Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
09-09-2015 18:04

Η πρώτη του Φοίνικα με την εικόνα της «Κοινής Γνώμης» (video)

Φοίνικας χωρίς πολλά λόγια και μεγάλες υποσχέσεις ξεκίνησε τη Δευτέρα το απόγευμα στη Β’ κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου τις προπονήσεις του, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Η ομάδα της Σύρου από την πρώτη της μέρα κιόλας έδειξε ενωμένη, αφού το παρών έδωσαν τόσο οι τοπικοί φορείς του νησιού (ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος) όσο και όλα τα μέλη της διοίκησης. Επίσης στην επίσημη πρώτη, παρών ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Παλιόπορτας ο οποίος αποχώρησε από τον προεδρικό θώκο καθαρά για λόγους υγείας.

Απόντες από την πρώτη της ομάδας της Σύρου ήταν ο Ιταλός πασαδώρος και ο Αμερικανός διαγώνιος. Ο Κάλντγουελ πάτησε το πόδι τους στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων χθες βράδυ, ενώ ο Πάρις θα έρθει στη Σύρο και θα ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος, η διοίκηση όπως έδειξαν και οι μεταγραφικές κινήσεις έκανε το χρέωσης, ενίσχυσε σημαντικά το ρόστερ του “Πειρατικού” και ο Φοίνικας έχει όλα τα εχέγγυα για μία καλή χρονιά.

Πλέον, το… μπαλάκι πάει στους φιλάθλους και στον κόσμο της Σύρου, καθώς ο τρόπος διοίκησης της ομάδας έχει αλλάξει και η στήριξη είναι απαραίτητη. Ο κόσμος του νησιού θα πρέπει να καταλάβει ότι ο Φοίνικας είναι μία ζωντανή διαφήμιση για τη Σύρο και τα οφέλη που έχει η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, απ’ αυτό το σωματείο είναι πολλαπλά. Με την απόκτηση μίας κάρτας διαρκείας, ή βάζοντας διαφήμιση ενισχύουμε την προσπάθεια της διοίκησης και τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν. Από την άλλη οι διοικούντες θέλοντας να δείξουν την εκτίμηση τους στον κόσμο κληρώνει μέσω της Κοινής Γνώμης τέσσερα διαρκείας.

Αντώνης Ρούσσος

“Η ομάδα θα εκπληρώσει τους στόχους της”

Ο νέος πρόεδρους του Φοίνικα Σύρου Αντώνης Ρούσσος καλωσόρισε τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας και τους ευχήθηκε μία καλή χρονιά και πάνω από όλα να έχουν υγεία για να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Φοίνικα. “Αρχικά θέλω να καλωσορίσω τους νέους και τους παλιούς αθλητές μας στην οικογένειά μας, στην οικογένεια του Φοίνικα Σύρου. Όπως γνωρίζεται, αλλά και όπως έχετε διαπιστώσει όλοι εδώ στο νησί είμαστε μία οικογένεια και όταν λέω οικογένεια εννοώ ότι παρών σ’ αυτήν την πρώτη συγκέντρωση είναι η διοίκηση του Α.Ο. Φοίνικα, μαζί με τους φορείς του τόπου, αφού εδώ είναι ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και το επιμελητήριο Κυκλάδων με τον πρόεδρό του Γιάννη Ρούσσο. Είμαστε μία οικογένεια που θα φροντίσει να πάνε όλα καλά για την ομάδα. Έτσι όπως κι εμείς που είμαστε ενωμένοι, θέλω κι εσείς από την πλευρά σας να γίνεται μία οικογένεια, γιατί μόνο έτσι θα πάει η ομάδα μπροστά και θα καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους της. Εύχομαι όλοι να έχετε μία καλή χρονιά, πάνω από όλα με υγεία και όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να γίνουν θα γίνουν. Καλωσορίσατε οι νέοι αθλητές και καλώς σας βρήκαμε τους παλιούς”.

Γιώργος Μαραγκός

“Δίπλα στις προσπάθειας της διοίκησης της ομάδας”

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός ο οποίος με τη σειρά του καλωσόρισε τους παίκτες του Φοίνικα και τόνισε πως ο Δήμος θα είναι δίπλα στις προσπάθειες της διοίκησης. “Εύχομαι από την πλευρά μου να έχουμε μία καλή αθλητική χρονιά, με πάνω από όλα υγεία, χωρίς τραυματισμούς για τους αθλητές. Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου μιας και βλέπω νέα πρόσωπα στην ομάδα τα οποία διαπιστώνω ότι έχουν όρεξη για δουλειά, όπως και οι παλαιότεροι φυσικά, να πω ότι το κλίμα είναι οικογενειακό, υπάρχει ομόνοια, υπάρχει σύμπνοια κι αυτό για μένα είναι το μυστικό της επιτυχίας. Θα σας παρότρυνα και θα σας προέτρεπα για το αυτονόητο, δηλαδή να ακούτε τον προπονητή κ. Νίκολιτς ο οποίος είναι ένας καταξιωμένος τεχνικός και θα λαμπρύνει με την παρουσία του το Ελληνικό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα είμαι πεπεισμένος πως με σκληρή προσπάθεια, πολύ δουλειά και με προσήλωση στον στόχο, ο Φοίνικας για άλλη μια χρονιά θα διακριθεί και θα μας κάνει όλους υπερήφανους. Όλοι οι κάτοικοι του νησιού, όλοι οι φορείς θα είμαστε δίπλα σ’ αυτή την ομάδα και θα προσπαθήσουμε με τις μικρές ή μεγάλες δυνάμεις μας, να ενισχύσουμε όσο μπορούμε το σωματείο αυτό. Σας εύχομαι να έχετε μία καλή χρονιά μία καλή αθλητική χρονιά και καλή επιτυχία”.

Γιώργος Λεονταρίτης

“Ο Φοίνικας είναι πρότυπο για τα άλλα σωματεία”

Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης και πρώην πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της Volleyleague, Γιώργος Λεονταρίτης μίλησε στους παίκτες λέγοντας τα εξής: “Αρχικά θέλω να καλωσορίσω αρχικά τους νέους αθλητές της ομάδας, με πρώτο και καλύτερο τον κ. Νίκολιτς κι φυσικά τους παλιούς μας φίλους, ξεκινώντας από τον Ηλία Λάππα και καταλήγοντας σε όλους τους υπόλοιπους. Οι νέοι αθλητές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ήρθαν σε μία ομάδα που αποτελεί κόσμημα για το Ελληνικό βόλεϊ τα τελευταία χρόνια, αν και πιστεύω ότι το γνωρίζεται καθώς ασχολείστε και παρακολουθείτε το άθλημα. Έχετε έρθει σε ένα νησί το οποίο αγαπά το βόλεϊ και το αποδεικνύει σε κάθε αγώνα το οποίο εκτός από μία αθλητική αναμέτρηση για τη Σύρο είναι και μία γιορτή. Όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και πέρσι κάναμε μία εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα, κι αν δεν είχαμε την ατυχία στο final four του κυπέλλου με τον τραυματισμό του Νίκολα Μιχαήλοβιτς, ενδεχομένως να είχαμε πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός τίτλου. Δεν πειράζει όμως, η ομάδα αυτή που έχει δημιουργηθεί φέτος έχει τις δυνατότητες να πετύχει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και γιατί όχι να κερδίσει κι έναν τίτλο. Πάνω από όλα όμως η ομάδα αυτή έχει κερδίσει τον τίτλο της πιο αξιόπιστης, της πιο ηθικής και έντιμης ομάδας του Ελληνικού πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια. Το αναφέρω αυτό γιατί αν σκεφτούμε ότι η ομάδα αυτή είναι εκτός κέντρου, εκτός των κέντρων λήψεως αποφάσεων που καθορίζουν πολλά, χωρίς ΜΜΕ να την στηρίζουν ποικιλοτρόπως και παρόλα αυτά έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί. Έτσι ο τίτλος που έχει αποκτήσει, λίγες ομάδες μπορούν να τον έχουν στο παλμαρέ τους και στην ιστορική τους διαδρομή. Όλο το νησί είναι δίπλα σας και θα είναι δίπλα σας όπως πάντα. Οι φορείς του τόπου θα είναι πάντα δίπλα σας και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Εύχομαι υγεία σε όλους και φυσικά τα καλύτερα αποτελέσματα για την ομάδα μας. Τέλος, θέλω να καλέσω τους κατοίκους αυτού του νησιού να σταθούν δίπλα ακόμη περισσότερο στην ομάδα και να την βοηθήσουν και οικονομικά. Είναι μία δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα, όμως η ομάδα αυτή αξίζει τα καλύτερα και πρέπει να την στηρίξουμε”.

Γιάννης Ρούσσος

“Φορείς και κάτοικοι του νησιού κοντά στον Φοίνικα”

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Ρούσσος είπε: “Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Παλιόπορτα, τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ο οποίος είναι η αιτία για να είμαστε αυτή τη στιγμή εδώ, με την ομάδα να έχει γράψει μία λαμπρή ιστορία και να κοιτά στα τις ιστορικές ομάδες του αθλήματος. Θέλω να πω στους αθλητές που ήταν και την περσινή σεζόν, αλλά και κυρίως στους παίκτες που ήρθα τώρα, ότι από φέτος η ομάδα ξεκινά έναν νέο τρόπο λειτουργίας αφού μετά την πορεία που όπως είπα χάραξε ο Δημήτρης Παλιόπορτας, μεγαλύτερο βάρος παίρνουν οι φορείς του τόπου με μπροστάρη το Δήμο και μάλιστα ο Δήμαρχος είναι φαν της ομάδας. Έχουμε την τύχη η περιφέρεια να έχει έναν άνθρωπο του βόλεϊ, έναν άνθρωπο του Φοίνικα, άρα όλα είναι πολύ καλά. Το επιμελητήριο έχει αναλάβει ένα ρόλο του συντονισμού και της ενίσχυσης της ομάδας. Θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε όλους τους παραγωγικούς φορείς για να μπορέσει να έρθει και το υπόλοιπο κομμάτι του νησιού πιο κοντά στην ομάδα. Ετοιμάζεται και μία σειρά προωθητικών ενεργειών, γιατί όλοι ίσως κι εμείς που είμαστε πιο κοντά στο βόλεϊ, συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας και της προσφοράς του Φοίνικα Σύρου.

Δημήτρης Παλιόπορτας

“Η νέα διοίκηση να πάει ακόμη πιο ψηλά την ομάδα”

Ο πρώην πρόεδρος της ομάδας του Φοίνικα Δημήτρης Παλιόπορτας ήταν “παρών” στην πρώτη συγκέντρωση, δείχνοντας με τον τρόπο αυτόν πως και ο ίδιος θα σταθεί στο πλευρό της νέας διοίκησης. Άλλωστε η αποχώρηση του Δημήτρη Παλιόπορτα οφείλετε καθαρά για λόγους υγείας. Έτσι, ο κ. Παλιόπορτας ήταν εκεί δεν θα μπορούσε να λείψει άλλωστε ο Φοίνικας είναι η μεγάλη του… αγάπη και μιλώντας στους αθλητές και το τεχνικό επιτελείο είπε: “Θα ήθελε κι εγώ με τη σειρά μου να καλωσορίσω τη νέα ομάδα, τον νέο προπονητή, εύχομαι τα καλύτερα και χωρίς τραυματισμούς. Εύχομαι η νέα διοίκηση να πάει καλά και να έχει επιτυχίες. Πάνω από όλα οι παίκτες θα πρέπει να ακούν τον προπονητή και στη συνέχεια θα μιλά ο τεχνικός με τη διοίκηση. Ο Φοίνικας αξίζει να είναι ψηλά και εύχομαι να πάει ψηλότερα”.

Ντούσκο Νίκολιτς

“Γνωρίζω ότι οι άνθρωποι της Σύρου αγαπούν το Βόλεϊ”

Ο νέος προπονητής του Φοίνικα Σύρου Ντούσκο Νίκολιτς μίλησε για τη νέα προσπάθεια της ομάδας, αλλά και την καινούργια σελίδα στην δική του πορεία.

“Θέλω αρχικά για τη ζεστή υποδοχή που μου επιφύλαξαν οι άνθρωποι του Φοίνικα. Γνωρίζω για τη Σύρο κάποια πράγματα ήδη για το νησί, πως το καλοκαίρι είναι τουριστικό νησί, αλλά και για την πορεία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια στο πρωτάθλημα. Μου έχει μεταφερθεί πως οι παράγοντες, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού αγαπούν την ομάδα, αγαπούν το βόλεϊ. Υπάρχουν προσδοκίες από τους ανθρώπους της ομάδας και όλοι μαζί είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε για να πετύχουμε στους στόχους μας”.

Η ομάδα της Σύρου είναι τα τελευτά χρόνια μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος. Ποια είναι η άποψή σας για τον Φοίνικα.

“Αρχικά θα πρέπει να δούμε πρώτα τις άλλες ομάδες και στη συνέχεια να μιλήσουμε για τους δικούς μας στόχους”.

Μεταγραφικά ο Φοίνικας έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές τους ή θα πρέπει να περιμένουμε κάτι ακόμη;

“Η χρονιά για εμάς μόλις άρχισε αυτό θα το δούμε στην πορεία”.