Εκτυπώστε τη σελίδα
03-08-2014 18:17

Το τελευταίο καρφί

Του Δημήτρη Τυχάλα

Αν το ποδόσφαιρο για τους Βραζιλιάνους είναι… θρησκεία και δε θεωρείται άθλημα, τότε το βόλεϊ είναι το εθνικό τους σπορ. Είτε σε σάλα είτε σε παραλία, οι Βραζιλιάνοι το λατρεύουν. Το ίδιο και τους αθλητές τους.

Το παλμαρέ του τα λέει όλα… Τρία Ολυμπιακά μετάλλια (1 χρυσό στην Αθήνα το 2004 και δύο ασημένια σε Πεκίνο-2008, Λονδίνο-2012), τρία χρυσά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (2002, 2006, 2010), 9 χρυσά σε παγκόσμια λιγκ (συν 2 ασημένια και τρία χάλκινα) 2 χρυσά στο Grand Champions κι άλλα 3 στην προγενέστερη έκδοση του World Cup, 8 χρυσά στο πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής, 1 χρυσό στους παναμερικανικούς…

Όλα τα παραπάνω (καθώς κι ένα κύπελλο Ιταλίας, αφού σε συλλογικό επίπεδο δεν τα πήγε καθόλου καλά) ανήκουν στον κύριο Ζιλμπέρτο Αμάουρι Ντε Γκοδόι Φίλιο. Κι αν αυτό το όνομα δεν σας λέει κάτι, πρόκειται για τον έναν και μοναδικό Τζίμπα, τον 37χρονο Βραζιλιάνο ακραίο, μέλος της χρυσής γενιάς της σελεσάο, ο οποίος ανακοίνωσε μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης την αποχώρηση του από την ενεργό δράση. Ένας από τους κορυφαίους παίκτες που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τα γήπεδα του βόλεϊ, ένας πραγματικός σόουμαν, ο οποίος εντός και εκτός των γηπέδων ήξερε να τραβά πάνω του όλα τα βλέμματα.

Για το υπόλοιπο άρθρο πατήστε ΕΔΩ