1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-02-2016 14:34

To...πάρτι της Χίου

Του: Στέφανου Λεμονίδη: Πάμε να δούμε με χιουμοριστική διάθεση, αυτό που προσπάθησε να επιβάλει ο Αχιλλέας Μαυρομάτης στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και την Ηλιούπολη, στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου, στη Χίο.


Η διοργάνωση του Κυπέλλου τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες γίνονται τα τελευταία χρόνια, χωρίς να ξοδέψει ούτε ευρώ η ΕΟΠΕ, που η συμμετοχή της είναι η αγορά του τροπαίου που θα απονείμει ο πρόεδρος Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Πέραν από την υποβάθμιση του θεσμού στις γυναίκες, με επιλογές γηπέδων 200-300-400 θέσεων, η προτεραιότητα είναι να πάμε κάπου στην επαρχία με τον μανδύα της αποκέντρωσης. Η πραγματικότητα είναι ότι αναθέτουν το φαιναλ φορ σε όποιο Δήμο είναι διατεθειμένος να καλύψει όλα τα έξοδα, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι δεν μπορεί να γίνεται ο τελικός Κυπέλλου σε γυμναστήριο 300 θέσεων. Υποβαθμίζουν τη διοργάνωση.

Ως τώρα τα σωματεία το δεχόταν αδιαμαρτύρητα (κακώς βέβαια), αλλά έφτασε πλέον ο κόμπος στο χτένι με την ανάθεση του φαιναλ φορ στη συμπαθή Χίο, που ναι μεν προσφέρει διαμονή και διατροφή, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει 100 αεροπορικά εισιτήρια και η ΕΟΠΕ στέκεται στην προκήρυξη, που αναφέρει ότι η Ομοσπονδία δεν είναι υποχρεωμένη να καλύψει τις μετακινήσεις. Φροντίζει όμως να πάνε αεροπορικώς ο πρόεδρος Αχιλλέας Μαυρομάτης, τα μέλη του ΔΣ, οι υπάλληλοι και οι διαιτητές.

Αν το δούμε χιουμοριστικά, είναι σαν να κάνει πάρτι ο Μαυρομάτης σε ένα νησιώτικο μπαρ, να πηγαίνουν αεροπορικώς ο οικοδεσπότης( ο ίδιος και οι σύμβουλοι της ΕΟΠΕ), οι σερβιτόροι(υπάλληλοι), οι σεκιούριτι (διαιτητές), με τα ποτά κερασμένα (από τη Χίο) και να λέει στους καλεσμένους "ελάτε κολυμπώντας".

Κι επειδή ως τώρα δεν υπήρχε καμία αντίδραση, για Πύλο, Αγρίνιο, Σαντορίνη, επειδή ήταν πληρωμένα και τα έξοδα μετάβασης, τώρα τα σωματεία ξεσηκώθηκαν γιατί πληρώνουν από μόνα τους σε πρωτάθλημα και κύπελλο μετακινήσεις και διαιτητές, χωρίς να βάζει ευρώ η διοργανώτρια ΕΟΠΕ. Δεν μπορεί να πληρώνουν και 6000 ευρώ για αεροπορική μετακίνηση, όταν τα έξοδα τους στα φαιναλ φορ του μπάσκετ γυναικών, χάντμπολ, πόλο είναι καλυμμένα 100%.

Τελικά μετά από τη δημοσιοποίηση του θέματος, η ΕΟΠΕ που παίρνει κανονικά επιχορηγήσεις από τα λεφτά μας, είναι κοντά σε συμφωνία με την Aegean,ή την Astra για τσάρτερ, προκειμένου να πληρώσουν τα σωματεία 100 ευρώ, αντί 200 ευρώ το κάθε εισιτήριο. Tα υπόλοιπα δεν ξέρουμε αν θα τα πληρώσει η ΕΟΠΕ, η Χίος ή θα είναι διαφημιστικό αντιστάθμισμα της εταιρείας.

Ε, κάτι είναι κι αυτό, αν και κακώς υποχώρησαν για πολλοστή φορά τα σωματεία.

Το φαιναλ φορ θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ κι αυτό είναι καλό νέο. Το κακό νέο είναι ότι τα έξοδα τα καλύπτει, η ΕΟΠΕ, το ελληνικό βόλεϊ με λίγα λόγια.

Για να κάνουμε και κάποιες συγκρίσεις, στο φαιναλ φορ του Λιγκ Καπ, στη Σύρο, η ΝΟVA δεν επιβάρυνε ευρώ τη διοργάνωση και τα έξοδα των 4 ομάδων πληρώθηκαν ΟΛΑ από την ΕΣΑΠ και τον Φοίνικα.

ΥΓ: Δεν πέρασαν παρά μόνο μερικές εβδομάδες, όταν η ΕΟΠΕ με ανακοίνωση της διακήρυσσε ότι δεν θα μεταδώσει πλέον κανένα αγώνα του Μαρκόπουλου. Μόλις την περασμένη εβδομάδα έδειξε τον αγώνα Μαρκόπουλο-Ηλιούπολη. Σε λίγους μήνες έρχονται εκλογές και πρέπει να κλείνουν τα ανοιχτά μέτωπα.


3 σχόλια

  • Comment Link tisr21 Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 19:22 posted by tisr21

    ολοι απο αυριο περνουμε στα τηλ.. της εοπε και τους λεμε να γινει η διοργανωση σε μεγαλο γηπεδο στην αθηνα ... δεν γινετε οπως λεει και ο pao29 συγγενης και τα αγορια τον παιχτριων να δοσουνε τοσα λεφτα για να πανε εκει περα

  • Comment Link Άφραγκος Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 12:54 posted by Άφραγκος

    Μια απορία έχω: Τι και ποιον πληρώνει η ΕΟΠΕ με τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης; Γιατί από όσα καταλαβαίνω απλά δεν πληρώνει τίποτα σε κανέναν!

  • Comment Link pao29 Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 12:30 posted by pao29

    μια χαρα τα γραφεις αλλα θα περιμενα να εισαι πιο καυστικος...και βεβαια οι επισημοι της εοπε δεν εχουν κανενα προβλημα για τις μετακινησεις τους αφου θα πανε για φωτο και λεζαντα...παιζουν 4 ομαδες του κεντρου και τις στελνουν εξορια για ετσι γουσταρουν...ρωτησαν τους γονεις ολων αυτων των κοριτσιων πως θα πανε χιο;;;για να παει ενα ζευγαρι χιο θελει το λιγοτερο 500 ευρω εξοδα το τριημερο...να σου θυμισω οτι ο προεδρος και η ακολουθια του διαλεγουν κατα καιρους τα καλυτερα οπως το Larissa Imperial οταν επαιζε η εθνικη περυσι...δυστυχως με αυτη την νοοτροπια συνεχιζεται η απαξιωση...να θυμισω το γηπεδο της πυλου περυσι;;;300 ατομα με το ζορι...μηπως να το κανουν στη μαλτα του χρονου;;;η μηπως να τα καταργησουν ολα να ησυχασουμε...αντε να χαθειτε...ρε μαυροματτη ελεγες πως στο παιχνιδι με τον ολυμπιακο θα ερχοσουν κυψελη...τι εγινε και δεν πατησες;;;δεν ευρισκες λεωφορειο;;;εσυ εισαι η εγγυηση;;;χαχαχαχχααχαχ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ