Εκτυπώστε τη σελίδα
21-01-2015 12:03

Όταν έχει νοτιά γλιστράει

Δέκα χρόνια μετά την ευρωπαϊκή περιπέτεια της ανδρικής ομάδας του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ που ενώ προκρίθηκε στο τοπ-12 έμεινε χωρίς προπονητή λόγω της παραίτησης του Στέλιου Καζάζη, άλλη μια ελληνική ομάδα μένει «ακυβέρνητη» σε έναν αγώνα νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης που κρίνεται η πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Πανναξιακός αντί να απολαμβάνει τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού για την Α1 γυναικών έμεινε χωρίς προπονητή ύστερα από την «αιφνίδια» (για  τους περισσότερους) αποχώρηση του Ζόραν Κόβαζιτς. Κορυφαίος ως προπονητής αλλά μυστήριος σε όλα του ο Σέρβος, αποχώρησε έχοντας καταφέρει απίστευτες επιτυχίες για την ομάδα της Νάξου.

Ο ιδιόρρυθμος και εκρηκτικός χαρακτήρας του Κόβαζιτς, τα ξεσπάσματα προς τις αθλήτριες και η πίεση που τους ασκούσε να ξεπεράσουν τα όρια τους ήταν η αιτία της πρώτη ρήξης με την διοίκηση, ωστόσο, ο Σέρβος φαίνεται να πληροφορήθηκε πως έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για τον αντικαταστάτη του, κι έτσι πήρε το πρώτο πλοίο κι έφυγε επικαλούμενος την κακή κατάσταση της υγείας της μητέρας του.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση του... Αιγαίου, αλλά οι υποχρεώσεις δεν περιμένουν. Ο Πανναξιακός θέλει δύο σετ απόψε στην Γαλλία κόντρα στη Λε Κανέ για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ. Χρέη προπονήτριας θα εκτελέσει η Σία Τοτσίδου που παράλληλα θα αγωνίζεται, ενώ ο Βούλγαρος Ατανάς Πετρόφ που έφτασε για να αντικαταστήσει τον Κόβαζιτς βρίσκεται στην Αθήνα προσπαθώντας να βγάλει άδεια εργασίας προπονητή.

Μία από τα ίδια και στην Ορεστιάδα. Δεκαπέντε χρόνια είχε να νικήσει τον Παναθηναϊκό και μόλις τα κατάφερε κόντεψε να διαλυθεί. Όπως και στον Πανναξιακό, έτσι και στην Ορεστιάδα είχαμε παραίτηση του προπονητή αλλά για διαφορετικούς λόγους. Το κλάμα του Κώστα Δεληκώστα μετά τον αγώνα θα μείνει στην ιστορία, όπως και η «κατάρα» που κυνηγάει τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο στην ακριτική πόλη. Και σαν αθλητής του Παναθηναϊκού ελάχιστες είναι οι καλές στιγμές που έχει να θυμάται στην Ορεστιάδα με αποκορύφωμα τους 21 άσσους που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός σε αγώνα που είχε γίνει πριν 20 χρόνια. Η δήλωση του πασαδόρου τότε Δημήτρη Ανδρεόπουλου πως ο Παναθηναϊκός έχασε επειδή «φυσούσε νοτιάς και γλιστρούσε το γήπεδο» έμεινε στην ιστορία. Κατά διαβολική σύμπτωση και το Σαββάτο είχε νοτιά στην Ορεστιάδα... και επιπλέον δεν απέδωσε τα αναμενόμενα το νέο πλάνο με τους διαγώνιους εκτός κι αν γυρίσει πάλι σε τραμουντάνα κι όλοι αναπωλήσουν τον Μιχαλάκη Καμίνσκι που πήγε στον Άρη.

 

 

Διαβάστε όλο το άρθρο: ΕΔΩ