1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-08-2015 18:37

Σερβίς από τη λίμπερο;

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Το ακούσαμε κι αυτό. Στο σχόλιο του αγώνα Πολωνία-Ελλάδα ήταν κάποιος Χατζηνικολάου, φίλος των ομοσπονδιακών προπονητών απ ότι πληροφορηθήκαμε, που στην προσπάθεια του να ανεβάσει την δυναμικότητα της αντιπάλου μας είπε το αμίμητο "η Πολωνία έχει βέβαια νεαρές παίκτριες, που είναι όμως ...έμπειρες"


Η Πολωνία λοιπόν είχε στην επτάδα της τέσσερις 19 χρονες παίκτριες , μια 20χρονη , μια 25χρονη και μια 28 χρονη λίμπερο. Α, μάθαμε και κάτι καινούργιο. Ότι τα λίμπερο έχουν πολύ καλό σερβίς..., για να μην επεκταθούμε σε αναλύσεις φάσεων , όπου άλλα έδειχναν οι διαιτητές και ακούγαμε το εντελώς αντίθετο από τον "ειδήμονα".

Ο Γιάννης Καλμαζίδης εξάλλου, που είναι εκ των κορυφαίων προπονητών στο κωουτσάρισμα, τόσο στον Ολυμπιακό που κέρδιζε συνέχεια τον Παναθηναικό από 0-2( αλλαγή Τζούριτς σε κεντρικό και Ντεσπέιν σε διαγώνιο), όσο και στον ΠΑΟΚ όπου πήρε το πρωτάθλημα με 5.5 παίκτες έπαθε μπλακ άουτ.

Το βράδυ της Παρασκευής στο ματς Πολωνία-Ελλάδα 3-2 είχε τη χειρότερη βραδιά του( εξ όσων ματς του είδαμε), αφού ένα παιχνίδι που πήγαινε για 1-3 το έχασε με δικά του, απίστευτα για κλάση του, λάθη.

Στο τέταρτο σετ, κι ενώ το σκορ ήταν 15-19 βάζει τη λίμπερο Κελεσίδου αντί της Χαντάβα, την ώρα που η Γρεβενιώτισα παίκτρια ήταν σε θέση σερβίς(προφανώς μπέρδεψε τις θέσεις και πίστευε ότι πέρασε από το σερβίς η Χαντάβα). Η λίμπερο(έπαιζε ακραία ω δεύτερο λίμπερο) Κελεσίδου εκτελεί για πρώτη φορά στην καριέρα της σερβίς, φυσικά το χάνει και ο "ειδήμων" αναφωνεί "στην Αμερική τα λίμπερο εκτελούν σερβίς". Ναι ρε φίλε, αλλά εδώ είναι Ευρώπη και έπεσε σε γκάφα ο ομοσπονδιακός. Απο εκεί άρχισε η κατρακύλα και χάθηκε το σετ με σερί 10-3.

Στο ται μπρεικ, η Εθνική προηγήθηκε 7-12 και ο Καλμαζίδης απέδειξε εκ νέου ότι βρισκόταν σε κακή βραδιά. Αντικαθιστά την κορυφαία σέρβερ του πρωταθλήματος Γιώτα(αποχώρησε όλο απορία) με τη Βεργίδου και ο "ειδήμων" αναφωνεί "αλλαγή πασαδόρου".

Απο εκεί ξεκίνησε η νέα κατρακύλα, αφού ακολουθεί καινούργια λανθασμένη αλλαγή (η Νομικού που δεν είχε αγωνισθεί ως τότε στη θέση της Μερτέκη), άνω -κάτω η ομάδα και με ένα σερί 8-1 χάνουμε και το ται μπρεικ.

Το λιγότερο που μπορούσε να κάνει ο Καλμαζίδης μετά το ματς ήταν να ζητήσει συγγνώμη από τις αθλήτριες του, γιατί τις στέρησε με εύκολη νίκη με τις αλλοπρόσαλλες αλλαγές του. Μετά από ολα τα προαναφερόμενα ήταν θαύμα που δεν ...σπάσαμε την τηλεόραση .

Για να μη παρεξηγηθούμε. Το σχόλιο που κάναμε για την κλήρωση της Α1 γυναικών στη Λαμία δεν αφορούσε την συμπαθεστάτη Αριστέα Τουντάι, αλλά την προχειρότητα που αντιμετωπίζει η ΕΟΠΕ τα πάντα. Η 16χρονη αθλήτρια απλά έτυχε να είναι η μοναδική παρούσα, μπράβο της, αλλά την ... πήρε η μπόρα.

Ο Ηρακλής Κηφισιάς το έπιασε το νόημα και συνεργάστηκε με τη Σχολή Μωραΐτη. Ποιά ταλαντούχα παίκτρια δεν θέλει να παίζει βόλει και να έχει εξασφαλισμένη υποτροφία σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της Ελλάδας;

9 σχόλια

  • Comment Link στινγκ Σάββατο, 08 Αυγούστου 2015 21:48 posted by στινγκ

    Η Κελεσιδου δεν ηταν λιμπερο στον Ηρα και επισης αν το εκτελουσε η Χανταβα και το εχανε???
    Θα συνεχιζοταν η κατρακυλα με 10-3??!!!!
    Η ομαδα το εχασε.
    Ελλαδα η χωρα που ολοι το παοζουν πρωταθλητες εκ των υστερων

  • Comment Link santorini Σάββατο, 08 Αυγούστου 2015 21:30 posted by santorini

    Kαι η Μεμετζή έπαιζε με ακραία τη λίμπερο Μουντάκη Και δεν της πήραν το δίπλωμα
    Έλληνες-ιδες προπονητές...

  • Comment Link deyteros Σάββατο, 08 Αυγούστου 2015 21:18 posted by deyteros

    Γι αυτλο διαλύθηκε ο Ηρακλής.

  • Comment Link periergos Σάββατο, 08 Αυγούστου 2015 21:17 posted by periergos

    Κι όπως είπε κι αυτός ο περίεργος που έκανε σχολιασμό "τα λίμπερο έχουν επικίνδυνι σερβίς"
    Να βάζουμε τις κεντρικές και τι διαγώνιες να κάνουν υποδοχή και τις ακραίες πάσα. Να ανατρέψουμε τα πάντα

  • Comment Link protos Σάββατο, 08 Αυγούστου 2015 21:15 posted by protos

    Κι αυτό τι σημαίνει; ότι πρέπει να κάνει ένα λίμπερο σερβίς; Να το εισηγηθείτε στα σεμινάρια προπονητών και να αλλάξετε την ιστορια του παγκοσμίου βόλει

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ