1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-08-2015 14:03

Ιστορία μου, αμαρτία μου...

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Προς νέα ... παρανομία οδεύει η ΕΣΑΠ, αφού όλα δείχνουν ότι θα ασχοληθεί με τους τύπους και όχι με την ουσία της υπόθεσης Ηρακλής, που προσπαθεί με δυο δεδικασμένα να κατοχυρώσει τη θέση του στην Α1 ανδρών.

Πριν από δυο χρόνια λοιπόν η Παναχαική που είχε νομικά και όχι μόνο προβλήματα, συγχωνεύτηκε με ομάδα χωρίς δραστηριότητες,  μετονομάσθηκε σε "Παναχαική Γυμναστική Ένωση" και ούτε γάτα, ούτε ζημιά...

Τη σκυτάλη πήρε πέρυσι η ΜΕΝΤ , που έκανε ακριβώς το ίδιο κόλπο και πήρε μέρος ως "Ένωση Τούμπας", ενώ στα χνάρια της βαδίζει και ο Ηρακλής.

Παλιά οι Κολύμπατζης-Μανωλόπουλος ιδρύσαν ένα σωματείο με την ονομασία "Ηρακλής Πετοσφαίριση", προκειμένου να απαλλαγούν από τα χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ του ΓΣΗρακλής προς το δημόσιο, επιβεβαιωμένα από το ΣΔΟΕ. Αντέδρασαν οι οπαδοί του Ηρακλή, λέγοντας ότι αυτό δεν συνάδει με την ιστορία του "γηραιού".

Φέτος όμως οι ίδιοι που ύψωναν τείχος τότε, χρησιμοποίησαν το παραπάνω τρικ, παρότι ο σύλλογος "Ηρακλής Πετοσφαίριση" υπάρχει μόνο στα χαρτιά και δεν έχει δραστηριότητα.

Η μοναδική, αλλά σημαντική διαφορά του Ηρακλή με τα άλλα δυο σωματεία είναι ότι χρωστάει πολλά λεφτά όχι μόνο στο δημόσιο, αλλά και σε αθλητές(Χριστοφιδέλης, Στεφάνου, Προύσαλης, Σμαραγδής κ.α), που αντέδρασαν μέσω του συνδικαλιστικού οργάνου τους. Ο ΠΑΣΑΠ ζήτησε από την ΕΟΠΕ, την ΕΣΑΠ, τη ΓΓΑ και την ΕΕΑ να μπλοκάρουν τη συμμετοχή του Ηρακλή, γιατί θα δημιουργήσουν κακό προηγούμενο και θα επιτρέψουν και στα άλλα ΤΑΑ να μη πληρώνουν τα χρέη τους.

Η απάντηση του Ηρακλή ήταν ανυπόγραφη και μάλιστα μέσω οπαδικού σαιτ. Από εκεί έγινε προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΑΠ Θανάση Ψάρρα , με απειλή τη δημοσιοποίηση 27 ιδιωτικών συμφωνητικών με παίκτες που αγωνίσθηκαν στον Ηρακλή την περίοδο 2008-13. Μέσω αυτών φαίνεται ότι ο Ηρακλής έδινε μαύρα λεφτά σε παίκτες, που δεν τα δήλωναν στην εφορία.

Και πάμε στο δια ταύτα. Τυπικά ο Ηρακλής έχει δίκιο, αφού η ΕΕΑ και η ΕΣΑΠ έκαναν τα στραβά μάτια σε ΜΕΝΤ, Παναχαική και δεν μπορούν να αποφασίσουν τώρα διαφορετικά σε παρόμοια περίπτωση.

Απο εκεί και πέρα όμως κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο γεγονός να βαφτίζονται οι Εταιρείες που χρωστούν σε "Νέος Πανιώνιος", Νέα Καβάλα", "Ένωση Τούμπας" κλπ, ή να υποβιβάζονται όπως η ΑΕΚ σε κατώτερες κατηγορίες για να παραγραφούν τα χρέη τους.

Τι στάση θα κρατήσει η ΕΣΑΠ; Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα θα επιτρέψει τη συμμετοχή του Ηρακλή γιατί πρόκειται για Ένωση που κάνει ρουσφέτια σε όλα τα μέλη της και δεν βλέπουμε το λόγο να πράξει αυτή τη φορά το αντίθετο. Την περασμένη φορά μάλιστα που ο Ηρακλής είχε πρόβλημα , το προεδρείο της ΕΣΑΠ κατέθεσε υπέρ του και πήρε παράτυπα το χαρτί από την ΕΑΑ. Τότε είχε κατακτήσει και το νταμπλ, στον ... επιθανάτιο ρόγχο του άλλοτε μεγάλου Ηρακλή, κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα στα χαρτιά, αφού ο Φοίνικας Σύρου ήταν απροστάτευτος και είχε απέναντι του την ΕΟΠΕ, τη ΓΓΑ, την ΕΣΑΠ και τους κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας της Θεσσαλονίκης.

Σημειωτέον ότι ο μεγάλος Ηρακλής έπαιζε με διαφορετικούς όρους στα πρωταθλήματα, όταν δεν πλήρωνε φόρους, ΦΠΑ, ΙΚΑ, παίκτες και έπαιρνε τίτλους σε βάρος του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού που ήταν συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο και τους παίκτες. Οι "αιώνιοι" προς τιμή τους , έκαναν διακανονισμό των χρεών τους προς τους αθλητές(δεν χρωστούσαν στο δημόσιο), με αποτέλεσμα να έχουν αδύναμα ρόστερ, προκειμένου να ξεπλύνουν αμαρτίες προηγουμένων διοικήσεων. Δεν προσέφυγαν σε τεχνάσματα και τρικ σεβόμενοι την ιστορία τους, αφού κάλλιστα μπορούσαν να μετονομασθούν σε κάτι άλλο για να γλυτώσουν πολλά εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

6 σχόλια

  • Comment Link VOLLEYBALL FAN Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 13:28 posted by VOLLEYBALL FAN

    για να θυμούνται οι παλαιοτεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι ή οι ξένοι προς τα κοινά του Ηρακλή, σήμερα κουμάντο στον σύλλογο κάνουν 4-5 άτομα μέλη της πρώην Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Ηρακλή. Οι κύριοι αυτοί από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής τους στο Ξενοδοχείο Καψής όπου ίδρυσαν τη Λέσχη αυτή έδειξαν ότι δε θα σταματούσαν απλά στο να στηρίζουν ως οπαδοί το σύλλογο και ποτέ δεν έκρυψαν τις φιλοδοξίες τους να βάλουν πόδι στα διοικητικά του. Ως εδώ καλά, θεμιτό. Εκμεταλλεύθηκαν την παραίτηση της τελευταίας εκλεγμένης διοίκησης του Γωγάκου μετά από την άδικη κριτική που του ασκούνταν μέσα από ραδιόφωνα της πόλης(τυχαίο;) και ανέλαβαν ως διοίκηση πρωτοδικείου όταν ήδη στο βόλει ήταν ο Κολύμπατζης τον οποίο τόσο αυτόν όσο και τους ανθρώπους της διοίκησής του ποτέ δε χώνεψαν. Μόλις λοιπόν ο Κολύμπατζης του ξεκαθάρισε μετά την κατάκτηση του νταμπλ του 2012 ότι μένεικαι βάζει λεφτά μόνο σε μια καινούρια προσπάθεια (ΑΣ Ηρακλής) αφού η ομάδα δεν παίρνει άδεια με τίποτα βρήκαν την ευκαιρία και με τη βοήθεια τότε του Βαγγέλα του "ξέρω τα πάντα για το βόλει" να αναλάβουν την ομάδα στηριζόμενοι σε αυτόν και στις υποσχέσεις που πήρανε υποτίθεται οι άσχετοι από φίλους εξ Αθηνών ότι η ομάδα θα πάρει άδεια. Και την πάτησαν. Επαιξαν Α1 με το γνωστό νόμο Ιωαννίδη που έδινε παράταση στην υποβολή των δικαιολογητικών και με παρελκυστική τακτική έφεραν την ομάδα στον Μαιο όπου αγωνιστικά βέβαια την ξεφτίλισαν τερματίζοντας στην 10η θέση αλλά τελικά την ΕΡΙΞΑΝ αφού δικαστικά η ομάδα ήταν σα να μην έπαιξε στην Α1 λόγω αδειοδότησης και την ΥΠΟΒΙΒΑΣΑΝ στην Α2. Τα άλλα γνωστά για το τράβηξε η ομάδα εδώ και 2 χρόνια στην Α2. Η λέσχη τους βέβαια που ξεκίνησε μετά βαίων και κλάδων έχει στην ουσία διαλυθεί αφού ακόμα και τα γραφεία τους τα έχουν μεταφέρει στα γραφεία του συλλόγου (στην ουσία η λέσχη πια είναι ο σύλλογος) αφού και τα μέλη είναι στην ουσία αυτοί που παριστάνουν τους διοικούντες, οι άλλοι τους παράτησαν. Να τους χαιρόμαστε λοιπόν αυτοί μας αξίζουν. Ο κοντός μουσάτος που συμπεριφέρεται ως δικτατορας (καφετζής Νο1), ο αμάνικος τατουαζάτος (καφετζής Νο2), ο κοτσιδάτος κολλητός, ο γιαλάκιας έμπορος και 2-3 άλλοι που δεν τους χωνεύουν αλλά τους έχουν ανάγκη για την παρουσία τους στα κοινά του συλλόγου. Αντε και σε ανώτερα.

  • Comment Link αιωνιο πιστος Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 12:54 posted by αιωνιο πιστος

    φιλε πρινς ομως εκει δεν υπολογισαν μια πολλυ βασικη λεπτομερεια οτι θα βρουν το μεγαλο τους εφιαλτη που λεγεται λεωφορος

  • Comment Link RΟΜΑ 2006 Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 12:52 posted by RΟΜΑ 2006

    ελπίζω να καταλάβατε όλοι πως οι οργανωμένοι μαζί με τους κατα φαντασία διοικούντες που εχουν μπαστακωθεί σε καρέκλες που δε δικαιούνται να κάθονται, τότε πριν 3 χρόνια αρνήθηκαν στον Κολύμπατζη να ξεκινήσει από την αρχή τον ΑΣ Ηρακλή απλά και μόνο γιατί δεν ήθελαν αυτή την ιδέα του νέου σωματείου όπου θα έκανε κουμάντο ο Κολύμπατζης και 2-3 άνθρωποι της εμπιστοσύνης του (όλοι μέλη του ΓΣ). Το θέμα ήταν τότε και παραμένει να κάνουν κουμάντο αυτοί και προτίμησαν με τις ευλογίες τότε του γκουρού της πλάκας να "τρέξουν" την ομάδα στην Α1 του 2012-2013 όπου με ιδρώτα την εφεραν στα πλει αουτ και τελικά την υποβίβασαν στην Α2 όπου την κατέβασαν με το εφηβικό κάνοντας την παιχνίδι στις ορέξεις συνοικιακών σωματείων. Αυτοί οι ίδιοι είναι που τώρα αντιλήφθηκαν ότι Α1 η ομάδα δεν παίζει με τίποτα, ότι δηλαδή τους έλεγε ο Κολύμπατζης. Και σκαρφίστηκαν την πεπατημένη. Σου λένε γιατί οι άλλοι κι όχι κι εμείς. Κι έτσι που κατάντησε το άθλημα θα δικαιώσει όλους αυτούς τους τύπους που βγαίνουν με θράσος κι απο πανω αφήνοντας αιχμές εναντίον εργαζομένων. Όμως το θέμα είναι αν παίξει τελικά Α1 η ομάδα τι ομάδα θα είναι; Γιατί όσοι ηρακληδείς φαντάζονται πάλι μεγαλεία καλύτερα να ξυπνήσουν. Ο στόχος θα είναι η παραμονή το μπάτζετ σε επίπεδα Α2 και οι μεγάλες εποχές μια ωραία ανάμνηση. Όσο παραμένουν αυτοί οι άνθρωποι εκεί δεν υπάρχει περίπτωση σοβαρός ηρακληδές, επιχειρηματίας ή οικονομικά άνετος να βάλει ένα ευρώ κι αυτό θα το δούνε όλοι. Η μόνη περίπτωση να ξαναπάει μπροστά η ομάδα είναι να φύγουν οι καταστροφείς του συλλόγου, οι ξερόλες της πλάκας που από ότι φαίνεται και δυστυχώς έχουν συνδέσει τη δική τους μοίρα με τη μοίρα του συλλόγου κι αυτό είναι πραγματικά λυπηρό για τον άλλοτε κραταιό και νυν φτωχό συγγενή του αθλήματος, σύλλογο. Ας μας πουν όμως αν έχουν το θάρρος, είχε τελικά δίκιο ο Κολύμπατζης ή όχι; Θέλουν ή όχι απλά να ελέγχουν το σύλλογο ακόμα κι αν αυτός είναι τελείως διαλυμένος;Τους ενδιαφέρει η άνοδος του συλλόγου χωρίς να είναι οι ίδιοι μέσα ή απλά τους ενδιαφέρει με οποιοδήποτε κόστος στο σύλλογο να βρίσκονται μονίμως αυτοί στα κοινά του; Αν υπάρχουν επίσημοι παράγοντες με επίσημες ιδιότητες κατοχυρωμένες μέσα από επίσημες διαδικασίες ας βγουν να απαντήσουν . Αν δεν υπάρχουν ας γράψουν καποια ανώνυμη ανακοίνωση σε κάποιο οπαδικό σαιτ ή σε καποιο οπαδοδημοσιογραφικό σαιτ. Ρε παιδιά μεράκι το έχω ως ηρακληδέας να δω ανακοίνωση που να λέει από κάτω ο Πρόεδρος τάδε ,ο γενικός γραμματέας τάδε. Ως πότε θα συνεχισθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση; Ως πότε ρεεεεεεεε. Θέλετε να πάρουμε και διαρκείας. Το θράσος να ζητάς από κόσμο που δεν υπολογίζεις και δε σέβεσαι να καταθέσει το υστέρημά του σε αυτές τις εποχές που ζούμε για το απόλυτο τίποτα, έχει και όρια.

  • Comment Link Πρινς Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 12:01 posted by Πρινς

    Και στο γυναικειο μπασκετ σεβαστηκε την ιστορια του ο οσφπ κυριε λεμονιδη;;;

  • Comment Link Rain man Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 11:49 posted by Rain man

    Επιτελους ενα άρθρο που ειναι 100% ρεαλιστικό όσον αφορα τη συγκεκριμένη υπόθεση. Συγχαρητήρια.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ