1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-10-2015 17:06

Λίγκα στην Α1 γυναικών

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

 

Πιστεύουμε ότι πλησιάζει η ώρα για να ξεκινήσει η διαδικασία της δημιουργίας Λίγκας στην Α1 γυναικών, αφού υπάρχει επιτακτική ανάγκη να δοθεί ώθηση στο βαλτωμένο πρωτάθλημα, που ανήκει στην ΕΟΠΕ.

Στην τελευταία συνάντηση ο Αχιλλέας Μαυρομάτης χωρίς περιστροφές ανακοίνωσε την κάλυψη της θέσης του Αστέρα Αγίου Δημητρίου, με τον Πορφύρα, χωρίς να ρωτήσει καν τα σωματεία, αφού πέρυσι που τα ρώτησε , έπεσε σε παγίδα.

Ποτέ δεν ρωτάς ένα αρνί, πριν από το Πάσχα για το μέλλον του, αλλά αυτό έκανε πέρυσι η ΕΟΠΕ και φυσικά τα κοντόφθαλμα σωματεία που είδαν μόνο το ατομικό συμφέρον τους, ψήφισαν υπέρ της διεξαγωγής πρωταθλήματος με 11 ομάδες.

Δεν είναι τυχαίο ότι όσα σωματεία πρωτοστάτησαν υπερ των 11 ομάδων υποβιβάστηκαν(Ανατόλια, Μακεδόνες, Ηρακλής), ενώ τα υπόλοιπα τήρησαν σιγή ιχθύος και μόνο 4 ήταν υπέρ των 12 ομάδων και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Με αυτά τα δεδομένα ορθώς έπραξε ο Μαυρομάτης και αποφάσισε χωρίς να ρωτήσει, καλύπτοντας και τους λανθασμένους χειρισμούς των συνεργατών του, ενώ όπως αποκαλύφθηκε ο Λαρισαικός αρνήθηκε πέρυσι την αποδοχή της wild card, μετά από πολιτικές πιέσεις για χάρη αθηναϊκού σωματείου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ανακοίνωσε τη συμφωνία με την ΕΡΤ, που θα μεταδίδει έναν αγώνα της Α1 γυναικών κάθε Κυριακή(5-7) χωρίς βέβαια τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό που συμφώνησαν με την Νόβα, ενώ η ΑΕΚ ακόμη δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι και ήταν απορίας άξιο που εκπροσωπήθηκε από τον φυσιοθεραπευτή της!

Η ΕΡΤ όμως δεν κάνει χάρη στο βόλεϊ, καθώς απαιτεί την πληρωμή όλων των παραγωγών, που αγγίζουν τις 40.000 ευρώ, προφασιζόμενη οικονομική ένδεια, όταν επαναπροσλήφθησαν χωρίς αξιολόγηση εκατοντάδες υπάλληλοι και χρήσιμοι, αλλά και υπεράριθμοι.

Η ΕΟΠΕ πρότεινε να καλύψει ένα ματς από κάθε ομάδα και τα υπόλοιπα να τα πληρώσουν τα ίδια, με μέσο όρο κόστους τις 2000 ευρώ, αν και στη Νάξο και τη Σαντορίνη υπάρχει το επιπρόσθετο έξοδο της μετακίνησης.

Σε αντάλλαγμα η κρατική(!) τηλεόραση δίνει 1000 δευτερόλεπτα διαφημιστικού χρόνου για κάθε ματς, αλλά κανένα σωματείο δεν δέχθηκε αυτή την επιβάρυνση. Έτσι όλο το κόστος παραμένει στην Ομοσπονδία, που θα δώσει όλο τον διαφημιστικό χρόνο στο χορηγό της το "stoiximan.gr". Δεν αποκλείεται η στοιχηματική εταιρεία να γίνει και χορηγός του πρωταθλήματος.

Εκλέχτηκε και τριμελής επιτροπή με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον Πανναξιακό, που πρέπει να δραστηριοποιηθούν για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για άτυπη Λίγκα, εντός της ΕΟΠΕ.

Μπράβο στον Νίκο Δελαγραμματικά που πήρε τη γενναία απόφαση να παίξει ο Πορφύρας στην Α1 γυναικών και προσφέρθηκε στα τηλεοπτικά ματς με τους μεγάλους της κατηγορίας, να παίξει σε μεγάλα γήπεδα του Πειραιά και όχι στο μικρό "Σαλπέας".

Άκρως επιθετικός ήταν στη σύσκεψη ο πρόεδρος του Μαρκόπουλου Πάρις Ευαγγελίου, ιδιαίτερα προς τον Αχιλλέα Μαυρομάτη, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν έχει βλέψεις για τον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας. Μάλιστα προσφέρθηκε να κανονίσει ραντεβού της ΕΟΠΕ με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Η ΑΕΚ δεν έχει γήπεδο, αφού τόσο ο Σπόρτινγκ, όσο και το Νέο Ηράκλειο διαψεύδουν ότι έκαναν συμφωνία με τη γυναικεία ομάδα, ενώ η ανδρική θα παίζει στο ΜΕΤΣ. Πήρε και τις Σπανού, Πατέλη από τον Αστέρα, καθώς οι Κοσμά, Ιβάνοβα δεν είναι ετοιμοπόλεμες, αλλά η Πατέλη δεν μπορεί να φύγει από τον Άγιο Δημητρίου, επειδή παίζει στην ομάδα νεανίδων. Χάος...


ΠΗΓΗ  ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ