1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
31-10-2015 13:25

Πάρτε θέσεις, ξεκινάμε...

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

 

Ξεκινάει επιτέλους το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, με την παγκόσμια πρωτοτυπία(που είδαμε πολλές φορές και στην Α1 γυναικών) της έναρξης από τη δεύτερη αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να διεκδικούν τον τίτλο.

Ξεκινάει επιτέλους το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, με την παγκόσμια πρωτοτυπία(που είδαμε πολλές φορές και στην Α1 γυναικών) της έναρξης από τη δεύτερη αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να διεκδικούν τον τίτλο.

Μετά από τρία χρόνια, ο Ολυμπιακός δεν ξεκινάει από θέση οδηγού, αφού πέρυσι νικήθηκε κατά κράτος από τον ΠΑΟΚ και γι αυτό μετά από πολλά χρόνια έκανε επανεκκίνηση κρατώντας μόνο τον Μενέλαο Κοκκινάκη. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες, αλλά και οι προπονητές έφυγαν δικαίως ή αδίκως, αφού ομάδα που χάνει αλλάζει... Ο Ολυμπιακός άλλαξε και τη συνταγή που τον ήθελε να παίρνει ότι καλύτερο υπήρχε στην ελληνική αγορά, χωρίς να εξετάζει ενδελεχώς την αξία του προπονητή του. Αυτό το καλοκαίρι όμως έκανε το ακριβώς αντίθετο και έψαξε πολύ τον νέο προπονητή. Μετά από πολλές αρνήσεις από μεγάλα ονόματα, κατέληξε στον Ιταλό Πιάτσα, που διάλεξε εν λευκώ τους τέσσερις ξένους. Η συνταγή που ακολουθεί ο νέος προπονητής, είναι η δημιουργία ενός καλού συνόλου, που να μη βασίζεται σε αστέρια. Γι αυτό και δεν θα ξεχωρίσουμε κάποιον βολειμπωλίστα του Ολυμπιακού, περιμένοντας τα αποτελέσματα της δουλειάς του Ιταλού. Όλοι οι προκάτοχοι συμπατριώτες του πέτυχαν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποτύχει αυτός. Μοντάλι, Ρίτσι, πήραν πρωταθλήματα.

Φαβορί θεωρείται πλέον ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ, παρότι έκανε ολέθριο λάθος, με την αντικατάσταση του αρχιτέκτονα Καλμαζίδη με τον άτιτλο Ζελιάσκοφ. Δεν κράτησε εξάλλου και τις κολώνες της περσινής ξέφρενης πορείας τους Σαφράνοβιτς, Γκόμεζ. Ενίσχυσε την ομάδα του με έναν ακόμη Κουβανό τον διαγώνιο Σεπέντα, που θα κάνει παρέα τον εκρηκτικό, πλην οξύθυμο Χιμένες. Στη θέση του Σαφράνοβιτς απέκτησε τον Πέτρογλου, κράτησε όμως μια κενή θέση ξένου, όπως και πέρυσι. Ερωτηματικό πως θα ανταποκριθούν οι οπαδοί του, που γέμισαν την Πυλαία, μόνο σε ματς -τίτλου. με Παναθηναικό, Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα θα ξεχωρίσουμε τον Φοίνικα Σύρου, που μπορεί να κάνει την έκπληξη, γιατί έγιναν προσεκτικές μεταγραφικές κινήσεις και χτίστηκε η νέα ομάδα πάνω στους παλιούς Ντόκιτς, Λάππα. Πίσω από το προσκήνιο, κρύβεται ο Κώστας Νικολούζος που επέμενε πάλι σε σέρβικη λύση για τον πάγκο με την αντικατάσταση του Παβλίσεβιτς με τον Νίκολιτς, ενώ πήγε στο νησί και ο πασαδόρος έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος, ο Ιταλός με το δολοφονικό σερβίς Ματέο Πάρις.

Και οι τέσσερις προαναφερόμενες ομάδες έχουν ξένο προπονητή, ενώ η Κηφισιά που βλέπει κι αυτή την τετράδα, κράτησε τον κορυφαίο έλληνα προπονητή με διάρκεια , τον Κώστα Αρσενιάδη. Του ανέθεσε πάλι το δύσκολο έργο να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή, αφού κράτησε τους Νικολάκη, Γιοβάνοβιτς, Ρουμελιωτάκη, Παπαγγελόπουλο και πρόσθεσε τους έμπειρους και πολυνίκεις Χριστοφιδέλη, Στεφάνου.Αν γίνει σωστή διαχείριση των δυο τελευταίων, δεν θα αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να τη δούμε ακόμη και στον τελικό.

Να μην υποτιμήσουμε και τον Παναθηναϊκό, αφού το δίδυμο Ανδρεόπουλου-Καραμαρούδη ξέρει καλά την ομάδα , την έστησε πάλι με χαμηλό προϋπολογισμό, με προϋπόθεση να την εκτοξεύσουν του χρόνου, μιας και η διοίκηση του με σωστή πολιτική, φαίνεται να την απαλλάσσει από τα χρέη που παρέλαβε. Καλός ο Βούλγαρος Σιμεόνοφ αναμένεται να αντικαταστήσει τον Πρωτοψάλτη, άτεχνος και με πολλά λάθη ο δυναμικός Βραζιλιάνος Πεντρόσα. Αν έπαιρναν και έναν έμπειρο λίμπερο, μπορούσαν να φτάσουν ως τον τελικό. Έχουν όμως κι αυτοί μια κενή θέση ξένου.

Και ο ΕθνικόςΑλεξανδρούπολης μπορεί να μπει στην τετράδα, αν και στηρίζεται φέτος σε δικά του παιδιά και έχασε τον διαγώνιο Άντριτς. Θα καμαρώνει όμως για τους θρακιώτες αδελφούς Δαλακούρα, Κασαμπαλή, Τσέλιο, Δαρίδη, Δημητριάδη και φυσικά τον Σουφλιώτη Θανάση Μουστακίδη, που εκτόξευσε τα προηγούμενα χρόνια την ομάδα στην κορυφή.

Οι υπόλοιπες ομάδες θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού και στα ευχάριστα να σημειώσουμε την επιστροφή των Χριστόπουλου, Πάτρα , την ελληνικότητα της Παναχαικής και του Άρη, αλλά και την επάνοδο του Ηρακλή που δίνει χρώμα στο πρωτάθλημα, αν και δεν έχει ακόμη ομάδα για διεκδίκηση τίτλων.
Η Ορεστιάδα προσπαθεί να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός, όσο όμως δεν έχει γηγενείς παίκτες στη σύνθεση της, δεν μπορεί να γίνει ελκυστική λρος το κοινό της που είναι το καλύτερο στον χώρο του ελληνικού βόλει.Με μοναδικό εκπρόσωπο τον Κωνσταντινίδη δεν είναι θρακιώτικη ομάδα, αλλά ομάδας "μισθοφόρων".  Το διοικητικό κενό που δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση του Κούμπη,όταν και ήταν προτεραιότητες οι υποδομές και η ανεύρεση ταλέντων από την ευρύτερη περιοχή, φαίνεται τα τελευταία χρόνια, αφού η πόλη βγάζει μόνο λίμπερο(Δαρίδης, Κωνσταντινίδης, Γκαράς), όταν ο Έβρος φημίζεται για τους πανήψυλους απόγονους του... Κύκλωπα, τους πραγματικούς και ανόθευτους Θρακιώτες(Σαμαράς, Μποζίδης, Τσακιρόπουλος, Παπάζογλου, Πέτρογλου, Γραμματικόπουλος, Κεμανεταζής και άλλοι). Ο υποβιβασμός στις κατώτερες κατηγορίες ήταν ευκαιρία να αναδειχθούν τα νέα ταλέντα, αλλά η ομάδα βασίσθηκε σε παλαίμαχους, που προς τιμή τους δεν εγκατέλειψαν την ομάδα. Ο Γκιτζάνης υποσχέθηκε να δώσει βάρος στις υποδομές, αλλά ήδη έχασε πολλά χρόνια και πολλά παιδιά.

Και κάποτε πρέπει να σταματήσει ο εμφύλιος με το νεοσυσταθέν σωματείο. Ο ΑΟΟ πρέπει να ασχοληθεί με το ανδρικό και η Νέα Βύσσα με τον "Άθλο" στο γυναικείο, γιατί ο Έβρος πρέπει να πρωταγωνιστεί και στις γυναίκες. Κορμιά υπάρχουν, κι εκεί είναι πιο εύκολο να πάρεις το πρωτάθλημα...  

 

ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

4 σχόλια

  • Comment Link ΑΟΟ Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 18:02 posted by ΑΟΟ

    ΧΡΗΣΤΟΣ Μ οι υπόλοιποι γηγενείς της Ορεστιάδας ξέρουμε πολύ καλά όλοι ότι δεν παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα (στους βασικούς 6-7). Είναι για να συμπληρώσουν την 12αδα και για να κρατήσουν χαμηλότερο το μπάτζετ. Ο συντάκτης έχει δίκιο για τις υποδομές του τότε και του τώρα και για τους υπάρχοντες Ορεστιαδίτες που έχουν βασική θέση σε ομάδες της Α1

  • Comment Link ΧΡΗΣΤΟΣ Μ. Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 13:23 posted by ΧΡΗΣΤΟΣ Μ.

    ΚΥΡΙΕ ΛΕΜΟΝΙΔΗ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΓΗΓΕΝΗΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ????ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΥ ΓΡΑΨΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ!!!!!

  • Comment Link volleynews Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 11:40 posted by volleynews

    Την έγραψα

  • Comment Link ανωνυμος Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 10:35 posted by ανωνυμος

    θελουμε την αποψη σου για τον αοο!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ