1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
30-08-2014 11:53

Αρχίζει το Μουντιάλ βόλεϊ σε γήπεδο ποδοσφαίρου

Του Κώστα Ασημακόπουλου
Το πραγματικό, το γνήσιο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αρχίζει σήμερα στην Πολωνία και μάλιστα σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Όπως στην Πράγα το 1949 και στη Μόσχα το 1952, έτσι και το 2014 οι αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ θα γίνουν σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Τα 62.000 εισιτήρια της αποψινής πρεμιέρας μεταξύ της Πολωνίας και της Σερβίας στο Eθνικό στάδιο της Βαρσοβίας έχουν εξαντληθεί και οι Πολωνοί που φιλοξενούν για πρώτη φορά το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του παγκοσμίου βόλεϊ ετοιμάζονται να δώσουν τα ρέστα τους...

Τώρα θα μου πείτε γιατί γίνονται παράλληλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα του μπάσκετ και του βόλεϊ;

Οι απόψεις ποικίλουν. Η επικρατέστερη άποψη είναι πως τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα επέβαλαν τις ημερομηνίες σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες και όχι με τον ανταγωνισμό. Άλλωστε οι χώρες που παίζουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο βόλεϊ έχουν τεράστιες αγορές και αδιαφορούν για την παράλληλη διεξαγωγή των δύο διοργανώσεων και επί πλέον θεωρούν πως το βόλεϊ είναι πιο ανταγωνιστικό του μπάσκετ. Αυτά βέβαια στην Ελλάδα δεν ισχύουν. Χωρίς την Εθνική Ελλάδας παρούσα ουδείς ενδιαφέρεται και είναι ζήτημα εάν θα δούμε και τους αγώνες από ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Πάντως, εφέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το Κοσμοβόλεϊ της Αθήνας, τη μεγαλύτερη διοργάνωση του βόλεϊ που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Στο κατάμεστο ΣΕΦ η Ιταλία πήρε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της και η Ελλάδα αναρριχήθηκε για πρώτη και τελευταία φορά στην 6η θέση με τη θρυλική ομάδα των Σαμαρά, Γκιούρδα, Τσακιρόπουλου, Ντράγκοβιτς και των άλλων θρύλων του ελληνικού βόλεϊ που είχαν προπονητή τον Κουβανό Χιλμπέρτο Ερέρα.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στις ομάδες για να έχετε μία συνολική εικόνα για το τι θα γίνει το επόμενο 20ημερο στα γήπεδα της Πολωνίας.

Οι 24 ομάδες είναι χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων και στη φάση των «16» θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου. Οι αγώνες θα γίνουν στο Κατοβίτσε, στο Λοτζ, στο Βρότσλαβ, στο Γκντανσκ, στο Μπινγκόζ, στην Κρακοβία και στη Βαρσοβία και μάλιστα στο Εθνικό ποδοσφαιρικό στάδιο.

Η Βραζιλία προέρχεται από τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις αλλά πολύ δύσκολα να μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της χωρίς να σημαίνει πως δε μπορεί να κάνει «καρέ» και να γίνει η μοναδική χώρα που έχει τέσσερις συνεχόμενους τίτλους.

Η συνέχεια ΕΔΩ

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ