Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
30-08-2014 12:52

Ο (νέος) κόσμος του βόλεϊ

Του Δημήτρη Τυχάλα - sportsfeed.gr
Την ώρα που η πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων θα έχει στραμμένη την προσοχή της στην Ισπανία, εκεί όπου ξεκινά το Μουντομπάσκετ με την συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας, στην άλλη πλευρά της Ευρώπης θα ξεκινά ένα άλλο παγκόσμιο πρωτάθλημα: Το Μουντοβόλεϊ.

Χωρίς δυστυχώς την παρουσία της δικής μας Εθνικής, η σύναξη των κορυφαίων ομάδων του κόσμου αυτή τη φορά μοιάζει και είμαστε σίγουροι ότι θα εξελιχθεί σε μια πραγματική γιορτή του αθλήματος (αλλά και του αθλητισμού γενικότερα).

Οι 23 ομάδες που απολαμβάνουν ήδη την φιλοξενία των Πολωνών (η 24η ομάδα της τελικής φάσης) θα καταλάβουν γιατί το βόλεϊ είναι Εθνικό σπορ σ’ αυτή τη γωνιά της ανατολικής Ευρώπης (θυμηθείτε την πρόσφατη προβολή της ταινίας «Η ομάδα» που αφορούσε την εθνική Πολωνίας).

Κι αν συνήθως στις πρεμιέρες το ενδιαφέρον εστιάζεται στις τελετές, οι Πολωνοί το είχαν πει εδώ και δύο χρόνια και το τόλμησαν: Αποφάσισαν όπως και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που φιλοξένησαν το 2012 ο εναρκτήριος αγώνας (τότε κόντρα στην Ελλάδα) να δοθεί στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας, χωρητικότητας 62.000 θεατών!


Η συνέχεια ΕΔΩ