Εκτυπώστε τη σελίδα
09-03-2015 19:31

Κυριάκος και Γκρέκα φίλμ

Ανήμερα της ημέρας της γυναίκας και ο Ηρακλής Κηφισιάς επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στα τμήματα υποδομής του γυναικείου βόλεϊ.  

Τρίτος τίτλος σε έξι χρόνια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων για έναν σύλλογο που πριν από 25 χρόνια ξεκίνησε σε μία ελιτίστικη γειτονιά των βορείων προαστίων κι έχει αναδειχτεί σε μία "λαϊκή δημοκρατία" για το γυναικείο βόλεϊ. Ο σύλλογος που ίδρυσε ο αείμνηστος Νίνος Τζίκας παρά τις δυσκολίες συνεχίζει το έργο του. Επιβιώνει μέσα από τις συνδρομές των γονέων, τις μεταγραφές αλλά και την υποστήριξη του Αιμίλιου Μαυριτσάκη. Αποτελεί πρότυπο για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού και μάλιστα σε δύσκολες εποχές και κάθε χρόνο παράγει ολοκληρωμένες αθλήτριες.

Με πολυτιμότερη αθλήτρια για άλλη μία φορά τη Σοφία Γκρέκα ο Ηρακλής κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων. Κι όμως η κοπέλα αυτή που αποτελεί τη σημαία του συλλόγου στις επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια σε παγκορασίδες, κορασίδες και νεάνιδες δεν κλήθηκε ποτέ στις αντίστοιχες εθνικές ομάδες. Το εντυπωσιακό είναι πως η Γκρέκα τιμήθηκε ως MVP και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων του 2014. Μάλιστα την απονομή είχε κάνει τότε ο έμπειρος και καταξιωμένος ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Παπαδόπουλος αλλά δεν την κάλεσε ποτέ ούτε για μία προπόνηση στο εθνικό συγκρότημα. Προφανώς έχει εκτιμηθεί πως υπάρχουν άλλες καλύτερες...

Στην Ελλάδα δεν στερούμαστε επιτυχιών και ταλέντων. Στερούμαστε επικοινωνίας και συνεργασίας. Στο πρόσωπο της Σοφίας αποτυπώθηκε η απογοήτευση και η αδικία που νιώθουν πολλές κοπέλες στην πιο τρυφερή ηλικία. Άλλες μπορεί να τα είχαν παρατήσει κιόλας. Επίσης αποτυπώθηκε η αδικία που νιώθουν αρκετές αθλήτριες από τη Νότια Ελλάδα σε σχέση με τον ανταγωνισμό από τους συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας, σχετικά με τις επιλογές που γίνονται στις Εθνικές ομάδες;. Μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί να είναι και σύμπτωση. Όμως, όπως έλεγε και ο Νταγκ Μπιλ το ζήτημα δεν είναι ποιους επιλέγεις, αλλά ποιους απορρίπτεις κι αν νιώθεις καλά κάθε φορά με τις επιλογές που έχεις κάνει.

Σημαδιακή όσο και ιστορική επιτυχία είχαμε και από τον ΑΟΝΣ Μίλων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων. Πενήντα χρόνια πάλευε για αυτόν τον τίτλο ο ιστορικός σύλλογος της Νέας Σμύρνης και τα κατάφερε στο ορεινό Καρπενήσι με ηγέτη τον Κυριάκο Σπυριούνη που είναι και ένα από τα νέα ταλέντα του ανδρικού βόλεϊ. Ο Κυριάκος είναι ένα χαρισματικό παιδί, ένας άριστος χαρκτήρας μόνο που θα πρέπει ο ίδιος αλλά και το περιβάλλον του να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί τα δύσκολα τώρα αρχίζουν.

 

 

Διαβάστε όλο το άρθρο: ΕΔΩ

 

 

 

2 σχόλια

  • Comment Link Kolonos Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 09:00 posted by Kolonos

    Συμφωνω!

  • Comment Link νηρεας Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 15:11 posted by νηρεας

    Πολύ καλό και εύστοχο σχόλιο