1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-08-2015 18:11

Από την πασαρέλα, στη... σαγιονάρα

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Από το κακό στο χειρότερο πάει η Α1 γυναικών και γενικά το ελληνικό βόλει, αφού πλην δυο-τριών υπαλλήλων, ουδείς ασχολείται για την προβολή, την πρόοδο του και την ανάπτυξη του.

Πέρυσι για παράδειγμα, χάρη στον Στάθη Νικολούζο και τον Πανναξιακό διοργανώθηκε μια φαντασμαγορική τελετή κλήρωση σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση με παρούσες τις καλύτερες αθλήτριες.

Ο Νικολούζος ανέλαβε μάλιστα και την προβολή του πρωταθλήματος, αλλά μετά από δυο-τρεις μήνες μάλωσε με Μπακοδήμο-Μαυρομάτη(γιατί άραγε;) και η Α1 γυναικών πέρασε στην ανυποληψία.

Φέτος ο Μαυρομάτης που δεν έχει όραμα για το βόλει, παρά μόνο για την καρέκλα του, εξοβέλισε την κλήρωση στη Λαμία, όπου έπαιζε η εθνική γυναικών, αλλά δεν πήγαν ούτε παράγοντες, ούτε δημοσιογράφοι, ούτε αθλήτριες.

Μοναδική αθλήτρια η ...διάσημη Αριστέα Τοντάι που εκπροσώπησε όλες τις άλλες, επειδή προφανώς θα έκανε κάπου κοντά διακοπές ... είδε φως, μπήκε και οι φωστήρες της ΕΟΠΕ την παρουσίασαν ως κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης, φορώντας σαγιονάρες και με σορτσάκι. Προφανώς η συμπαθέστατη κατά τα άλλα αθλήτρια, ζήλεψε τη δόξα του στελέχους της ΕΟΠΕ Θανάση Ρέρρα, που παλιά έκανε τις απονομές του μπιτς βόλει με Havaianas.

Επαναλαμβάνουμε όμως ότι για το κατάντημα της Α1 γυναικών, δεν φταίει κανένας άλλος, πλην των σωματείων και ιδιαίτερα του Ολυμπιακού, που δεν παίρνουν το πρωτάθλημα στα χέρια τους, αφού αυτά πληρώνουν τα πάντα(διαιτητές, μετακινήσεις, κλπ). Εν κρυπτώ και παραβύστω έγινε χθες η κλήρωση της Α2, ενώ εδώ και καιρό διεξάγεται και το πρωτάθλημα μπιτς βόλει , προς τέρψη των εκδρομέων συμβούλων της Ομοσπονδίας.

Την ίδια ώρα, οι "μικρές" εθνικές κάνουν μια-δυο νίκες σε Βαλκανικά Πρωταθλήματα, οι προπονητές τους κοροϊδεύουν τον κόσμο, μιλούν για σπουδαίο υλικό που έχει μέλλον και κρατούν τις θεσούλες τους. Aν και άμισθοι οι περισσότεροι.

Οι ειδήμονες μάλιστα είχαν προτείνει παύση εργασιών των εθνικών ομάδων, λόγω κρίσης, για να κάνουν τα μπάνια τους, όταν η εθνική εφήβων μπάσκετ κατακτά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και διεκδικεί το Παγκόσμιο.

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης από την άλλη ασχολείται με τον ΠΑΟΚ, απ όπου βγάζει το ψωμάκι του, καταγγέλλει τον Ολυμπιακός στην ΟΥΕΦΑ και παρόλα αυτά μετέχει σκανδαλωδώς στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Κοντονή για τον νέο αθλητικό νόμο και κρατά τη θέση του προέδρου για την cardvisit του και για να διευκολύνεται, μετακόμισε και την εθνική ανδρών στη Θεσσαλονίκη. Αν μπορούσε να μεταφέρει και τα γραφεία της ΕΟΠΕ θα ήταν το καλύτερο γι αυτόν.

Η ΕΣΑΠ εξάλλου θα αποφασίσει τον Σεπτέμβριο αν ο Ηρακλής με τα δυσθεώρητα χρέη έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ο Ταρνατώρος και η παρέα του, δεν έβαλαν μυαλό από τις σκανδαλώδης παρουσίες του "γηραιού" στα προηγούμενα πρωταθλήματα και ουσιαστικά προωθούν παράνομη συγχώνευση, με σωματείο μαϊμού.

Παραιτήθηκε μετά από 15χρονη σπουδαία προσφορά στα τμήματα βόλει του Πανιώνιου ο Τάκης Χρυσοχόου και κάποιοι απαίτησαν να παρατηθεί και από την ΕΟΠΕ, επειδή δεν ασχολείται πλέον με το άθλημα. Γιατί οι υπόλοιποι 20 σύμβουλοι ασχολούνται;

ΥΓ: Οι ως τώρα 3 μεταγραφές ξένων του Ολυμπιακού στο ανδρικό βόλει δεν μας ενθουσίασαν. Το παρήγορο είναι ότι αποτελούν επιλογές του προπονητή Πιάτσα και όχι του γνωστού μάνατζερ...

 

ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

1 σχόλιο

  • Comment Link Ο σαγιονάρας Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 16:11 posted by Ο σαγιονάρας

    Στέφανε γιατί ασχολείσαι ακόμα με κάτι που βρίσκεται σε κώμα και απλά όλοι περιμένουν πότε θα τραβηχτεί η μπρίζα ώστε να υπογράψουν και το πιστοποιητικό θανάτου του αθλήματος αυτού ?
    Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει όλα τα αθλήματα, ίσως το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο να είναι σε καλύτερη μοίρα, κανένα όμως από τα αθλήματα που θεωρούνται "Αθλήματα Εθνικής Αθλητικής Προτεραιότητας" δεν έχει την υποβάθμιση του βόλεϊ. Ο λόγος είναι απλός, δεν υπάρχει άλλο άθλημα που η πλειοψηφία να ασχολείται με τόση ιδιοτέλεια. Ελάχιστοι είναι αυτοί που ασχολούνται από αγάπη προς το άθλημα, ακόμα και σήμερα που για να επιβιώσει αυτό ΜΟΝΟ η αγάπη και το μεράκι μπορεί, ίσως να το σώσει. Και καλά το ανδρικό βόλεϊ αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό και τις επιτυχίες του μπάσκετ κλπ, το γυναικείο που δεν έχει ουσιαστικά αντίπαλο, γιατί βρίσκεται σε αυτό το χάλι. Οι γυναικείοι σύλλογοι που έχουν τμήματα υποδομής διώχνουν κορίτσια γιατί δεν έχουν που να τα προπονήσουν. Θα έπρεπε να είχε βγει στρατός από αξιόλογες αθλήτριες, πούντες ?
    Στέφανε ασχολήσου με κάτι άλλο και όταν όλα θα έχουν διαλύσει και θα έχουν απομακρυνθεί οι ιδιοτελείς του χώρου επανέρχεσαι. Γιατί τότε οι ελάχιστοι που θα έχουν απομείνει, θα το ξαναχτίσουν από την αρχή, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ