1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-05-2015 12:54

To...θαύμα της Αίγινας

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Mια φορά κι ένα καιρό υπήρχε ένα νησάκι στον Αργοσαρωνικό που δεν είχε καμία επαφή με το βόλει, όλοι ασχολιόταν με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, ενώ η ΕΟΠΕ δεν είχε στείλει ούτε ένα φιλέ, όπως έκανε βέβαια και με άλλα νησιά όπως η Νάξος , η Σύρος η Σαντορίνη, που έφτασαν στις μεγάλες κατηγορίες μόνες τους.

Αυτό το νησάκι λέγεται Αίγινα και μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε από το τίποτα να κατακτήσει το πρωτάθλημα παγκορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ, απέναντι μάλιστα στον σπουδαίο Ολυμπιακό.

Τι έκαναν στην Αίγινα των 13.000 κατοίκων για να φτάσουν στο τρόπαιο, αποδεικνύοντας στην Ομοσπονδία ότι δεν ασχολείται με το άθλημα αδειάζοντας όλα τα επιχειρήματα των υπευθύνων ανάπτυξης της ΕΟΠΕ τα τελευταία χρόνια, που δικαιολογούν την ανυπαρξία τους στην απουσία χρημάτων; Το έχουμε ξαναγράψει ότι για να φέρεις αποτελέσματα χρειάζεται μεράκι, κέφι και όρεξη για δουλειά, κάτι που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της ΕΟΠΕ, αφού οι περισσότεροι ομοσπονδιακοί, αλλά και οι υπεύθυνοι ανάπτυξης και εθνικών ομάδων νοιάζονται μόνο για την αποσπασούλα τους και τα λεφτά.

Πήραν λοιπόν προπονητές με όρεξη, όπως ο Καμπερίδης, η Ιβάνοβα και η Παλαβρατζή που είχαν τρέλα με το βόλει και ως γνωστόν στη σημερινή εποχή η τρέλα δεν πάει στα βουνά, αλλά στα νησιά. Καλογέρεψαν λοιπόν και οι τρεις, γιατί αγαπούσαν αυτό που έκαναν, σε αντίθεση με τους δημοσιοσχεσίτες που θέλουν να μένουν στις πόλεις, να είναι στο δημόσιο, στα σώματα ασφαλείας και να δουλεύουν σε ομάδες για να έχουν διπλούς μισθούς.

Στο ενδιάμεσο κλήθηκαν και σπουδαίοι προπονητές όπως οι Νικολάκης, Ρουμελιώτης, Ρούσης για να διδάξουν σε εβδομαδιαία και δεκαπενθήμερα σεμινάρια, κι όλα αυτά σε ένα σχολικό γήπεδο που μοιάζει περισσότερο με αποθήκη, χωρίς ανέσεις και λειτουργικούς χώρους.

Μέσα σε τρία χρόνια και από μαθητόκοσμο 300 παιδιών πήγαν 35 κορίτσια, δούλεψαν σκληρά χειμώνα-καλοκαίρι, στερούμενα ακόμη και διακοπές για να φτάσουν στην κορυφή. Αυτά όλα που αναφέραμε πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα στην ΕΟΠΕ(σε ποιά;) , αλλά και στα μεγάλα σωματεία που προτιμούν τις μεταγραφές από τη σκληρή δουλειά.

Κι επειδή πίσω από κάθε μεγάλη επιτυχία κρύβεται και ένα άνθρωπος που αγαπάει το άθλημα, στην Αίγινα υπήρχε και υπάρχει ο τρελο Στάθης Νικολούζος που από τότε που μετακόμισε στο νησί έφτιαξε μια κυψέλη βόλει με δεκάδες εκδηλώσεις βόλει και μπιτς βόλει. Ας παραδειγματισθούν όλοι λοιπόν από τον Σαρωνικό, κι ας αφήσουν τις κλάψες , τη μιζέρια και τις δικαιολογίες.

Η σύνθεση του πρωταθλητής ΕΣΠΕΔΑ

ΑΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ (Παλαβρατζή Δήμητρα): Τζινιέρη (αρχηγός), Βογιατζόγλου Ι., Λορέντζου, Βογιατζόγλου Αθ., Βογιατζόγλου Αρτ., Καλοκουβαρού (Σταθοπούλου, Τρίμη, Γκούρι, Μπόγρη, Καλαμάκη Αικ., Καλαμάκη Μ.).

ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ