Εκτυπώστε τη σελίδα
01-02-2013 19:26

«Φούσκα η θεωρία περί στήριξης της ανάπτυξης»

Πρώην Γ.Γ και μέλος επιτροπής ανάπτυξης Ε.Ο.ΠΕ Αγγελος Κυριακίδης επικρίνει την διοίκηση της ΕΟΠΕ για την πολιτική της στην Ανάπτυξη του ελληνικού βόλεϊ. Σε ανοικτή επιστολή του αναφέρει:
«Η μεγαλύτερη φούσκα είναι η θεωρία περί στήριξης της ανάπτυξης του Ελληνικού Βόλεϊ και ειδικά του ανδρικού... Αντί να κηρυχθεί «προστατευόμενο είδος» υπό εξαφάνιση και να μπει σε θερμοκοιτίδα προστασίας μήπως και επιζήσει, εισπράττει μόνο λόγια υποσχέσεις και ... άφθονες εκπτωτικές κάρτες λούνα παρκ !!!
1) Καταργήθηκαν τα Πανελλήνια Παμπαίδων-Παγκορασίδων με την δικαιολογία της κόπωσης των αθλητών από τους... πολλούς αγώνες!
2) Χρεώθηκαν έξοδα διαιτησίας των πρωταθλημάτων αυτών στους συλλόγους
3) Αν έχει την ... ατυχία να πάει αγωνιστικά καλά μια ομάδα αναπτυξιακή και προκριθεί σε αγωνιστική φάση που γίνεται εκτός του τόπου διαμονής χρεώνεται και δεν λαμβάνει επί της ουσίας ποτέ τα τεράστια, για τις σημερινές οικονομικές συνθήκες έξοδα διαμονής και διατροφής.
Και ρωτάω αυτούς τους εκπροσώπους των ομάδων, που με χαρακτηριστική ευκολία παραδίδουν την εκπροσώπηση τους στις Γενικές Συνελεύσεις στα χέρια άσχετων με το άθλημα ανθρώπων, κουμπάρων, φίλων, συγγενών κλπ, μελών... κατά τα άλλα των συλλόγων τους, γιατί καταδέχονται και τους συμπεριφέρονται σαν ιθαγενείς της Αμερικής του 15ου αιώνα ?
Όταν ο Κολόμβος με χάντρες παρδαλές και καθρεφτάκια τους ξεγελούσε για τα ανταλλάξει με τα τιμαλφή τους...
Είναι ικανοποιημένοι με τη πορεία που έχει πάρει το άθλημα από τις επιλογές τους?
Η λογική του ραγιά, η διαχρονική λογική του να τα έχω καλά με την εκάστοτε διοίκηση για να βολευτώ με κανένα ρουσφετάκι, έφερε το άθλημα σε αυτή την σημερινή απαξίωση και φυσικά τώρα πλέον έκατσε το κερασάκι στη τούρτα της οικονομικής κρίσης για να αποτελέσει τη πιο φθηνή δικαιολογία για ότι συμβαίνει σήμερα στο άθλημα μας...
Το αποτέλεσμα δυστυχώς όμως αυτής της λογικής πέφτει στα κεφάλια όλων και αυτών που δεν φταίνε, συνηθισμένο ελληνικό φαινόμενο να την πληρώνουν όλοι, (δες αντιμετώπιση ελληνικής οικονομικής κρίσης).
ΚΑΝΕΝΑΣ παράγοντας που ακολούθησε αυτή τη λογική δεν έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται και να αγανακτεί τώρα. Καλά θα πράξει ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του και να σκεφτεί σοβαρά τις ευθύνες του, μήπως και κάτι αλλάξει μελλοντικά».
 
Κυριακίδης Άγγελος
Πρώην Γ.Γ και μέλος επιτροπής ανάπτυξης Ε.Ο.ΠΕ