1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-07-2014 19:34

Η κατάρα του Like

Κακά τα ψέμματα. Για τη πλειοψηφία των Ελλήνων το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τελείωσε το βράδυ της περασμένης Κυριακής με τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από την Κόστα Ρίκα. Αυτό το Μουντιάλ θα περάσει στην ιστορία πρώτα πρώτα για την επιτυχημένη παρουσία της ελληνικής ομάδας, για το ρεκόρ τηλεθέασης, για την «επώνυμη» άποψη της μάζας και τη δύναμη του facebook που καθόρισε τις εξελίξεις ακόμα και για την... στελέχωση της 11αδας με κλασσικότερο παράδειγμα την περίπτωση του Κατσουράνη.  


Στο παρελθόν οι δημοσιογράφοι των έντυπων μέσων ήταν αυτοί που έδιναν τροφή για κουβέντα. Σχολίαζαν από γνώση και εμπειρία, είτε από ένστικτο, είτε αφουγκραζόμενοι την κοινή γνώμη. Μετέφεραν τα γεγονότα μέσα από γνήσιο και άμεσο ρεπορτάζ. Η κριτική ήταν επώνυμη και εν πολλοίς αξιόπιστη. Όπως αξιόπιστη – σε μεγάλο βαθμό – ήταν και η μετάδοση των γεγονότων για τον απλούστατο λόγο ότι υπήρχε η «πηγή» της είδησης και η υπογραφή του συντάκτη.

Σε αυτό το Μουντιάλ το «καφενείο» είχε κυρίαρχο ρόλο, οι «πηγές» στέρεψαν και η φωνή του γνήσιου ρεπορτάζ μπερδεύτηκε με τη φήμη. Ο κάθε πικραμένος χωρίς καν να μιλάει και να επιχειρηματολογεί, χωρίς να είναι μπροστά στα γεγονότα μπορεί να καθορίζει τις εξελίξεις με ένα Like. Στην πραγματικότητα δε γνωρίζει τη δύναμη και την κατάρα του Like και το χειρότερο δεν νωρίζει και τις ευθύνες του. Απλά έχει την ανάγκη να εκφραστεί αγνοώντας βασικούς κανόνες του διαδικτύου. Μοιάζει με εκείνη τη... νύχτα που έγινε οικονομολόγος και παίκτης του Χρηματιστηρίου.

Για το υπόλοιπο άρθρο πατήστε ΕΔΩ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ