ηττημένους πάντως, αποδείχθηκε ότι δεν ξέρουν να χάνουν, αφού αντέδρασαν το βράδυ του Σαββάτου(η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 7.20 ξημερώματα Κυριακής) με κραυγές και απειλές.

Θα τους προτείνουμε λοιπόν να κάνουν υπομονή γιατί ακόμη βρίσκονται στο πρώτο από τα πέντε στάδια της παραδοχής του "θανάτου", σύμφωνα με το μοντέλο της ψυχιάτρου ΕlisabethKubler-Roos. Βρίσκονται στην άρνηση του γεγονότος. Ακολουθεί ο θυμός-οργή , η διαπραγμάτευση, η κατάθλιψη και στο τέλος η αποδοχή. Υπομονή τα Χριστούγεννα είναι κοντά



Και μια ιντελεκτουέλ ανάλυση των διοικητικών πεπραγμένων στο βόλεϊ "Τελικά ανήκουμε στην Ανατολία και όχι στη Δύση και δεν αντέχουμε τη δημοκρατία. Όπως φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι κακώς ανατράπηκε ο Σάχης στην Περσία, ο Μουμπάρακ στην Αίγυπτο και ο Καντάφι στην Λιβύη, έτσι και η ανατροπή Μπελιγράτη προκάλεσε χάος στο βόλεϊ"

Να αλλάξουμε θέμα. Η Εθνική ανδρών βρέθηκε στα πρόθυρα διάλυσης, αλλά το χωρίς τυμπανοκρουσίες  και δημοσιότητα ταξίδι του Γιάννη Στουραϊτη και η συνομιλία με Δρίκο, Τζούριτς, Πρωτοψάλτη έσωσε την κατάσταση στο παρά πέντε.

Και μια διόρθωση για την αδικία κατά της Πετρούπολης, που ανέδειξε τους Στεφάνου, Κονόμι, που απλά συνέχισαν στη Νίκαια και στο Μαρκόπουλο, όπως και τους Τέζα, Σζάρεκ.

Η Ορεστιάδα προσέλαβε προπονητή τον Μάρτενς, που είναι όμως στην Εθνική Αυστρίας και λόγω προκριματικών Ευρωβόλει θα πάει στην πόλη λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Άλλο πάλι και τούτο.

ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ