1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-07-2014 18:25

Κονσταντίνοφ, ο μαχητής

Του Δημήτρη Τυχάλα
Τέλη Ιουλίου 2008… Όλος ο πλανήτης κινείται στους ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου περιμένοντας την φαντασμαγορική τελετή έναρξης. Ανάμεσα στους χιλιάδες αθλητές που ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο αθλητικό πάρτι και ο 35άχρονος Πλάμεν Κονσταντίνοφ ο οποίος ξέρει ότι αυτή θα είναι η τελευταία του παράσταση με την Εθνική Βουλγαρίας.

Η προσμονή της συμμετοχής εξελίχθηκε στον απόλυτο εφιάλτη τον οποίο έζησε για ένα δεκαήμερο, όταν και κατάφερε να αποδείξει ότι δεν είναι… ελέφαντας. Ο τότε παίκτης του Ηρακλή ενημερώνεται ότι έχει βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών σε εσωτερικό έλεγχο που είχε κάνει η βουλγαρική ομοσπονδία και αφού ξεπερνάει το αρχικό σοκ το βάζει σκοπό της ζωής του να αποδείξει ότι είναι καθαρός. «Μου την έχουν στημένη γιατί έχω την κακή συνήθεια να λέω την άποψη μου», εκμυστηρεύεται στους δικούς του ανθρώπους και επιστρέφει στην Ευρώπη όπου επισκέπτεται τα κορυφαία κέντρα αντιντόπινγκ κοντρόλ.

Λίγες ημέρες αργότερα κι ενόσω οι Αγώνες έχουν ξεκινήσει, επιστρέφει στο Πεκίνο και κανείς δεν τολμά να τον πειράξει από την ομάδα. «Μια ζωή ήμουν καθαρός και δεν είμαι κανένα παιδάκι να σπιλώσω την καριέρα μου και την πατρίδα μου», δηλώνει μεταξύ άλλων όταν η Βουλγαρία αποκλείεται στους προημιτελικούς από την Ρωσία.

7 Ιουλίου 2014. Έξι χρόνια μετά την παραπάνω τραυματική εμπειρία, ο Πλάμεν βιώνει μία ακόμη δύσκολη κατάσταση. Ο πατέρας του Γκιόργκι εισάγεται σε νοσοκομείο της Σόφιας προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά. Την ώρα που ο ίδιος περιμένει να μάθει από τους γιατρούς για το πώς πήγε η επέμβαση δέχεται το τηλεφώνημα από τα γραφεία της βουλγαρικής ομοσπονδίας. «Πλάμεν το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι εσύ είσαι πλέον ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας και σε μια ώρα έχουμε συγκαλέσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου», του αναφέρει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Έξι χρόνια μετά το Πεκίνο η ώρα της (έμμεσης) δικαίωσης είχε έρθει, ωστόσο η επίσημη παρουσίαση θα γίνει αργότερα.«Ευχαριστώ για την τιμή. Φυσικά και αποδέχομαι πρόταση, αλλά σήμερα πρέπει να είμαι στο πλευρό του πατέρα μου», ήταν η απάντηση που έδωσε… Και από τη στιγμή που οι γιατροί τον διαβεβαίωσαν ότι ο πατέρας του είναι πλέον μια χαρά, από αύριο θα αφοσιωθεί στη νέα επικίνδυνη αποστολή που ανέλαβε.
Ούτως ή άλλως αυτός ο απίθανος τύπος πότε δεν ήταν για τα εύκολα…

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ