Εκτυπώστε τη σελίδα
12-08-2015 19:54

Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

 

Μπορεί ο Βλαντιμιρ Λένιν να μην έγραψε το "ένα βήμα μπροστά, δυο βήματα πίσω" για την Εθνική ανδρών, ταιριάζει όμως γάντι στη ναυαρχίδα του ελληνικού βόλει, αφού από το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα της Σμύρνης το 2009 και την όγδοη θέση, δεν έχουμε σταυρώσει επιτυχία, παρότι οι εκάστοτε ομοσπονδιακοί προπονητές θεωρούν ότι κάνουμε βήματα μπροστά.

Πως είναι δυνατόν να κάνει βήματα μπροστά η Εθνική ανδρών, όταν δεν έχει προκριθεί σε τελικούς καμίας σοβαρής διοργάνωσης, είτε πρόκειται για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είτε για Παγκόσμιο, είτε για Ολυμπιακούς Αγώνες. Και μη μου πείτε ότι είναι δύσκολο, γιατί από το 1983 είχαμε 11 συμμετοχές σε 14 Ευρωβόλει και καμία από το 2009.   Και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα , από το 1986 είχαμε 6 παρουσίες σε 7 διοργανώσεις και καμία μετά το 2006 .

Διανύουμε επομένως τη χειρότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της εθνικής ανδρών, εξαιτίας των πολλών λαθών και παλινωδιών της Ομοσπονδίας, αλλά και των προπονητών μας. Όλα ξεκίνησαν από την... προπονητική αυτοκτονία του Δημήτρη Καζάζη, εν μέσω Ευρωβόλει, όταν έβγαλε τα του οίκου στον Δήμο, με τις παροτρύνσεις των φίλων του και την υποδαύλιση από τον Γιάννη Φάκα.

Τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος τότε της ΕΟΠΕ Στέλιος Προσαλίκας, που από προσωπικό καπρίτσιο , έφερε τον ανεκδιήγητο Γκόρντον Μέιφορντ, που τα έκανε ...σαλάτα και τώρα είναι στην Ταϋλάνδη.

Με τη διοίκηση Μαυρομάτη και εισήγηση του φίλου του Γιώργου Μανωλόπουλου, η Εθνική δόθηκε στους Λεώνη-Δρίκο. Ε, από τότε είδαμε από την τηλεόραση το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αυστρίας , της Πολωνίας/Δανίας και το Φθινόπωρο της Ιταλίας/Βουλγαρίας.

Αλαλούμ στις κλήσεις με τους "παλιούς" να επιστρέφουν και να φεύγουν, με αποκορύφωμα την απραξία το προπερασμένο καλοκαίρι της Εθνική ανδρών, με την εγκληματική συγκατάθεση του Σωτήρη Δρίκου. Και μη φαντασθείτε ότι αποκλεισθήκαμε από τα μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού Βόλεϊ. Η διοργάνωση ...άνοιξε πολύ , παίρνουν μέρος στους τελικούς περισσότερες ομάδες, αλλά εμείς χάναμε από αντιπάλους, όπως η Φινλανδία, η Τουρκία( 2 ήττες) και το Βέλγιο(με 2 ήττες) στα μπαράζ. Το 2014 μάλιστα δεν παίξαμε ούτε στα μπαράζ, αφού βρεθήκαμε πίσω από τη Σλοβακία και την Εσθονια(!), ομάδες που κάποτε τις παίζαμε για πλάκα.

Από τότε οι εκάστοτε προπονητές μασάνε τη καραμέλα της ανανέωσης, αλλά 6 χρόνια είναι πολλά και δεν υπάρχει συνέπεια στις κλήσεις, αλλά και στις προετοιμασίες, καθώς γίνονται στο πόδι, με τους παίκτες να είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Προπονούνται, χάνουν τις διακοπές τους, δεν έχουν αναγνώριση και όταν μιλάνε τους τιμωρούν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον αποκλεισμό του αρχηγού Νίκου Ρουμελιώτη από τον Αχιλλέα Μαυρομάτη, επειδή τόλμησε να εκθέσει τα κακώς κείμενα της Εθνικής.

Ο προπονητής όμως Σωτήρης Δρίκος, αλλά και ο υπεύθυνος εθνικών ομάδων Περικλής Μπακοδήμος παραμένουν στις θέσεις τους, παρά τις απανωτές αποτυχίες, αφού ουδείς ασχολείται με την Εθνική , προκειμένου να τους απολύσει. Καλά για παραίτηση δεν γίνεται καν κουβέντα.

Το εφετινό καλοκαίρι έγινε ομολογουμένως μια πολύ καλή προσπάθεια, αλλά κατά τη γνώμη μας ημιτελής. Δεν γίνεται να ξεκινάς προετοιμασία για τα προκριματικά του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τον κορυφαίο διαγώνιο του κόσμου 26 χρονο Δημήτρη Τζούρις να παίζει μόλις τρία παιχνίδια. Ναι μεν ήταν κουρασμένος από τα συνεχή παιχνίδια στην Κορέα και την Ιταλία, αλλά ας του έδιναν άδεια είκοσι ημέρες , κι ας επανερχόταν ξεκούραστος για να μονταριστεί με την υπόλοιπη ομάδα, τους ήρωες του καλοκαιριού. Φαντασθείτε την Εθνική μπάσκετ να έπαιζε χωρίς τον Σπανούλη ή τον Διαμαντίδη όταν ήταν 26 χρονών. Έτσι ο Δρίκος πειραματίσθηκε με διαγώνιους τους Παλέντζα, Αρμενάκη, Τζιουμάκα, κάνοντας τους δυο τελευταίους μπαλάκι, χρησιμοποιώντας τους κεντρικούς, αφήνοντας του καθαρόαιμους κεντρικούς στα σπίτια τους. Και επιμένοντας στους ταλαντούχους ηρωικούς , πλην κοντούς για το παγκόσμιο βόλει, Κοκκινάκη, Πρωτοψάλτη, κάνοντας καψώνια στους ψηλούς Κουμεντάκη, Φράγκο...

Καλά η εθνική γυναικών είναι πιο πονεμένη ιστορία( οι ...προσωρινά απούσες συνεχίζουν να απουσιάζουν), ενώ τα πρωταθλήματα μπίτς βόλει γίνονται απλά για να εκδράμουν οι σύμβουλοι της ΕΟΠΕ, χωρίς να νοιάζονται για τη δημοσιότητα και την προβολή των αγώνων, που αγνοούνται από εφημερίδες και τηλεοράσεις...

 

ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

1 σχόλιο

  • Comment Link HKTRF Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 14:20 posted by HKTRF

    ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΦΥΓΟΘΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΣΚΟΝΤΑΝΕ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ...ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΘΝΙΚΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΑΞΟΚΟΛΙΕΣ.ΝΕΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;;ΑΙΣΧΟΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ;;;;