1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-08-2015 17:34

Ο Πιάτσα, ο Ζελιάσκοφ και η...Βασίλω

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες των δυο ομάδων του Ολυμπιακού, των γυναικών και των ανδρών, με μια εκκρεμότητα ξένου σε θέση ακραίου, που αναμένεται από μέρα σε μέρα για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες των δυο ομάδων του Ολυμπιακού, των γυναικών και των ανδρών, με μια εκκρεμότητα ξένου σε θέση ακραίου, που αναμένεται από μέρα σε μέρα για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η ομάδα γυναικών έχει ξεφύγει από τους αντιπάλους της, αφού με την απόκτηση της Μελίνας Εμμανουηλίδου, έχει την καλύτερη τριπλέτα ελληνίδων κεντρικών.

Και οι ξένες του είναι οι καλύτερες, καθώς διαθέτει την κορυφαία διαγώνια του περσινού πρωταθλήματος, την Βουλγάρα Τσβετάνοβα, αλλά και τις διεθνείς Λαζάρεβιτς, Μαλασάι, με την τελευταία να ενσωματώνεται μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ίσως είναι και η μοναδική ξένη του ελληνικού πρωταθλήματος που θα παίξει στο Ευρωβόλει.

Από εκεί και πέρα ο φιναλιστ του πρωταθλήματος Παναθηναϊκός, έχει στη σύνθεση του την καλύτερη ελληνίδα πασαδόρο, την Κουτουξίδου, υστερεί όμως στη θέση της διαγώνιας, εκτός κι αν αποκτήσει ξένη παίκτρια.

Ερωτηματικό παραμένει ο Πανναξιακός, που ως τώρα έχει καλύτερες ελληνίδες από πέρυσι, αν και αποτελεί μεγάλη απώλεια η Εμμανουηλίδου, ενώ αναμένεται να παίξει με τρεις ξένες, αφού πέρυσι είχε τη Γιόβιτς που ήταν απλά... ρουσφέτι του Κόβαζιτς και δεν βοήθησε την ομάδα. Αν πάρει τρεις καλές ξένες, θα είναι καλύτερος από πέρυσι.

Καλύτερη από πέρυσι η ΑΕΚ, αλλά χωρίς ξένες δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο, ενώ ενισχυμένη είναι η Σαντορίνη , που έχει πιο ισορροπημένο ρόστερ και πάνω απ όλα τρείς ξένες στο ρόστερ του. Αυτές είναι οι ομάδες για την πεντάδα. Τρεις από την Αττική και δυο από τις Κυκλάδες.

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τους άνδρες του Ολυμπιακού, γιατί ομολογούμε ότι δεν μας ενθουσίασαν οι μεταγραφές των ξένων, αλλά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο, επειδή είναι αποκλειστικές επιλογές του Πιάτσα και κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Το ελληνικό ρόστερ δεν έχει εμπειρία, η οποία δεν είναι βέβαια και σίγουρο ότι αποδίδει ποιότητα, αλλά λείπει ο ηγέτης, εκτός κι αν αναδειχθεί κάποιος ξένος , αν και κανείς δεν είχε τέτοιο ρόλο στις προηγούμενες ομάδες του.

Μεγάλο ερωτηματικό είναι η θέση του λίμπερο και ουδείς εγγυάται ότι ο Κώστας Ταμπουρατζής μπορεί να αντέξει το βάρος του πρωταθλητισμού, καθώς έπαιζε ως τώρα σε μικρομεσαίες ομάδες.

Δύσκολα θα πάρει ο Ολυμπιακός βοήθειες από τον πάγκο, ενώ δεν ξέρουμε αν θα αντέξει σε τρεις διοργανώσεις ο πολύτιμος κατά τα άλλα Σουλτανπουλος, που είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς.

Δεν έχει με λίγα λόγια μεγάλη διαφορά ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ όσον αφορά στο ρόστερ του, έχει όμως ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με πέρυσι, κι αυτό αφορά στις θέσεις των προπονητών.

Πέρυσι ο ΠΑΟΚ κέρδισε το πρωτάθλημα γιατί είχε καλύτερο προπονητή και την πρώτη φορά που ο Δημήτρης Καζάζης βρήκε τουλάχιστον ισάξια και υγιή ομάδα απέναντι του, τα θαλάσσωσε...

Φέτος όμως ο ΠΑΟΚ υστερεί φανερά, αφού ο Νίκι Ζελιάσκοφ, που υπήρξε ένας από τους καλύτερους ξένους που έπαιξαν στην Ελλάδα, δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά και ως προπονητής.

Δείτε το βιογραφικό του και θα διαπιστώσετε ότι σχεδόν ποτέ δεν τελείωσε τη χρονιά στους συλλόγους που προσλήφθηκε. Αφήνει στη μέση τη δουλειά, ή τον απολύουν πριν τελειώσει η περίοδος.

Κάτι ανάλογο έγινε και όταν ανέλαβε επί Μαρινάκη τεχνικός σύμβουλος στον Ολυμπιακό. Σηκώθηκε και έφυγε εν μέσω περιόδου, αφού πρόλαβε και ... φόρτωσε παίκτες την ομάδα, αλλά και τον Σωτήρη Δρίκο. Ο Ολυμπιακός τερμάτισε τρίτος αν και είχε τη ...μικτή κόσμου με Γιορντάνοφ στα ντουζένια του, αλλά και Πρίντι, Ελγκέτα, Γκιούρδα, Χριστοφιδέλη, Κουρνέτα, Τσακιρόπουλο, Τσβετάνοφ.

Ήταν τότε που ο Ολυμπιακός έχασε με το παραπάνω ρόστερ 3-0 από τη Λαμία στον προημιτελικό του Κυπέλλου στην Πάτρα και η ήττα-αποκλεισμός υπήρξε ένας από τους λόγους που έφυγε ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το βόλει.

ΥΓ 1: Α, να μη το ξεχάσουμε. Όπου γάμος και χαρά, η ... Βασίλω πρώτη.

ΥΓ2: Για την ιστορία του Ηρακλή, τις καταγγελίες του ΠΑΣΑΠ και τα ...κρυφά συμβόλαια θα αναφερθούμε προσεχώς...

ΥΓ3: Tελικά η Βαγγελιώ Χαντάβα δεν θα παίξει ούτε και φέτος στην Ελλάδα. Προτίμησε το εξωτερικό και τη ρουμανική Ταργκοβίτσε.

 

ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

5 σχόλια

  • Comment Link Moutsos Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 20:24 posted by Moutsos

    ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ? Η ΒΑΣΙΛΩ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ?

  • Comment Link ναυαρχος Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 10:02 posted by ναυαρχος

    φιλε παμβο φαν λες να μην ξεραμε οτι ειναι γαυρος και μαλιστα αρρωστος

  • Comment Link pamvo - fan Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 06:57 posted by pamvo - fan

    καλα ρε βαζελακια ,αλλα τωρα εχετε παρει χαμπαρι ότι ο λεμονίδης είναι γαυρος.

    ορισμένες φορες γραφετε για να γραφετε μου φαινεται.

  • Comment Link pao29 Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 18:44 posted by pao29

    δεν μας βαζεις και τα περσινα στατιστικα να δουμε ποιος ειχε την καλυτερη τριπλετα κεντρικων;;;γραψε οτι ειμαι γαυρος και ειναι προσωπικη μου εκτιμηση...

  • Comment Link ναυαρχος Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 15:33 posted by ναυαρχος

    ο παναθηναικος δεν υστερει στην διαγωνιο στην υποδοχη υστερει, αν ειναι υγειις η νομικου μπορει να καλυψει αυτη τη θεση υποδοχη ποια θα βγαζει η μερτεκη?

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ