1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-09-2015 21:20

Ο Δαλάι Λάμα και τα σκιασμένα μάτια

TOY ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

 

Μόλις τελείωσε το ματς Ουγγαρία-Ελλάδα, όπου η Εθνική κατέρρευσε μετά το πρώτο σετ μελαγχολήσαμε, αφού ήταν εμφανές ότι δεν έχουμε ακραίες με υποδοχή, ο Καλμαζίδης δεν γνώριζε το βόλει γυναικών και με Χαντάβα, Μερτέκη στην εξάδα δεν πάμε πουθενά.


Εκεί όμως που ήμασταν σκεφτικοί, ξαφνικά ένα αστέρι έλαμψε στον αττικό ουρανό, λες και επρόκειτο για προάγγελο ενός νέου Μεσσία και νιώσαμε μια ταραχή, ψάχνοντας στο διαδίκτυο να δούμε ποιό είναι το κοσμοϊστορικό γεγονός που προκάλεσε την επιθανάτια έκρηξη ενός τεράστιου γέρικου άστρου, στα τελευταία στάδια της ζωής του, το οποίο μετατράπηκε σε σουπερνόβα.

Κάθιδροι ψάχναμε στα breaknewsτων sitesκαι ξαφνικά διαβάσαμε «Η εθνική γυναικών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο European League κάνοντας ένα βήμα προς το στόχο να είναι ανταγωνιστική και αξιόμαχη ως προς το μέλλον. Η προσπάθεια όλων μας θα συνεχιστεί και είμαι σίγουρος ότι δεν θα αργήσουν να έρθουν τα αποτελέσματα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις αθλήτριες και το προπονητικό τιμ για την συνολική τους παρουσία στο European league».

Αυτό ήταν. Μίλησε ο προφήτης, ο Δαλάι Λάμα του βόλει έκανε διάγνωση και είχαμε τη μεγάλη συναστρία, αν και κάποιοι φίλοι που τους ενημέρωσα άμεσα για να καθησυχάσουν μου ... διέλυσαν τη νιρβάνα.

"'Ελα μωρέ, αυτός δεν ξέρει ποιές είναι ακραίες στην Εθνική. Αυτός νομίζει ότι το κορίτσι με τα έντονα σκιασμένα μάτια είναι τοπ μόντελ, επειδή βγάζει περισσότερες φωτογραφίες από υποδοχές" ήταν μερικά από τα αφοπλιστικά επιχειρήματα τους

Προσπάθησαν να υπερασπισθώ τον Δαλάι Λάμα, ώσπου ήρθε το τελειωτικό χτύπημα "Αυτός νομίζει ότι ο Καλμαζίδης είναι προπονητής της ανδρικής ομάδας του ΠΑΟΚ και όχι της Εθνικής γυναικών"

Εκεί προβληματίσθηκα περισσότερο, αλλά πάλι δικαιολόγησα τον ...προφήτη, αφού όντως ο Καλμαζίδης είδε... μόλις τέσσερα παιχνίδια της Α1 γυναικών. Τρία στο φαιναλ φορ του Κυπέλλου στο Αγρίνιο και ένα στο Ανατόλια, επειδή είχε πάει για τρίγωνα Πανοράματος και πετάχτηκε μισή ώρα  και από το γυμναστήριο.

Ως καλοπροαίρετος δικαιολόγησα όμως και τον ομοσπονδιακό προπονητή, λέγοντας στην παρέα "συγγνώμη ρε παιδιά, θα άφηνε το γάμο, την κατάκτηση του νταμπλ με τον ΠΑΟΚ, όπου έγραψε ιστορία, για να πάει για πουρνάρια, στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών;"

Ε, εκεί συμφώνησαν μαζί μου. Εξάλλου όπως είπε και διεθνής που παίζει στο εξωτερικό " το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ χαμηλού επιπέδου" . Τι να δει επομένως ο άνθρωπος; Να ξεχάσει κι αυτά που ξέρει;

Τότε ένας κακεντρεχής παρατήρησε "Το επίπεδο του Ελληνικού Βόλεϊ είναι χαμηλό. Που να έπαιζε και αυτή! Φαντάζεστε πως θα ήταν!" και όλοι πάγωσαν από την παρέα για την κακία του.

Τα πράγματα όμως τα έβαλε στη θέση τους ένας φίλος που είναι κοντά στην ΕΟΠΕ και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Μας αποκάλυψε την αλήθεια, αυτή που έκρυβαν ως επτασφράγιστο μυστικό.

Μας πληροφόρησε λοιπόν ότι ο Καλμαζίδης ρώτησε τον "ανεύθυνο" εθνικών ομάδων "ρε εσυ "ανεύθυνε". Πως θα κάνω εγώ τις κλήσεις στην Εθνική γυναικών, αφού έχω μείνει στην εποχή της Μήτση, της Αγγελάκη και της Ιορδανίδου. Τότε που το πρωτάθλημα διεκδικούσαν ο Φιλαθλητικός της Αθανασιάδου και ο ΖΑΟΝ του Τοτρσούγκα"

Η αφοπλιστική απάντηση "Κοίτα να δεις Γιάννη μου. Έχω δουλέψει πάνω από 15 χρόνια στην ανάπτυξη. Όλοι στηριζόταν πάνω μου. Και ο Μπελιγράτης και ο Μαυρομάτης. Έφαγα τα νιάτα μου σε αυτό τον τομέα. Μόνο ο αχάριστος Προσαλίκας δεν με εμπιστεύθηκε και αναγκάσθηκα να πάω στο σχολείο να κάνω γυμναστική. Ποιός; Εγώ;"

Και πρόσθεσε : "Μην ανησυχείς. Όποια και να πάρεις στην Εθνική, ξέρει απ έξω και ανακατωτά το βόλει, αφού της έμαθαν 
τα μυστικά τα πουλέν μου. Πάρε όποια θες και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Μη προβληματίζεσαι. Μην ακούς τον κακοπροαίρετο Λεώνη που έλεγε ότι "είναι άδειο το ντεπόζιτο". Κοίτα που βρίσκεται τώρα ο Αλέκος"


Εκεί που πείσθηκε ο Καλμαζίδης ήταν τα τελευταία λόγια του "ανεύθυνου" πλην έμμισθου "Ειδικά στην υποδοχή έχουμε δημιουργήσει σχολή.  Δεκάδες προπονητές έρχονται από την Ιταλία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, ως και από την Κίνα για να μάθουν πως κολλάει η μπάλα στα χέρια των υποδοχέων μας"

Επομένως μην ανησυχείτε. Όπως είπε και ο Δαλάι Λάμα "κάναμε ένα βήμα". Πράγματι. Το 2009 σε 8 ομάδες ήρθαμε έβδομοι(περάσαμε τη Μ. Βρετανία), τα ίδια ακριβώς το 2010, την επόμενη χρονιά, το 2011 σε δώδεκα ομάδες ήρθαμε δωδέκατοι, το 2012 πάλι δωδέκατοι και τελευταίοι. Το 2013 αριστεύσαμε, δεν ήρθαμε τελευταίοι , επειδή απλούστατα δεν πήραμε μέρος. Επανήλθαμε πέρυσι, με καπαρωμένη πάλι την τελευταία θέση, την όγδοη, ενώ φέτος τερματίσαμε τέταρτοι σε έξι ομάδες παρακαλώ. Περάσαμε τη Γεωργία που δεν έπαιζε ούτε στην Α ΕΣΠΕΔΑ και τα...νιάνιρια της Πολωνίας.

Ε, του χρόνου, αν πάρουν μέρος τρεις ομάδες , θα κατακτήσουμε και το μετάλλιο. Παρόλα αυτά παραμένουν στις θέσεις τους, ο Δαλάι Λάμα, ο Καλμαζίδης και ο ανεύθυνος εθνικών ομάδων. Και όπως λέει ο κόουτς Κάλμα "αποκτούμε εμπειρίες" και όταν οι παίκτριες μας φτάσουν σε ηλικία 60 χρονών , θα κάνουν και καμία νίκη.

ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

9 σχόλια

  • Comment Link Τι να πει κανείς Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015 20:33 posted by Τι να πει κανείς

    Πάλι Νικολάκης; Ελεος, εδώ και 30 χρόνια στα διαλείμματα του εθνικού μας "ανεύθυνου" Εθνικών ομάδων αναλαμβάνει ο Νικολάκης. Φτάνει, το είδαμε το έργο πολλές φορές

  • Comment Link antikimenikos Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015 08:50 posted by antikimenikos

    Συμφωνω απολυτα με το αρθρο του κου Λεμονιδη,διαφωνω ριζικα σε πολλα σημεια ομως σε οτι αφορα τις αθλητριες.Και για να γινω πιο σαφης,δεν φταινε οι αθλητριες οι οποιες προσπαθουν ολα αυτα τα χρονια ειτε με τις ομαδες τους,ειτε με την Εθνικη ομαδα.Η ευθυνη βαρυνει αποκλειστικα τους προπονητες που στις κρισιμες ηλικιες ασχοληθηκαν μαζι τους.Και μιας και αναφερετε κε Λεμονιδη τη Χανταβα,πεστε μας πασο χρονων ηταν η αθλητρια οταν την ανελαβε ο κος Φλωρος που ολα αυτα τα χρονια εχει βρη ασυλο στην ομοσπονδια;τι της προσεφερε και τι της εμαθε την εποχη που ηλικιακα μπορουσε να μαθη;Τιποτε περισσοτερο απο το να επαναλαμβανη τα ιδια λαθη.Το ιδιο βεβαια αφορα και την Μερτεκη και πολλες αλλες ακομα.Αυτο ομως δεν δινει αφεση αμαρτιων στη Χανταβα η οποια με τις επιπολαιες δηλωσεις της καταφερνει να γινη αντιπαθης ακομη και σε αυτους που την συμπαθουν.Καποιος θα πρεπη να της πη οτι ειναι προτιμωτερο να σιωπα οταν δεν εχει κατι σημαντικο να πη....Νομιζω σε οτι εχει σχεση με τους Οποσπονδιακους Προπονητες, θα πρεπει να ειναι μονο στην Εθνικη ομαδα και οχι παραλληλα και σε σωματειο.Πιστευω οτι θα ηταν καλη η περιπτωση του Νικολακη μιας και δεν ειναι σε σωματειο.

  • Comment Link Τι να πει κανείς Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 20:22 posted by Τι να πει κανείς

    Φίλε "θεατή" κατ αρχήν ότι είπα ισχύει και για την Στοχοποίηση της άλλης ακραίας. Απλά βλέπω ότι γίνεται συνήθεια η ανεύρεση συγκεκριμένου αποδιοπομπαίου τράγου και με ενοχλεί ιδιαίτερα αυτό γιατί έτσι τείνουμε προς στρουθοκαμηλισμό. Άλλοι είναι οι λόγοι της γενικής διάλυσης που παρουσιάζει το βόλεϊ, και ανδρικό αλλά κυρίως το γυναικείο. Τι δηλώσεις έκανε δεν ξέρω ακριβώς, θυμάμαι πάντως που είπε για το χαμηλό επίπεδο (δεν έχει άδικο)της Ελλάδας. Αν εννοείς ότι ήταν λάθος η χρονική στιγμή...πιθανόν και να είναι. Τώρα περί ταπεινότητος αυτά είναι θέματα εκ των έσω.

  • Comment Link Τακης Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 11:47 posted by Τακης

    όλοι κάνετε ένα λάθος.Δεν φταίει καμία αθλήτρια για αυτή την κατάντια αλλά όπως έχει γράψει κατ΄επανάληψη ο Λεμονίδης, φταίνε ο Δαλάι Λάμα, ο Μουσάτος και ο Καράφλας.Τα άλλα είναι για κατανάλωση και αντιπερισπασμό.Αυτοί σχεδίασαν και σχεδιάζουν την ομάδα.Για θυμηθείτε την κλήρωση στη Λαμία . Δίχαλο και φτώχεια.Φταίνε οι αθλήτριες πάλι;

  • Comment Link Θεατής Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 05:55 posted by Θεατής

    Φίλε "Τι να πει κανείς" θα συμφωνούσα μαζί σου αν δεν είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις της Χαντάβα. Για τη Μερτέκη, δηλαδή, στην οποία επίσης αναφέρεται ονομαστικά, θα συμφωνήσω. Λες ότι η Χαντάβα τόσο μπορούσε και τόσο έπαιξε. Από εκείνην, όμως, περιμένω να παίξει όσο ΝΟΜΙΖΕΙ ότι μπορεί να παίξει, μετά από αυτά που είπε. Και ξέρεις γιατί? Γιατί υποτίμησε αρκετές άλλες συναθλήτριές της στην Εθνική, που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα (π.χ. Γιώτα και Χριστοδούλου), οι οποίες εξαιτίας της δικής της απόδοσης δεν σταύρωσαν μπάλα.
    Καλό είναι λοιπόν το μάρκετινγκ (μέχρι και ο εκφωνητής της ΕΡΤ μην έχοντας τι παραπάνω να πει έλεγε είναι καλό παιδί και πολύ όμορφη), αλλά να έχουμε και μία στοιχειώδη ταπεινότητα!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ