1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
25-06-2014 12:01

Μανώλης Ρουμελιώτης: «Κάθε παραλία και φιλέ»

O Μανώλης Ρουμελιώτης, με άρθρο του στο BeachVolleynews.gr, αναλύει τις σκέψεις του για την εξάπλωση του μπιτς βόλει σε όλη την Ελλάδα.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που, λόγω της μορφολογίας της, αποτελεί το ιδανικό πεδίο για την ανάπτυξη του αθλήματος του beach-volley, φτιάχνοντας αθλητές και δίδυμα που θα μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν στις διεθνείς διοργανώσεις. Ατελείωτα χιλιόμετρα παραλιών, ιδανικό κλίμα και το ξακουστό ελληνικό καλοκαίρι συνθέτουν το πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να βασιστεί η ανάπτυξη του αθλήματος.

Η ανάπτυξη του αθλήματος σε επαγγελματικό επίπεδο προϋποθέτει την επένδυση στο ερασιτεχνικό, ειδικότερα τη συγκεκριμένη δύσκολη οικονομικα περίοδο για τη χώρα μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μια μεγάλη δεξαμενή αθλητών και αθλητριών που θα αποτελέσουν τη «μαγιά» για τη συγκρότηση ομάδων υψηλού επιπέδου μελλοντικά. Προς τούτο, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διοργάνωση ερασιτεχνικών τουρνουά σε όλη την Ελλάδα, τα οποία, λόγω των καιρικών συνθηκών, μπορούν να καλύπτουν μια χρονική περίοδο 6 μηνών.

Η διοργάνωση ερασιτεχνικών τουρνουά σε εθνικό επίπεδο θα αποτελέσει τον πόλο έλξης εκείνο που θα προσελκύσει τις μικρότερες ηλικίες στο άθλημα του beach-volley. Επιπλέον, θα φτιάξει τον απαραίτητο για την ανάπτυξη του αθλήματος κύκλο ανθρώπων που θα συγκροτήσουν το κοινό του αθλήματος, θα πάρουν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία συλλόγων και στηρίξουν την πορεία του. Το σχέδιο αυτό μπορεί να δώσει ώθηση και στον τουρισμό και κίνητρα στους επιχειρηματίες του κλάδου. 

Προϋπόθεση για την επιτυχία του σχεδίου αυτού είναι να υπάρξει πνεύμα συνεργασίας και επικέντρωσης στον κοινό σχεδιασμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων (αθλητικοί σύλλογοι, τοπικές κοινωνίες, χορηγοί, ΕΟΠΕ). Από την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, η Ομοσπονδία μπορεί, σε περίπτωση που αποφασίσει να το αξιοποιήσει, να επωφεληθεί πολλαπλώς, τόσο ως προς την εύρεση νέων αθλητών και χορηγών όσο και ως προς την ενίσχυση της εμβέλειας του αθλήματος.

*** Στην φωτογραφία διακρίνεται ο Μανώλης Ρουμελιώτης  με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Βασιλική Καραντάσιου και τον υπεύθυνο συντονιστή του μπιτς βόλει της Ευρωπαικής ομοσπονδίας (CEV) Γιώργο Γκάγκαλη στην πασίγνωστη παραλία Κοπακαμπάνα του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ