Εκτυπώστε τη σελίδα
26-07-2016 12:02

Τιμή για Ζουπάνι, ντροπή για Ρέρρα

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Μόλις ο Νίκος Ζουπάνι αποφάσισε να αποχαιρετήσει το μπιτς βολεϊ και να ασχοληθεί με το βόλεϊ σάλας, ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Δρίκος αναμένεται να τον καλέσει στην Εθνική , ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η κλήση του Ζουπάνι αποτελεί ύψιστη τιμή για τον ίδιο, αλλά και τον Ολυμπιακό, που τον ενέταξε στο ρόστερ του, μόλις έμαθε ότι εγκαταλείπει την άμμο.

Ο Ζουπάνι έχει την τεράστια ευκαιρία να αποτελέσει μέλος της Εθνικής και να φτάσει σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αν δουλέψει σκληρά, ξεχάσει τις διακοπές και βγάλει από το μυαλό του το μπιτς βόλει. Είναι 26 χρονών και μπορεί να κάνει καριέρα στη σάλα, χάρη στην εργατικότητα και τα πλούσια προσόντα του, ενώ χαραμιζόταν  τόσο καιρό στο άθλημα της άμμου, που "θάφτηκε" τα τελευταία χρόνια από την ΕΟΠΕ...

Και το εκπληκτικό είναι ότι με την κλήση του Ζουπάνι αντιδρά ο υπεύθυνος μπιτς βόλει Θανάσης Ρέρρας επειδή λέει ανήκει στον εθνικό σχεδιασμό του μπιτς βόλει.

Μα ο Ζουπάνι είναι παίκτης του Ολυμπιακού, αν δεν το κατάλαβε. Και δεν θα παίξει μπιτς βόλει. Μάλλον μπερδεύτηκε επειδή ο ίδιος χρησιμοποιούσε στην ομάδα του, την Κερατέα, τις Γκαραγκούνη, Μεθενίτη που είναι στον εθνικό σχεδιασμό.

Η ηθική δεν υπάρχει πλέον ως λέξη στην ΕΟΠΕ, κι αν αυτό συνέβαινε στο παρελθόν, να παίζουν διεθνείς αθλήτριες του μπιτς βόλει στην ομάδα του υπευθύνου του αθλήματος, δεν θα υπήρχε ο ...ανεύθυνος στον χάρτη του ελληνικό βόλει. Ο ξεπεσμός δεν έχει τελειωμό.

Kαι ο επίλογος. Με τη λήξη των τουρνουά μπιτς βόλεϊ ο Θανάσης Ρέρρας δήλωσε: "ευχαριστώ τα 21 μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ". Θανάση μου τα μέλη είναι 20 χωρίς εσένα. Άρα: "ευχαριστώ τα 20 μέλη της ΕΟΠΕ". Απλή αριθμητική. Εκτός κι αν ευχαρίστησε και τον εαυτό του.

Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Τα μέλη της ΕΟΠΕ είναι 19, αφού οι Τατούλης, Αργύρη κηρύχτηκαν άφαντοι και δεν αντικαταστάθηκαν. Λεπτομέρειες...

ΥΓ 1: Επί της τωρινής διοίκησης το ελληνικό μπιτς βόλεϊ δεν πήγε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και απώλεσε με εξυπνακίστικες και νομικίστικες πολιτικές την περιουσία του. Τις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ και της Μίκρας. Αν υπήρχε αθλητική αστυνομία θα συλλάμβανε τους υπευθύνους. Και παρ όλα αυτά έχουμε τον Θανάση Ρέρρα να μιλάει για τεράστιες επιτυχίες, προκαλώντας απίστευτη θυμηδία. Θα μπορούσαμε να σχολιάσουνε εκτενώς τις πομφόλυγες του, αλλά "βραχύς ο βίος"...

ΥΓ2: Μπορούμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι ο Ρέρρας μαθαίνει από τα λάθη του...Μετά το κράξιμο για την εμφάνιση του στα Μάταλα (φτηνιάρικη διχαλωτή πλαστική σαγιονάρα) πήγε στα τελικά με μοντέρνο παπουτσάκι