Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
12-12-2014 14:19

Εν δυνάμει πρόεδρος

Του Κώστα Ασημακόπουλου
Νάξος, Σαντορίνη, Ρέθυμνο, Σύρος, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη. Έξι σημεία αναφοράς για το ελληνικό βόλεϊ. Τέσσερα νησιά και δύο πόλεις του Έβρου που κρατάνε το φιλέ πιο ψηλά από κάθε άλλη αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα. Έξι σύλλογοι που μοιάζουν «ξένοι» και «απόμακροι», όχι γιατί βρίσκονται μακριά από τα κέντρα εξουσίας αλλά γιατί από τη φύση τους δεν έχουν τίποτε το κοινό με τον αρρωστημένο ελληνικό αθλητισμό που καρκινοβατεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, χωρίς ιδανικά, χωρίς όραμα και ηγέτες, στο ανώνυμο πλήθος των οπαδών.


Aυτή η απόσταση, όμως, είναι που τους κάνει ξεχωριστούς και συνάμα τους προστατεύει.

Η εντυπωσιακή πορεία του Πανναξιακού στο Τσάλεντζ Καπ είναι κάτι το ξεχωριστό και τονώνει το προφίλ του γυναικείου βόλεϊ σε μια περίοδο που το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει πέσει αισθητά.

Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων μπήκε στον χάρτη του ευρωπαϊκού βόλεϊ υλοποιώντας ένα όραμα μιας χούφτας παραγόντων που ήθελαν να προβάλουν και να επικοινωνήσουν το όραμα τους. Επιτυχημένοι επιχειρηματίες που απλά μπερδεύτηκαν στο δίχτυ του φιλέ. Τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους με συνέπεια και σεβασμό και τη συμπαράσταση ενός ολόκληρου νησιού.

Περισσότερα ΕΔΩ