1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-01-2016 12:26

Απολύθηκε ο Πιάτσα, ανέλαβε ο Μπλέτσας

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

 

Μπήκε λοιπόν το 2016 και το ελληνικό βόλεϊ βρίσκεται σε συνεχή πτώση, γι αυτό και οι εκλογές του Σεπτεμβρίου αναμένονται με ενδιαφέρον, αφού από τώρα υπάρχει κινητικότητα και ενδιαφέρον, παρότι η ΕΟΠΕ είναι ένας ...χρεωκοπημένος οργανισμός.

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης μπροστά στον κίνδυνο να χάσει τις εκλογές, αφού έμεινε με τους δυο σωματοφύλακες, του Χατζηπαναγιώτου, Διονά κάνει μια εντυπωσιακή κίνηση αιφνιδιασμού. Μετακομίζει οικογενειακά στην Αθήνα, κλείνει το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη και προσλαμβάνεται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ως νομικός σύμβουλος του . Στη ... φτωχομάνα τον επικηρύσσουν, όπως έκαναν στο παρελθόν με τον Παναγιώτη Φασούλα και η "Εσπρέσο" αποκαλύπτει ότι η "αράχνη" έκανε το deal. Αμέσως αφοπλίζει τον Κώστα Καραμπέτσο, που περίμενε το χρίσμα από τον Ολυμπιακό και βάζει ως υπασπιστή του τον Κώστα Χαριτωνίδη.

Ο Μαυρομάτης όμως κάνει το λάθος και μετέχει σε ντιμπέιτ, κι όταν φτάνει στον τομέα "Πόσο καλά ξέρετε τα πρωταθλήματα βόλεϊ" παθαίνει πανωλεθρία. Τον ρωτούν οι Πρίντεζης, Λώλης στην εκπομπή "στο φιλέ" σε ποιές ομάδες αγωνίζονται οι διεθνείς; και δεν γνωρίζει ούτε μία. Σε δεύτερη ερώτηση όμως τους κατατροπώνει. Τον ρωτούν "πόσους αγώνες είδε στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών; " και απαντά "όσους και ο Καλμαζίδης". Δηλαδή κανέναν. Και τι να πούνε στον πρόεδρο, όταν ολόκληρος ομοσπονδιακός δεν έχει ιδέα από τις παίκτριες που καλεί στην Εθνική, αφού ασχολείται νυχθημερόν με τον ΠΑΟΚ;



Στον Ολυμπιακό ιδρύουν ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών, μπείζμπολ, κρίκετ και αφήνουν τον Παναθηναϊκό "δευτεραθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινό", με αποτέλεσμα η διευθύντρια Χριστίνα Τσιλιγγίρη να ψηφισθεί από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου, ως η κορυφαία παράγοντας των Βαλκανίων. Η αεικίνητη Θεσσαλονικιά, βγαίνει επιτέλους από την αφάνεια, κυκλοφορούν για πρώτη φορά φωτογραφίες της στις εφημερίδες και δίνει την πρώτη συνέντευξη στην καριέρα της. Στον Θέμι Σινάνογλου, στην εφημερίδα μας, που την αιφνιδιάζει με τις απρόβλεπτες ερωτήσεις, γυναικείου ενδιαφέροντος. Η συνέντευξη κάνει πάταγο, ο Θέμις παίρνει το βραβείο Πούλιτζερ και η Τσιλιγγίρη αποκτά δική της καθημερινή στήλη στην εφημερίδα. Ο Σινάνογλου εξάλλου κάθε δυο δευτερόλεπτα της παίρνει και μια συνέντευξη.

Στην Εθνική ομάδα παραμένει όπως είναι λογικό ο προπονητής των αποτυχιών Σωτήρης Δρίκος, παρότι δεν προκρίνεται η Εθνική στο Ευρωβόλει για 13η συνεχή φορά. Ο Πειραιώτης τεχνικός υποστηρίζει ότι οι παίκτες απέκτησαν εμπειρίες και θα αναδείξουν το ταλέντο τους όταν παίξουν στο πρωτάθλημα βετεράνων. Ξαφνιάζει μάλιστα ευχάριστα, γιατί δίνει επιτέλους άδεια οκτόμιση χρόνων στον κουρασμένο και επιβαρυμένο Δημήτρη Τζούριτς, προκειμένου να είναι έτοιμος στο πρωτάθλημα παλαιμάχων.

Εμφύλιος στην Ορεστιάδα, καθώς στις εκλογές της ΕΟΠΕ έχει δυο εκπροσώπους της, τον Αθηνόδωρο Χατζηπαναγιώτου και τον Πολ Πεταλωτή, με τον πρώτο να μετέχει στο ψηφοδέλτιο Μαυρομάτη που έχει μόλις τρεις συμμετοχές, με τρίτο παράγοντα τον Διονά. Ο Πεταλωτής μετέχει στο ψηφοδέλτιο, όπου επικεφαλής είναι ο Τάσος Κουμπλής. Κερδίζει ο Χατζηπαναγιώτου, με παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαικής Συνομοσπονδίας Μπόρισιτς και ο Πολ καταγγέλλει βία και νοθεία, αλλά και ξένο δάκτυλο σε εσωτερικές υποθέσεις. Στον Κολωνό, μαζεύονται στην ταβέρνα "Πλάτων" και κηρύσσουν τον ανένδοτο μέχρι τελικής πτώσης με οπλαρχηγούς τους Καρατζά, Βασιλάτο, Κελεπούρη.

Στις εκλογές της ΕΟΠΕ συμβαίνει ένα απίστευτο , αλλά βολεϊκό γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη. Ο εκλογομάγειρας Κωστής Ψαρουδάκης συλλαμβάνεται από την αθλητική αστυνομία που συγκρότησε ο Σταύρος Κοντονής. Κι αυτό γιατί είχε στο συρτάρι του 315 εξουσιοδοτήσεις, παρότι η δύναμη της Ομοσπονδίας βόλεϊ είναι μόλις 211 σωματεία. Ο Κρητικός παράγοντας στήριζε το ψηφοδέλτιο Ταρνατώρου και είχε φέρει να ψηφίσουν 200 λυγερόκορμες ρεθυμνιώτισσες και 115 Πηλιορίτες από την Πορταριά. Υπήρχε και ψηφοδέλτιο με τον Γιάννη Στουραϊτη, που αποσύρθηκε, μετά από βέτο της συζύγου του και πολέμου που του έκαναν οι Ευαγγελίου, Αλαγιάννης. Την τελευταία στιγμή προστίθεται ένα κυκλαδίτικο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Κώστα Νικολούζο και στελέχη τους Σταμάτη Καπίρη, Aποστόλη Οικονόμου.

Toν Μάρτιο αναβάλλονται επ αόριστον οι προπονήσεις της εθνικής κορασίδων στην Αθήνα, αφού μια παχιά ομίχλη σκεπάζει κάθε πρωί το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και ο Τάκης Φλώρος δεν μπορεί να ... πετάξει για την πρωτεύουσα. Οι αθλήτριες όμως βρίσκουν τη λύση και με οτοστοπ φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώνουν ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν είναι στην πόλη του, αλλά για κυνήγι στα βουνά της Δράμας...

Ο Σωτήρης Δρίκος βραβεύεται από την ΕΟΠΕ με το έπαθλο "΄Αρθουρ Μίλερ" , για το πόνημα του "Ο θάνατος του εμποράκου", καθώς ανακάλυψε το 2015 , ότι από το 1995 εφαρμόζεται στον αθλητισμό ο νόμος Μποσμάν. Ο Μαυρομάτης τον εξυμνεί, γιατί χάρη στο τόλμημα του, η ανάπτυξη δεν ανήκει στις ομοσπονδίες, όπως σε όλο τον κόσμο, αλλά στην ΕΣΑΠ. Έτσι τα χρήματα(τα ποιά;) που πήγαιναν στην ανάπτυξη περνούν στη μισθοδοσία των προπονητών, ο Δρίκος πληρώνεται κανονικά, αφού αυτός ήταν ο σκοπός του και ο Μαυρομάτης δεν ξαναπατάει το πόδι του στην Αθήνα. Η ΕΟΠΕ δεν έχει πλέον αντικείμενο εργασίας και απλά λειτουργεί για να πληρώνονται οι υπάλληλοι και τα στελέχη της. Και ο Περικλής Μπακοδήμος βεβαίως, βεβαίως.

Στις 12 Μαρτίου 2016 ένα ουράνιο τόξο πέφτει πάνω από τα γραφεία της ΕΟΠΕ, που προσελκύει το ενδιαφέρον του CNNκαι του Αλ Τζαζίρα και όπως αποδεικνύεται, συνέβη κοσμοϊστορικό γεγονός, αφού για πρώτη φορά ο Μαυρομάτης ασχολήθηκε με το βόλεϊ και για μοναδική φορά βρέθηκαν και οι 21 σύμβουλοι στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Η ΑΕΚ επιτέλους βρίσκει στέγη και μετακομίζει από το σχολικό γυμναστήριο, στου...Σιδέρη τον παλιό τεκέ, με εισήγηση του Χρήστου Σύλλα, ενώ ο Παμβοχαϊκός με εισήγηση του Γιώργου Χριστόπουλου κάνει την έκπληξη στις μεταγραφές και αποκτά τους Νίκο, Μένιο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, με τον τελευταίο να δηλώνει "επιτέλους συνεργάσθηκα με τον αγαπημένο δάσκαλο , που θεωρώ ότι είναι ο αναγεννητής του πελοποννησιακού βόλεϊ".

Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση τον Μάϊο, φέρνει τα πάνω-κάτω στον αθλητισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας πιστός στην πολιτική του "ότι ξορκίζουμε και δαιμονοποιούμε το πρωί, το εξυμνούμε το απόγευμα" συνεργάζεται με το "Ποτάμι" κάνοντας ανακυβίσθηση , όπως με το μνημόνιο, τις συντάξεις, τον ΕΝΦΙΑ, τις Τράπεζες, τα κόκκινα δάνεια και άλλα πολλά που δεν χωρούν στη στήλη μας. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, γίνεται γγΑ ο Στέλιος Προσαλίκας, με σύμβουλο επικοινωνίας τον Στάθη Νικολούζο. Το τι ακολούθησε, δεν το χωράει η φαντασία μας, αλλά και ο καζαμίας, αφού και ο νους έχει περιορισμένες δυνατότητες.

Η Κηφισιά κάνει το νταμπλ, με τον Κώστα Χριστοφιδέλη να δηλώνει ότι όταν κρεμάσει τα παπούτσια, θέλει να αναλάβει βοηθός του Σπύρου Μπλέτσα στον Ολυμπιακό. Δεν καταφέρνει όμως να πραγματοποιήσει το όνειρο του, γιατί ο Μπλέτσας προβιβάζεται τη θέση του προπονητή μετά την απόλυση του Πιάτσα που απέδωσε τις ήττες στους διαιτητές λέγοντας "πρώτη φορά στην καριέρα μου ασχολούμαι με τους ρέφερι. Ρωτήστε τους παίκτες γιατί χάθηκε το πρωτάθλημα". Το μέλλον του Ολυμπιακού προβλέπεται λαμπρό, αφού ο Μπλέτσας κοντά σε τόσους σπουδαίους προπονητές, είναι πλέον ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση για να επιστρέψει ο αυτοκράτορας του ελληνικού βόλει στην κορυφή. Άσε που στήνει την ομάδα μόνος του, χωρίς καν να ρωτήσει τον Νίκο Μαντούβαλο μετά τις αποτυχημένες επιλογές του. Ο Νίκος Κατσιούρας εξάλλου συνεχίζει την επιτυχή παράδοση , κάνει μόνος τις μεταγραφές και ξαναπαίρνει αήττητος το νταμπλ.



Όλα αυτά τα τρελά θα συμβούν βάση του Καζαμία το 2016 και ξαφνικά ανακαλύπτουμε πόσο σπουδαία εφεύρεση είναι ο ζουρλομανδύας, που επινόησε ο Γάλλος ταπετσιέρης Γκιγιερέ, το έτος 1790. Και φυσικά ευχόμαστε να μη χαθεί και αυτό το χρόνο κάποιο νέος άνθρωπος του χώρου μας.


ΠΗΓΗ  ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ


Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ