1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-06-2014 23:08

Η βλαχομπαρόκ κλήρωση με το κάρο και η ελπίδα του Ολυμπιακού

Του Κώστα Ασημακόπουλου:

Τι κι αν ο κόσμος αλλάζει, τι κι αν όλη η παγκόσμια αθλητική κοινότητα τρέχει με ταχύτητες φωτός, στα... υψίπεδα του Λουξεμβούργου ο Αντρέ Μέγιερ και η Ρίτα Ουμς ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες. Ο Γερμανός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και η Ολλανδέζα πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κυπέλλων συνεχίζουν ακάθεκτοι το θεάρεστο έργο τους. Πιστοί στο μοντέλο τους μας πρόσφεραν για άλλη μια χρονιά μία βλαχομπαρόκ κιτς κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ στο μέγαρο των Αψβούργων στη Βιέννη με το κλασικό βαρύ σκηνικό που θύμιζε άλλον αιώνα, χωρίς πληροφορίες και γραφικά και με ένα... κάρο για σκηνικό. Ο Μέτερνιχ έλειπε για να τραβήξει τα μπαλάκια.

Για άλλη μια χρονιά απλά διαπιστώσαμε πως το Ευρωπαϊκό βόλεϊ έχει μείνει μακριά από τον ανταγωνισμό. Κρατιέται σφικτά από την κεντροευρωπαϊκή ελίτ, με αποξηραμένες κιτσάτες ιδέες παρουσίασης χωρίς καμία πρωτοπορία και φαντασία, χωρίς καμία συμμετοχή νέων σταρ. Απονομές αγγαρεία, βραβεία της «ξεπέτας» και κλήρωση αλά Ουμς με φόρεμα φάσιον ΄80 και τον Μέγιερ να γνέφει στο κέντρο των βαρελοφρόνων σαν να δοκιμάζει τα κρασιά. Ήμουν νιος και γέρασα.

Την ώρα που στις αντίστοιχες κληρώσεις του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ γίνονται παρουσιάσεις των ομάδων, στατιστικά και αναλύσεις, η CEV αρέσκεται στα ξεπερασμένα Gala αναγεννησιακού τύπου και χωρίς καμία επαφή με το πραγματικό αντικείμενο που είναι το βόλεϊ. Εδώ θα μου πείτε πριν δύο χρόνια είχαμε την κλήρωση μόνο στα γερμανικά, τώρα που έσκασαν και δύο αγγλικά δεν θα ήταν επιτυχία;

Και φυσικά δε μιλάμε για το απαρχαιωμένο, μονότονο και εν πολλοίς άδικο σύστημα διεξαγωγής τους Τσάμπιονς Λιγκ με μόλις 4 ομάδες σε κάθε όμιλο και τον διοργανωτή να προκρίνεται κατ΄ ευθείαν στο φάιναλ-4. Αυτά δεν γίνονται ούτε στο κύπελλο του μπριτζ.

 

 

Διαβάστε όλο το άρθρο: ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ